THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Venäjän viisumeista - Baikalin työväen uimarit & "Рабочие пловцы Байкала"
Kirjoitan nyt tässä huvikseen eli Venäjän viisumeista vähän. Ensiksi tarvitaan viisumi sekä passi tietenkin johon viisumi nykyään leimataan. Itse viisumi ei maksa mitään mutta Intialainen firma ottaa 21€ välityspalkkion. No mistä näitä saa. Laitan omalta alueeltani paikkoja näin aluksi vain vuoden viisumeista. Nykyään saa jo kahdenkin vuoden viisumeita mutta edellytetään että on ollut kaksi vuotta vuoden viisumi tätä ennen.

Jos tiedät venäläisen firman, urheiluseuran, järjestön, kaupungin joka kutsuu siut saat Lappeenrannan viisumikeskuksesta viisumin 21€ :lla kun hommaat puollon Venäjältä. En ole varma mutta Helsinki taitaa laskuttaa 35€ tästä! Turusta en ole varma nyt mikä siellä hinta.

Jo yli 20 vuotta sitten sain näitä puoltoja paikallisilta Venäläisiltä normaali kansalaisilta satoja kun ei ollut vuosiviisumeita että menet vaikka tankkaamassa autoa. Aloin samaan työviisumeita jatkuvia 1993 tai jotain kun en muista firmalta jossa olin töissä, muistaakseni alkuaikoina ei ollut virallisia vuosiviisumeita turisteille.

Ennen oli lupia myös Svetogorskiin kuten miullakin mutta nyt liikenne on jatkuvaa sekä virallinen ylitys paikka. Ennen senkuin käytiin Ovirissa tai Venäläiset kaverit kävi ja otti kutsuja satoja aina joka viikoille, nyt vaaditaan virallinen toimija mutta kun en nyt ole menossa Pietariin eikä tarvetta tämäkin pitäs käydä itse kysymässä paikallisilta mikä on oikea tieto.

Näitä viisumi hakemuksia voi lähettää ympäri Suomea myös kirjekuoressa sekä paluukuoren laittaa postimerkkeineen palautuskuoren. Näitä kutsuja olen lähettänyt satoja Helsingin konsulaattiin aikoja tai vuosia vuosia sitten jolloin kaikki oli ilmaista. Valokuvia sai ennen Venäjältä lähes ilmaiseksi 500 kuvaa. Nyt kun vuoden viisumit niin poliisilaitoksilla on automaatit ja passi/viisumi kuvat maksaa 8€ 4 kuvaa. Liikkeestä kysyin niin 25€ maksaa samat kuvat eli voi itse päättää haluaako kuvista maksaa 8€ vai 25€ ja varmaan tässä välissäkin on eri hintaisi samoja kuvia saatavana.

Viisumityyppejä on monenlaisia, perus turistille aivan sama mikä on, mutta joskus on Venäjän tullikin hylänneet viisumin jos se business viisumi ja ihminen käy vaan tankkaamassa autoa.
Miulla ollut niin paljon erillaisia viisumeita että puhun vaikka mitä tullissa että vaikka olen tulkki tai mikä vaan niin ei koskaan ole ollut ongelmia. Ja tämän saman voi tehdä Suomenkin kielellä eli pitää käyttää mielikuvitusta jos tulee ongelmia, tietysti Venäjällä Venäjän kielestä on aiana apua.

Haluatko jonottaa : Voit myös päästä jonojen ohi lahjomalla tullin jonkun tutun kautta. Toiset saa firmalta lapun jolla pääsevät ohi jonojen töitten takia, kunnan johtajat tai vastaavat voivat tehdä erikoislappuja "maksu vastaan" tai jos olet hyväveli ilmaiseksi Svetogorskissa, Viipurissa ja varmaan muuallakin. Tai lahjot konjakki pullolla joka kerta tullipäällikköä jos on varaa ja moraalia. Venäjän tullipäällikkö on hyvä olla kaverina niin voi soittaa aina että laskevat myös ohi jonon vaikka se ei olisi töissäkään niin se soittaa toiselle että puomit auki ja jonon keulaan heti. Nuijamaalla kannattaa aina ottaa Venäläinen tullimies/rajamies kyytiin niin pääset suoraan jonojen ohi näin neuvoksi. 

Polkupyörällä pääsee parhaiten Venäjälle eikä tarvia jonotella  

Itselläni oli joku erikois viisumi aikoja sitten töitten takia, sanoin että "ministeri tason" viisumi jotta pääsin töihin pikakomennuksella jos jonoja paljon. En sanonut että ministeriviisumi vaan sanoin joku erikois viisumi. Viipurin kaupungilta ei ollut tämä vaan jostain ylempäntä ns. huoltotyö viisumi jos atk-palvelimet tai muut tietoliikenne yhteydet oli poikki kun -90 luvulla viritin ensimmäisiä yhteyksiä mikrolta win 3.1 x.25 mikro palvelimen kautta Suomeen ensimmäisenä Venäjällä. Ne ajat oli kyllä parhaita ja Neuvostoliiton romahdettua oli sitä tunnelmaakin silloin eikä mitään Mac Donalseja ja hienoja autoja jne. Isot pojat sanoi että Niiralassa sekä Vaalimaallakin saa ylitys luvan jos "maksaa" jos ei ole firma niin iso ja johtajat joita voidellaan Suomeksi ;-)

Sitten firmat tarjoaa viisumeita eri hintaan. Sama kuin ostatko saman makkaran 1€:lla vai 2€:lla vai 3€:lla ja tykkäät eri liikkeestä brändin tai puolue taustasi takia tai palvelusta tai henkilöstä mihin rahaa työnnät minkäkin määrän. Tämä on ihmisen oma valinta mieltymysten mukaan.
 
Viisumimaksun lisäksi otetaan 21 € . Viisumikeskuksen palvelumaksun.
Tässä jotain linkkejä lisää joista voi lukea lisää :

http://www.rusconsul-turku.com/visafin.html 
http://www.nevsky88.com/Visa/fin/ 

Tässä Imatra-Lappeenranta alueen paikkoja sekä muutama muukin, vuoden viisumit ovat halvimman hinnan mukaan eli käsittely noin 5-6 viikkoa.
Kuulemma Evrikasta saa 165€ 2-vuoden viisumin mutta ei jaksa kävellä kysymään sisältä tätä tosta läheltä.

www.itamatkat.fi                        120€ vuoden viisumi
www.evrikka.fi                           110€ vuoden viisumi
www.visator.fi                            130€ vuoden viisumi
www.matkapalvelukaleria.net     130€ vuoden viisumi
www.lahialuematkat.fi                179€ vuoden viisumi
www.suomentourcentersojuz.fi  105€ vuoden viisumi
www.russianexpert.fi                  119€ vuoden viisumi
www.venajaseura.com                186€ vuoden viisumi, jäsen 166€
www.saimaanliikenne.fi              106€ vuoden viisumi
www.viisumitvenajalle.fi              140€ vuoden viisumi

Yksi mikä pistää hinnoissa miettimään että Venäjäseuralla on kallein viisumi kun suhteita Venäjään. Ilmeisti kommunismin ihannointi jäänyt päälle että joku piiri ottaa voiton eli huippuasiantuntijat. Venäjäseuralla pitäs olla jäsenille halvin kaikista jos järellä ajatellaan.

Bensa on suurin asia miksi käydään sekä tupakka jota saa tuoda kartongin myös ilman aika rajoitusta. Viinaa jos haluaa tuoda pitää olla 20tuntia Venäjällä, litra kirkkaita, 4 litraa viiniä, 2 laatikkoa olutta. Mutta voi Venäjältä ostaa ruokaakin yllätys kaikille sekä täyttää grillin kaasupullon, teettää autoremontteja, käydä parturissa, kampaamossa, ostaa vaatteita, limpparia tai käydä syömässäkin tai vetää vodkaakin joka yllätys varmaan kaikille.

Tässä valokuvia monista viisumeista, ennen oli aikoja sitten paperi viisumit erikseen kun nykyään leimataan passiin nätti tarra. Toisissa on nykään hologrammi ja toisilla ei. Pääasia että viisumi pelaa olkoon kenellä mikäkin matkan tarkoitus.

https://www.google.fi/search?q=visa+russia&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47380653,d.bGE&biw=1400&bih=732&um=1&ie=UTF-8&hl=fi&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=nxKvUdK-HZKEhQfbx4DwCg

Myös tarjouksista kirjoitetaan Venäjän omatoimimatkailijoiden Sputnik seurassa Facebookissa.

https://www.facebook.com/groups/273263747624/

Lopuksi suoraan totuus että älä luota kaikkeen mitä paskaa kuulet eri foorumeilta ja muualtakin. Nämä ajatusten Tonavat ja Venäjän matkailun valopäät kertoo ihan huuhaa juttuja toiset.

Sekä kannattaa liittyä Baikalin työväen uimarit - "Рабочие пловцы Байкала"
https://www.facebook.com/groups/baikalintyovaenuimarit/

Baikalille pääsee hyvin junalla siemaillen paikallista vettä eli vodkaa. Junissa myös on kuumaa vettä jatkuvasti saatavilla.

http://www.youtube.com/watch?v=G1H6f0f0qv4

Ps. nyt moni miettii olenko kommari, en ole yhtään mikään kaikille pettymykseksi, enkä ole kuin perus idiootti. Mutta jos kumpaan pitäs mennä Kokoomus vai Kommarit niin tätä ei pitkään kannata miettiä kun haluan että kaikilla ihmisillä olisi hyvä olla mailmassa eikä vaan tietyllä osalla.

Suomenkin valtion rahoja ryöstetään koko ajan järkyttävää tahtia virallisesti joka laillista kun ihmiset näin päättäneet ja tässä vaan jäävuoren huippu.

Paskaahan tästäkin voisi jutella vaikka kuinka paljon mutta silti olen sitä mieltä että ihmisten ei pitäisi ajatella liikaa omaa etua vaan auttaa kaikkia.
Pitää jatkossa tsekata jos taas hirveesti kirjoitus virheitä, piru kun rilleilläkään ei pian näe :(
                             

Ei kommentteja: