THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

lauantai 17. toukokuuta 2014

ahneus - laiskuus - tyhmyys

Tässä päivän pähkinä kaikille kun somessa jutellaan tästä myös, mitä on AHNEUS, LAISKUUS, TYHMYYS. Saapa ainaskin nauraa somessa taas lauantaina mökillä käynnin jälkeen jos ei muuta mitä monet kommentoi ja tietenkin nämä on jokaisen omia mielipiteitä.
Onneksi EU-vaaleissa ei ole yhtään näitä taitoja omaavaa, vai onko sittenkin !!!

Kohta 56 000 kävijää käynyt ahneen, laiskan sekä tyhmän sivuilla. Varmaan saan mitalin pian.

Nyt kun on paljon työttömiä ja viisaita työssäkäviöitä.

- ovatko viisaat ahneita vai eivät
- ovatko viisaat laiskoja vai eivät
- ovatko viisaat tyhmiä vai eivät
VAI
- ovatko työttömät ahneita vai eivät
- ovatko työttömät laiskoja vai eivät
- ovatko työttömät viisaita vai eivät

AHNEUS
"Ahneus on puro, alussa vähäinen, mutta sitten se kasvaa laajoihin mittoihin." Johannes Gerhard

Ahne ihminen ei ole koskaan tyytyväinen siihen mitä hänellä on, vaan hän haluaa jatkuvasti lisää. Ahneuden synti on erityisen suuri kiusaus nykyisessä kulutus- ja mainosyhteiskunnassa.

Luukkaan evankeliumissa kerrotaan miehestä, joka tuli pyytämään Jeesukselta apua perinnönjakoon. Jeesus suhtautui pyyntöön nuivasti ja varoitti kuulijoitaan: "Karttakaa tarkoin kaikenlaista ahneutta. Ei kukaan voi rakentaa elämäänsä omaisuuden varaan, vaikka sitä olisi kuinka paljon tahansa." (Luuk.12:15). Myös Paavali varoitti ahneudesta: "Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä." (1. Tim 6: 9-10) 

Lisäyksiä somesta tähän osioon :    

Ahneella on paskainen loppu


LAISKUUS
"En kerta kaikkiaan viitsi. En viitsi ratsastaa, se on liian liikunnallista; en viitsi kävellä, se on liian rasittavaa; en viitsi panna maata, sillä silloin olisi joko noustava, mitä en viitsi, tai jäätävä makuulle, enkä viitsi sitäkään. Kaiken kaikkiaan: minä en viitsi." Sören Kierkegaard

Perinteisesti yhtä kuolemansynneistä on kutsuttu laiskuudeksi. Jaakko Heinimäki on kirjassaan "Seitsemän syntiä" nimennyt tämän kuolemansynnin hengen velttoudeksi. Laiskuuden syntiä voisi kutsua myös välinpitämättömyyden tai tympääntymisen synniksi. Alkuperäisellä kreikan termillä "acedia" tarkoitetaan nimittäin levottomuuden ja elämänväsymyksen tilaa, jossa ihmisestä tuntuu, että elämä kaikkine vaivannäköineen on turhaa. Turhuuden kokemus johtaa välinpitämättömyyteen ja sitä kautta laiskuuteen. 

Laiskuuden synnin pauloissa elämänilo katoaa: koko elämä tuntuu tylsältä, harmaalta ja ikävältä. Laiskuuden kuolemansynnin on ajateltu olevan erityisesti keski-ikäisten kiusaus. Silloin ihminen on saavuttanut elämässään jo paljon niitä asioita, joista on haaveillut. Elämän peruspalikat ovat jollakin lailla kasassa eikä ihmisellä ole enää niin selviä unelmia ja tavoitteita. Mieleen hiipii vahvana ajatus siitä, tässäkö kaikki oli. Eikö elämällä ole enää enempää tarjolla minulle.
Lue tästä alta lisää.
Lähde : http://www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat/paavali/hengellinenelama_0/kuolemansynnitosa3ahneusjalaiskuus.html


Tutkimus: Tyhmyys todella tiivistyy joukossa

Sanonta, jonka mukaan joukossa tyhmyys tiivistyy, pitää tuoreen tutkimustiedon mukaan kutinsa.
Asian ovat tieteellisesti todistaneet Princetonin yliopiston tutkijat, joiden tuoreen tutkimuksen mukaan pienet ryhmät tekevät täsmällisempiä päätöksiä kuin suuret.

"Onneksi itse on syntynyt niin tyhmänä että ei ole kuin ammattikoulu käytynä"

Lue tästä alta lisää.
Lähde : http://www.kauppalehti.fi/etusivu/tutkimus+tyhmyys+todella+tiivistyy+joukossa/201405679188

Ei kommentteja: