THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Lojumista ja vmp uutisia netistä


Onneksi prisma aukee sentäs klo 10 ja sai karjalanpiirakoita sekä rasvatonta maitoa. Onhan tietysti kalakauppa auki vieressä.

Tässä pari uutista yhdestä facebook ryhmästä. Kommentit on luokkaa vmp eli vittu mitä paskaa suomeksi. Ei näitten touhujen ylläpitäjät pelaa kyllä täysillä valoilla koska työttömäthän työllistää näitä oikeaa palkkaa saavia ja palkalla tulee toimeenkin miksi näitä aikuisten lastentarhoja pidetään yllä on totuus.
Uusintana että yhdelläkin suomen pajalla noin 5 vuotta sitten pelkästään johtaja sai 4700€/kk bruttopalkkaa ja toiset vähemmän kun monet on karenssin uhalla alaisina eli työttömät. 

Sitten työttömät on joko hevonpaskan palkkatuella yli 30 vuodenkin työuran jälkeen 1200-1400€/kk brutolla töissä, voi helvata sanoneet yli 50 vuotiaatkin ex-työkaverit tämä maa on sekaisin tai isomäärä ihmisiä miksi näitä pelleilyjä jatketaan vuodesta vaan toiseen. 

Kuntouttavaa työtä 9 euron päiväpalkalla ja osaamistodistus: "Joillekin se on ensimmäinen kirjallinen todiste, että he oikeasti osaavat jotain"


Miksi ei suoraan makseta palkkaa helvata jos tehdään töitä kaikille. Eli osaa kerätä jättipalsameita muovipussiin sitten saa todistuksen että osaa tehdä töitä, sama kuin risusavottaan että osaa kerätä risuja tai kerää roskia tai osaa haravoida saa todistuksen jotta kunta pysyy siistinä. Kunnan johtajat ja muut monet imuroi jopa yli 10000€/kk palkkoja vieressä, voi hevon perse sanon mie näitä touhuja. Jos on töitä eikö pitäs maksaa palkkaa suoraan että osaan kerätä jopa risuja ja tai jättipalsameita tai osaan käyttää ilmankoulutusta jopa haravaa.

Siis oikea kuntouttavatyö on aivan jotain muuta, mitäs jos kunta sanoo saat kunnalta töitä että keräätte PALKATÖISSÄ JÄTTIPALSAMEITA eli täysin samaa työtä kuin nyt "kuntouttavana työnä". Pitäskö saada vielä sertifikaatti että osaan kerätä jotain ja laittaa kaiken muovipussiin ! 
Kyllä ymmärrän jos vapaaehtoisesti haluaa tätä se ok jos ei ole elämässä muutakaan tekemistä, mutta saahan roskiakin kerätä kuka vaan tienvarsista ja luonnosta kaiket päivät ajankuluksi, varmaan kunnanjohtaja antaa ilmaiseksi muovipusseja miljoonan että kerätkää vaikka 24/7h kaikkea niin ei tarvia ketään palkata sitten tähän koskaan ja saadaan niitä säästöjä jotta kovempipalkkaisille on varaa maksaa taas enemmän ja enemmän palkkaa sekä keksiä kivoja retkiä tai pitää palavereita jossain majalla vaikka makkaraa paistellen ja viinaa litkien kunnan tms. piikkiin, dille dong.


Lukijalta: Kuntouttavan työtoiminnan ja työpajojen vaikutusta ei pidä väheksyä


Sitten tämmöinen aivopieru uutinen, paljonkohan on toiminnanjohtajan ja muiden oma palkka miksi kaikki asiat nähdään positiivisena ;-) Ja kommentit jokapaikassa on samaa että vmp taas.


Tässä on hyvä kirjoitus facebook kaverilta Englannista.

Oleskeluyhteiskunnan ehkäisemistä: Roskaaminen työllistääRoska päivässä pitää oleskeluyhteiskunnan loitolla (Kuva: Wikipedia Commons)

Etelä-Afrikassa tämä ajattelumalli on muuten ihan yleisesti suosittu asenne. Siksi opettajat eivät kannusta lapsia heittämään jätteitä roskiin vaan kadulle koska roskaamalla he työllistävät muita. Eli eväiden syönnin jälkeen koululuokka (yleensä) heittää roskat suoraan bussin ikkunasta kadulle jolloin useampi siivooja tulee hetken päästä siivoamaan roskat pois.
Samoin esimerkiksi Kiinan köyhillä alueilla tämä on täysin normaalia. Ihmiset saavat elantonsa roskaamisesta. Mistään kehittyneestä teknologiasta tässä ei ole kyse, vaan kunnossapitäjille annetaan käsintehdyt luudat joilla he sitten lakaisevat katuja.
Ehkäpä tuo mainitsemasi "ken ei työtä tee, ei syömänkään pidä" asenne joutaisi jo historian romukoppaan.
Jotkut jos vetää herneet näistä kannattaa huomenna töitten sijaan mennä suoraan tarkistaa pää lääkärille sekä saada lääkitys jos kanootti ymmärtäs mistä on kysymys.

Ei kommentteja: