THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Sossupummien Suomi


Tässä pari hyvää kirjoitusta sossupummeista. Näistä toisista sitten tulee näitä upeita johtajia tai politiikkoja jauhamaan paskaa kansalle jotta itse hyötyvät toisten avulla kun oma napa on vaan mielessä ja itse näkevät asiat päinvastoin aina. Siis jos pitää leikata jostain niin ei ainaskaan köyhiltä ja apua tarvitsevilta eli perus sosiaalituki on viimoinen johon pitäs kajota.

"Näillä sossupummeilla" on tärkeintä vaan minä ja markkinavoimat sekä sitten ne sanoo vaan että lopputuloksella on vain merkitystä eli  rahalla ja vittuakos sitä muista ihmisistä välittää kun niitten avulla vaan hyödytään itse.

 
Keitä ne on ne sossupummit?
Minä puhun niistä "dynaamisista" ja "vastuullisista" sossupummeista, jotka saavat kymmenesosan työvoimastaan ilmaiseksi valtion kustantamana. Toisaalta tarkoitan myös niitä sossupummeja, jotka yksilönvastuuta ja vapaita markkinoita läpi runnoessaan saavat 250 000 euroa maataloustukia valtiolta. Sossupummeja ovat myös ne yritykset ja osakkeenomistajat, jotka kiertävät veroja 600 miljoonan euron edestä vuosittain, vaikka nauttivat veronmaksajien kustantamaa infrastruktuuria, koulutusta ja yleistä turvallisuutta. Listaa voisi tietysti jatkaa loputtomiin.

Tämän talkoohengen perverssi luonne paljastuukin siinä tosiasiassa, että viimeisen kahdenkymmenen vuoden talouskasvu on mennyt pitkälti rikkaimpien kansanosien tileille. Vaikka tätä perustellaan rikkaiden ottamalla yksilönvastuulla ja riskillä, niin heti laman tullen ollaankin itkemässä köyhiä apuun ja vedotaan yhteisöllisyyteen ja talkoohenkeen. Tätä se on se suomalainen sosiaalidemokratia. Kapitalismia köyhille ja sosialismia rikkaille.

Ja tästä alta voi lukea lisää kaikesta

Lähde : http://simosuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133032-sossupummien-suomi

Sossupummiasennetta

 

sakutimonen @ Lauantaina, Helmikuun 16. 2013
Syksyllä poliittisen tulevaisuutensa sössinyt kokoomusnuori Saul Schubak ei näytä yhtään viisastuneen. Viimeksi hän halusi poistaa lapsilisät heikommalta kansanosalta sen lisääntymisen estämiseksi ja nyt hän haastaa Uuden Suomen blogissaan jokaisen miettimään, mistä sosiaalietuudesta itse kukin olisi valmis luopumaan.

Itse hän tunnustautuu sosiaalipummiksi, koska nostaa ihan turhaan opintotukea, asumistukea ja halpakorkoista opintolainaa. Opintotuki on haitallista, koska opiskelu on satsaus tulevaisuuteen. Asumistuki nostaa asumisen hintaa ja opintolainan hän kavereineen sijoittaa osakkeisiin. Schubak kysyykin populistisesti, että onko oikein tukea köyhien veroilla hyväosaisten kauppatieteen opiskelijoiden sijoitusharrastusta.

Eihän se oikein ole, mutta eipä ole Schubakistakaan köyhien kansanjoukkojen villitsijäksi. Ne kansanjoukot nimittäin tietävät, että Schubakin kaltaiset tuen väärinkäyttäjät kuuluvat järjestelmään. Se on pieni hinta siitä, että myös huonommalta taloudelliselta pohjalta ponnistajat saavat mahdollisuuden opiskella. Schubakille se on sosialidemokraateille tyypillistä sossupummiasennetta, mutta minulle se on tasa-arvoa. Sitä samaa tasa-arvoa edustavat myös vaikkapa lapsilisät ja yhteiskunnan ylläpitämä infrastruktuuri, josta Schubak olisi myös valmis maksamaan erikseen.

Tämä mies edustaa uusliberalismia pahimmillaan. Hän lähtee siitä, että jokainen on aina ja kaikkialla oman onnensa seppä eikä yhteiskunta saa millään tavalla puuttua yksilön elämään eikä varsinkaan tukea sitä. Jos ei jollain ole rikkaita vanhempia, niin jättäköön opiskelematta ja menköön töihin. Jos ei jollain ole varaa tehdä lapsia, niin jättäköön harrastamatta suojaamatonta seksiä. Jos ei jollain ole rahaa ruokaan, niin kuolkoon nälkään.

Schubakin ajattelulla ei tuhota vain hyvinvointiyhteiskuntaa, vaan ihan koko järjestäytynyt yhteiskunta yleensä. Raadollisessa kaikkien taistelussa kaikkia vastaan hän itse tuskin pärjäisi kovin kauan, mutta sitä hän ei oman elämänsä taloudellisten suojamuurien takaa ymmärrä.

Schubakin mailmassa rikas pitää ja syö itse saaliinsa jakaen sen korkeintaan omien penikoidensa kanssa. Minun “sosialidemokraateille tyypillisessä sossupummimaailmassani” myös heikompisaattoiset pidetään mukana yhteisessä yhteiskunnassa. Meillä sossupummimaailman kannattajilla on sentään yhteiskunta ja isänmaa, mutta Schubakilla on vain minä ja markkinavoimat.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/sossupummiasennetta/Ei kommentteja: