THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 28. syyskuuta 2017

Vai työttömiä ei työt kiinnosta, kyllä kiinnostaa jos saa asiallisen palkankin eikä käytetä hyväksi

Miksi monet toimittajat kirjoittaa täyttä sontaa vuosikymmeniä ja haukkuu työttömiä samalla. 

Laitan facebook kaverien ja ryhmissä olevia kirjoituksia tännekkin jakoon. Turha miun kirjoittaa muuta kun on hyviä bloggareitakin olemassa.

Tästä uutisesta tuli taas aika soppa miksi tämmöistä sontaa kirjoitetaan.

Kommentti: Tuskastuneet yrittäjät avautuivat huolella – työttömiä ei kiinnostanut työhaastattelu ja se työhön saatu katosi saikulle


Suomessa olisi nyt hommia, jos töihin ilmestyy ajoissa ja selvin päin, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutispäällikkö Tero Karjalainen.

Lue tästä alta lisää ja kommentoinnit kertoo totuuden suoraan.


Asenteiden muokkausta

Taas kerran on todistettu, että kaikki työttömät ovat laiskoja ja juoppoja pleikkarinpelaajia, jotka saavat kotiin säkeittäin ilmaista rahaa, joten työnteko ei heitä kiinnosta. Näin avautuvat huolella tuskastuneet yrittäjät Ilta-Sanomien jutussa.
Tarkkaan ottaen avautuvia yrittäjiä on tasan yksi, ja hänkin vuodattaa katkeruuttaan nimettömänä. Se on harmi, sillä lukijoita varmaan kiinnostaisi tietää mikä on sellainen firma, jossa työtä on tarjolla jokaiselle, joka tulee töihin ajoissa ja selvin päin. Edes täysijärkisyyttä ei edellytetä. Mutta ei vain työ kelpaa, koska tuet ovat liian hyvät ja nuorisokin on jo valmiiksi kelvotonta.
Suoraan sanoen kyllästyttää nämä nimettömiin haastatteluihin perustuvat läpinäkyvän asenteelliset jutut. Kyllästyttää myös toimittajat, jotka näitä juttuja kirjoittavat ikään kuin ne olisivat tilaustöitä. Nytkin toimittaja selvästi aikoo kirjoittaa aiheesta lisää, koskapa peräänkuuluttaa muitakin nimettömiä yrittäjiä haastateltavaksi. Myös työttömät voivat osallistua nimettöminä, joten epäilemättä kohta löytyy joku Sossu-Tatun ja Skeitti-Juuson kaltainen laiskuri.
Lue tästä alta lisää.

Kun työ ei kelpaa


Päivän Ilta-Sanomat valitsee uutispäällikkö Tero Karjalaisen johdolla näkökulman, joka on kauttaaltaan oikeistolibertaristisen ideologian kyllästämä, ja lisäksi sisällöllisesti melkoisen köyhää journalismia. Juttu löytyy alla olevasta linkistä, ja se otsikoitu komeasti näin:  "Tuskastuneet yrittäjät avautuivat huolella – työttömiä ei kiinnostanut työhaastattelu ja se työhön saatu katosi saikulle". 

Lue tästä alta lisää.


Näkökulma: Lukematta paskaa


Suomalaisissa lehdissä julkaistaan tasaisin väliajoin juttuja, joiden voi todeta pelkän otsikon perusteella olevan täyttä potaskaa. Törmäsin aamukahvillani jälleen yhteen tällaiseen artikkeliin. Siinä käsiteltiin erään yrittäjän mielipiteitä.
Juttu on Ilta-Sanomien uutispäällikkö Tero Karjalaisen käsialaa, joka julkaisi eilen kokonaisen artikkelin tuntemattomaksi jääneen lähteen kokemuksista rakennusalan yrittäjänä.
Karjalaisen käsitysten mukaan Suomessa olisi nyt paljon hommia tarjolla, jos vain viitsii ilmestyä töihin ajoissa ja selvin päin. Tämän hän oli selvittänyt haastattelemalla erästä yrittäjää, joka olisi heti valmis palkkaamaan rakennusmiehiä, koneenkuljettajia ja työnjohtajia töihin. Rakennusalan huutava työvoimapula on yrittäjän mukaan johtanut siihen, että hänen yrityksensä joutuu jatkuvasti kieltäytymään sille tarjotuista urakoista.
Erään yrittäjän mielestä työttömiä ei kiinnosta tehdä töitä. Tilanne on niin paha, että työttömiä ei kuulemma huvita edes tulla työhaastatteluun. Kyseinen väitehän on tietystikin täyttä puppua.
Lue tästä alta lisää.Ei kommentteja: