THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Minäkö uusavuton? ÄITIEN PÄIVÄ

Onneksi olen itse kasvatettu hyvin että jo lapsena 8 vuotiaana lastentarhat jälkeen osasin haravoida, tehdä heinätöitä, siivoamaan opin, tiskaamaan, traktorin ajon opin, lypsämään lehmiä, vasaraa opin käyttämää sekä sahaa, vaihtamaan traktoriin renkaan, polkupyörän huollon ja jopa renkaan vaihdon, kaupassa käynnin, maito laiturilta postin haku kävellen että en kaatunut ojaan, saunan lämmityksen opin kuinka sytytetään puut sanoma lehtien tai koivu kuorien avulla, kalastamisen, polkupyörällä ajamisen, ruuanlaiton, vittuilun, valehtelemisen, paskanpuhumisen, seläntakana puhumisen sekä perseen pyyhkimisen opin jo lapsena.

Sekä polttopuiden tekemisen opin Polvijärvellä sekä kotona Tirilässä josta on nasan astronauttikurssi käytynä kuinka käytetään moottorisahaa ja kirvestä tai jopa pokasahaa.

Ompa vaikeeta ?

Ompa vaikeeta ! Toiset opiskelee insinööriksi tai di kun samat työt voidaan tehdä ilman koulutuksiakin mutta on se muodollinen titteli jotta voi päteä ja ego kasvaa joka monelle tärkeä. Tottakai hyvä on opiskella en tarkoita tätä vaan miksi ei joku voisi olla samanarvoinen ilman muodollista titteliä josta sadat tuhannet kärsii kun ns.muodollisesti pätevät kuittaa hillot törkeydellä&ahneudellaan tajuamatta mistään mistään kun on vielä kieli ruskea !






Onko työpaikan kahvipöydässä liian hiljaista? Nukuttaako illanistujaisissa? Tässä teille keskustelunaihe, josta varmasti viriää vauhdikkaita väittelyitä. Ja mikä parasta: ihmiset paljastavat itsestään yllättäviä puolia, joita voi miettiä pitkään.

Aihe on uusavuttomuus: Mikä nykyään on uusavutonta ja mikä ei? Mitä jokaisen pitää osata selvitäkseen arjesta? Mitkä taidot ovat muuttuneet tarpeettomiksi?
Näistä jokaisella on vahva näkemys. Yhtä oikeaa vastausta ei ole.

Ensin on mietittävä, mitä uusavuttomuus on. Sana tuli käyttöön 1980-luvulla. Sillä tarkoitettiin nuoria, jotka eivät lapsuudenkodista muutettuaan osanneet tulla toimeen vähillä rahoillaan, koska heiltä puuttuivat perinteiset kodinhoitotaidot. Niitä ei ole opetettu kotona eikä koulussa tai armeijassa.

Mutta uusavuttomia on kyllä kaikissa ikäluokissa. Eri yhteiskuntaluokissa, maalla ja kaupungissa on opittu erilaisia asioita, ja uudessa tilanteessa ollaan avuttomia.

Lue tästä alta lisää...

Lähde : http://www.hs.fi/sunnuntai/Min%C3%A4k%C3%B6+uusavuton/a1305620837620?jako=ed02928ab1c65fbee9dc2dff02886130

Lähde : http://www.demi.fi/keskustelut/syv%C3%A4lliset/nyky-nuorten-uusavuttomuus

Lähde : http://yle.fi/uutiset/uusavuttomuus_nakyy_uskomattomissa_esimerkeissa_kipinoivia_silitysrautoja_uuni_kiukaana_ja_kotiavaimet_ovimaton_alla/6908862

Lähde : http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014010817906223_uu.shtml


KIITOS KAIKILLE ETTÄ JO 55000 KÄYNYT TÄTÄ LÄSSYTYSTÄ LUKEMASSA
Itse oletin että monikaan ei käy sivuillani www.vehkis.net myöskään 

Kiitos kaikille ja tänään etenkin jokaiselle äidille joka elää - onnea


TÄNÄÄN ÄITIEN PÄIVÄ 


(turha kait tähän kuvaan mitään kertoa jos ei tajua mistä on kysymys - silloin on täys uusavuton )

Köyhyys - miksi ?

http://areena.yle.fi/tv/1721275

Itse en halua mitään vaan autan, imatran te-toimisto voi vittuilla mutta en kuuntele.
Miksi ei kukaan tuu siivoamaan, haluan vai maata, väsyttää. Lenkille en lähde koska piristyisin.

Ei kommentteja: