THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Miten monet työt hoidetaan jatkossa tällä menolla Suomessa sekä Euroopassa

Päivittelin vähän, korjailin, lisäsin jotain 21.2.2013.

Yritän itsekkin kirjoittaa välillä että miten voidaan tulevaisuudessa hoitaa kuntien/valtion/yritysten töistä suurin osa työttömillä ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi muodollisella korvauksella jos kansa ei herää tai tiettyosa vastustamaan tätä nykytouhua. Tai onhan tätä harrastattu vuosikausia ja sitten tietty osa vielä syyllistää nämä paskapalkkaiset orjat koska pitävät itseään niin helvetin hyvinä ja aina oikeassa olevina.

Työttömien orjatyöt lopetettava! Suomen perustuslaki kieltää orjatyön. 22 §  Miksi sitten työvoima saa sellaista käyttää.. YK:n ihmisoikeus-julistus kieltää orjana tai orjuutettuna pitämisen. 4 artiklan mukaan.. Ei siinä ole mitään mieltä että työttömiä kiusataan "ilmais töillä" Pitää saada sellainen perusturva jolla pystyy elämään täällä kalliissa kotimaassamme.

Rikkaita tai hyvinvoiviahan nämä eivät koske koska hehän tätä kannattaa jotta voivat itse saada enemmän ja enemmän palkkaa itselleen joihin taas ei kajota koska niihin on aina varaa halpatyövoiman avulla. Mutta on näissä mukana ns. normaali työläisiäkin ja muitakin sadisteja avittamassa. Tätä toimintaa voidaan kutsua myös hyväksikäytöksi, sikailuksi, vittuiluksi tai jopa auttamiseksi miten toinen osapuoli asian näkee koska työttömät auttaa näin saamaan tietylle osalle näin hyvää palkkaa kun saavat vain muodollisen korvauksen ja toinen puoli kehuu että olet hyvä töissä kun itse vetävät tilit taskuun hyvinkin pitkälle. On myös hyviäkin firmoja olemassa. Jos et tottele lähde vittuun tai kärsi ja tottele sanotaan sitten.

Tässä pari kirjoitusta, alempana on yksi hyvä kirjoitus suoraan myös luettavaksi tätäkin kautta. Katsokaa blogi luetteloani myös.

Ilmaistyö, case study: Iso-Britannian Workfare-ohjelmat 
- "Seuraukset olivat yhteiskunnan kannalta hyvin vaikeat. Vuoteen 2012 mennessä moni suuri yritys oli lopettanut ylimääräisen henkilökunnan värväämisen ja ylityöstä maksamisen. Sen sijaan, nämä kyseiset yritykset rajoittivat henkilökuntansa työaikoja ja ottivat tilalle Workfare-työllistettyjä, jolloin heidän ei tarvinnut maksaa palkkaa. Syyskuussa 2012 ruoka-alan yritys the 2 Sisters Food Group irtisanoi 350 työntekijäänsä Leicesterista, siirsi tuotantolinjansa Nottinghamiin, ja alkoi pyörittämään tuotantolinjaansa pelkästään Workfare-työvoimalla."

- "Iso-Britannian esimerkki on osoittanut, että työllistämistoimenpiteet eivät auta työttömiä. Sen sijaan, nämä ohjelmat auttavat lähinnä suuryrityksiä. Yritykset eivät palkkaa ihmisiä, vaan pikemminkin irtisanovat vanhoja työntekijöitään ja korvaavat näitä ilmaisharjoittelijoilla. Workfare-ohjelma on osoittautunut häpeälliseksi veronmaksajien rahojen tuhlaamiseksi joista hyötyvät vain ohjelmaan osallistuvat suuryritykset. Kaikki muut, jopa näiden yrityksien asiakkaat, kärsivät."

Lähde : http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133236-ilmaistyo-case-study-iso-britannian-workfare-ohjelmat
 
Henkilöstönvuokraus, laillistettu orjatyö? 
- "Vuokrafirmojen kautta työskentelevillä nuorilla palkka on myös keskimäärin 27% huonompi palkka kuin vastaavassa työtehtävissä olevilla ei-vuokratuilla kollegoilla. Heidän työviihtyvyytensäkin on huonompi. Asiaa on selvittänyt tohtori Antti Tanskanen.

Lähde : http://anttikoskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131175-vuokratyo-laillistettu-orjatyo


Kuka elää ja kenen kustannuksella 
- "Suomalaisten pomojen miljoonilla ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, että joka kymmenes työssäkäyvä ei saa työstään palkkaa - palkkatyön ulkopuolisesta työstä puhumattakaan. Eikä sen kanssa, että maassa on satojatuhansia työttömiä, niin että palkat ja työehdot saadaan pidettyä kyllin matalina. Ei sen kanssa, että moni ei tule toimeen työllään. Ei sen kanssa, että moni kuolee sorvin ääreen ennen aikojaan."

- "Jokainen, joka luulee oman senhetkisen hyvän asemansa olevan vain omaa ansiotaan, on ihan vitun tyhmä. Jokainen meistä seisoo jonkun toisen harteilla. Ja Suomessa kun ollaan, verovaroin on kustannettu neuvolat, päiväkodit, koulut, infra, sairaalat, koulutuksenne ja niin edelleen. Ja oltiinpa missä hyvänsä, kaikki ihmiset ovat toisistaan riippuvaisia. Sitä luonnollisesti kaihtavat eniten myöntää ne, jotka ovat eniten riippuvaisia." 

Lähde : http://pantterin.blogspot.fi/2012/11/kuka-elaa-ja-kenen-kustannuksella.html

Otan esimerkiksi kaupungin nimeltä Imatra miten jatkossa saadaan säästöjä ja lähes kaikki toiminnot voidaan hoitaa työttömillä jatkossa ja näin saadaan säästöjä. Paikallisen puuhapajan valopäät voi auttaa tässä kunnan päättäjien kanssa yhdessä koska heillehän maksetaan normaalia palkkaa niin on mielenkiintoakin työttömiä kohtaan koska omapalkka riippuu työttömistä täysin suostuuko ne näihin toimenpiteisiin, varmaan nyt joku valopää pakoittaa miut orjaksi, toisaalta voisi tehdä video ohjelman touhuista sekä radio ohjelman jatkossa toimittaja kavereitten avustamana.

Palkataan vaan työttömiä viiden (5) tunnin osapäivä töihin tai 6,5 tunnin osapäivä töihin jotta ei tarvia maksaa täyttä 8 tunnin palkkaa joka on aina vielä minimipalkka. Tämä on täysin törkeetä sikailua ja sitten toiset selittää että tämä on bisnestä kun tiettyosa saa kahdeksalta tunnilta palkkaa jatkuvasti vaikka tekisi tunnin töitä päivässä tai välillä ei yhtään. Sitten kehutaan vielä toisia ja itseään että olemme todella hyviä siis kusettamaan tiettyä osaa ihmisiä vielä aivan paskalla palkalla kun monella ei ole varaa ottaa karenssia edes.

Kaikki nämä työt esimerkiksi voidaan hoitaa esimerkki tapauksessa Imatralla työttömillä eli kahvilat, ruokalat, lumityöt, uihallin lipunmyynti, uimahallin kahvio, kuntosali sekä valmennus, matkahuolto, pyykit voidaan pestä 7km päässä Svetogorskissa helvetin halvalla, hiihtoladut, ulkoalue työt sekä puistot, virastomestarin työt, siivoukset, autokuskin työt, tietohallintokin voidaan hoitaa hyvin pitkälti. Sitten jos ei työttömät pysty tekemään ilmaiseksi töitä käytetään siviilipalvelus henkilöitä oheisissa töissä niin saadaan säästöä sekä kivaa puuhastelua ihmisille johon vedotaan jotta ette syrjäydy kun itse nämä muut ovat täysin syrjäytyneet ja vieraantuneet kaikesta.

Mutta ei vaikka yli 3000€/kk tienaavien töitä voida tehdä työttömillä on homman nimi, tai jos teetetään kun joku hankkii vaikka 4000€/kk niin työttömällä se teetetään 1370€/kk korotetulla palkkatuella ja sanotaan nyt sait töitä.

Näin saadaan säästöä sekä luotua halpatyövoimaa kun näitä ei palkata kunnan palkkalistoille 8 tunnin vakituisiksi työntekijöiksi kuten vaikka -70 tai -80 luvulla jolloin ei näitä pelleilyjä ollut. Sitten tietty osa voi kehua miten hyviä olemme ja voivatkin korottaa omia palkkojaan sekä ottaa tiettyjä etuja vilpittömästi vastaan itselleen hyvin hoidetusta bisneksestä että säästettiin rahaa "yhteisillä talkoilla".

- Linja-autoaseman kahvila voidaan hoitaa työttömillä kuten Sipoossa. 
- Pitkäaikaistyöttömät lykkivät mummojen lumivallit syrjään kuten Keravalla.
- Kotkan uimahallin kassatoiminta ulkoistetaan Mylly ry:lle (maahanmuuttajat) Karhulan uimahalli Sotek-säätiölle (vammaiset). Kokoomustaustainen palvelujohtaja markkinoi riistoa ja hyväksikäyttöä kotouttamisena ja kantaväestön lisääntyvänä kohtaamismahdollisuutena maahanmuuttajiin ja vammaisiin kuten Kotkassa.
- Matkahuolto hoidetaan työttömillä kuten Sipoossa. 
- Pyykit pestään Virossa—Kastek aloittaa YT:t , näin hoidetaan Kotkassa sekä Jyväskylässä ainaskin. Täällä Svetogorskiin niin lyhyt matka että menee vielä halvemmalla monet työt, meillä pesulatyöntekijän kokonaiskeskiansio on runsaat 1 700 euroa kuussa, kun kaikkien suomalaisten palkansaajien kokonaiskeskiansio on noin 2 900 euroa kuussa. Virossa minimipalkka on alle 300 euroa kuussa ja kaikkien palkansaajien keskipalkka 700–800 euroa. Näitä pieniä palkkoja maksetaan etenkin Tallinnan ulkopuolella. 
- Valtio ulkoisti työt Espanjaan, liikenteen turvallisuusviraston puhelunneuvonnan siirtyminen Espanjaan vei työpaikan kymmeniltä Sodankylässä. 
Toisaalta monet tämänkaltaiset työt voidaan siirtää Espanjaan tai mihin vaan. Espanjaan voidaan siirtää kymmeniä tuhansia Suomalaisia työntekijöitä halvemmalla palkalla koska varmala on lähtijöitä koska asuntojen hinnat on Espanjassa nyt "edullisia" sekä moni vihaa tätä sohjolaa myös.

Listaa voi jatkaa loputtomiin Suomessa ja minulla olisi mielettömästi ideoita miten voidaan halvemmalla hoitaa asioita vaikka esim. Imatran Kaupungin autot korjataan jatkossa Svetogorskissa Venäjällä sekä muut koneet samalla. Näin saadaan säästöä ja nyt oleville työntekijöille voidaan antaa monoa jotka taas työllistää te-toimistoa, kelaa sekä sosiaalityöntekijöitä jatkossa jotta  heillä on töitä. 

Myös uudelleen koulutusta kehiin pois potkituille jolloin työllistetään kurssien pitäjiä, konsultteja sekä opettajia ja kunnan virkamiehiäkin. Esim. hitsarille 25 alalla olleelle voidaan ehdottaa kevyttä atk-koulutusta 3 vuotta paikallisessa koulussa, sitten taas 25 vuotta alalla olleelle atk-hepulle voidaan ehdottaa 3 vuoden hitsaus koulutusta jotta mielipysyy virkeänä ja oppii uudenammatin sekä ei syrjäänny neljän seinän sisään jos ei jaksa lähteä ulos hiihtelee, pyöräilee, uimaan, kauppaan, ryyppäämään, kavereille kylään tai kuvailee vaikka lintuja omalla kamerallaan tai lukea vaikka kirjoja puhumattakaan itseopiskelusta jota pitkälti koko elämä on kuolemaan asti. Näin mm.koulujen opettajia työllistetään ja näistä kouluista saadaan vuodeksi ilmaiset harjoittelijat kuntaan, valtiolle, firmoihin automaattisesti joten taas tulee säästöjä. 

Harjoittelusta lisää :
Mutta sitten harjoittelijoista jos ovat hyviä harjoittelijoita niin nämä pitää palkata töihin firmaan tai firma ei saa kierrättää uusia harjoittelijoita uudestaan. Anteeksi tämä unohtanut kirjoittaa, oikeita harjoittelijoita tarvitaan koska eihän työtä opita muuten ja pitääkin olla harjoittelua kuten moneen ammattiin kuuluu tämä koska moniin kouluihin sisältyy vuoden harjoittelu joka on oikein, mutta näitä ei saa käyttää hyväksi firmojen, kuntien eikä valtionkaan. On ehdotettu että jos ei saa työpaikkaa harjoittelun jälkeen paikasta hyvin hoitanut henkilö niin sitten vaikka 2-3 vuoteen ei saa palkata uutta  harjoittelijaa joilla myös pyöritetään ilmaiseksi monia töitä täysin tietoisesti jotta ei tarvia maksaa palkkaa. Harjoittelun tarkoituksena pitää olla että harjoittelija työllistyy paikkaan.

Lopuksi vielä kaikille Suomen valopäille uudestaan neuvo 


 

Selviä sanoja

sakutimonen @ Tiistaina, Helmikuun 19. 2013
Sipoossa on tänään vuoden tauon jälkeen avannut ovensa linja-autoaseman kahvila, kertoo Sipoon Sanomat.
Minua ei enää yllätä näiden uutisten positiivisuuttaa uhkuva henki, mutta eipä toimittajaakaan näytä häiritsevän yhtään se tosiasia, että koko henkilökunta tekee ilmaista työtä. Ei se varmaan häiritse asiakkaitakaan, koska onhan taas saatu joukko innokkaita “työelämään” pois kotisohvalta syrjäytymästä.

Kahvilavastaava siis on oppisopimuskoulutuksessa ja loput työntekijät tulevat Toimintakeskus Risteyksestä. He ovat luultavasti kuntouttavassa työtoiminnassa eli saavat työstään työmarkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen ylläpitokorvauksen.
Facebookissa sattui silmiini Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt THT ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Laurilan kommentti eräälle, joka ihasteli tätä hienoa työllistämistä. Näin Laurila:

Tarja Filatovin tuoreessa välityömarkkinaselvityksessä todetaan, ettei juuri kukaan näistä työllisyyspolittisiin toimiin osallistuneista työllisty tukijakson jälkeen. Työllistyneitä on yleensä vain muutama prosentti.

Myös valtiontalouden tarkastusvirasto on eräässä raportissaan todennut, että huonosti toteutetut työllistämistoimet saattavat jopa lisätä syrjäytymistä.
Eräässä tutkimuksessa puolestaan todetaan, että kun työtön tukijakson jälkeen joutuu kuitenkin palaamaan takaisin kortistoon, niin se lisää masennusta.

Johannes Kananen toteaa opinnäytetyössään, että näillä sosiaaliturvan kiristämisillä pyritään saamaan ihmiset hyväksymään sellaisia työehtoja, joita he eivät missään nimessä muuten hyväksyisi. Näin pyritään luomaan uusi matalien palkkojen ja huonojen työolosuhteiden palvelusektori.

Mitä ihmeen positiivista tässä näette?

Positiivisia vaikutuksia henkisen hyvinvoinnin suhteen en ole nähnyt todetun missään tutkimuksessa. Se on propagandaa tai mutu -tietoa.
Jos osoitatte minulle tätä väitettä tukevan tutkimuksen, niin luen sen mielelläni ja kerron siitä kaikille kiinnostuneille.

Tarja Filatovin tuorein selvitys välityömarkkinoista löytyy täältä.

Minä allekirjoitan Laurilan jokaisen sanan ja ilmoittaudun myös halukkaaksi lukemaan näitä positiivisia väitteitä tukevia tutkimuksia. Vielä ei ole silmiini sattunut yhtään, mutta sitäkin enemmän saa lukea hihasta ravisteltua ylistystä sellaisilta, jotka eivät edes tunnista työllistämisen ja työvoimapoliittisen toimenpiteen eroa.







Ei kommentteja: