THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 21. helmikuuta 2013

Ilmaistyö ja rikollisuus: Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla


Laitetaas tännekkin myös tämmöisiä kirjoituksia jakoon.

Ilmaistyö ja rikollisuus: Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla

Ehkäiseekö ilmaistyö rikollisuutta? Vai toimiiko kyseinen järjestelmä päinvastaisesti? Intentio "kuntouttavaan" työtoimintaan voi olla hyvä, mutta seuraukset ovat ehkä hieman katalammat. Esimerkki: rikollisuus Yhdysvalloissa on itse asiassa on lisääntynyt sen jälkeen kun Workfare-ohjelmat otettiin käyttöön.

Syy on siinä, että Workfare-ohjelma on sidonnainen työttömyyspäivärahan nostamiseen. Jos et nosta työttömyyspäivärahaa, sinua ei voida pakottaa ilmaistyöhön. Koska ihminen tarvitsee rahaa elääkseen, syntyvät vaihtoehtomarkkinat. Näihin vaihtoehtomarkkinoihin kuuluvat mm. pimeä työ ja huumekauppa.

Pakollinen ilmaistyö ei tee yhteiskunnasta turvallisempaa. Pikemminkin päin vastoin. Rikollisuus rehottaa entistä enemmän. 

Lisää voit lukea alla olevasta linkistä.

Lähde : http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133419-ilmaistyo-ja-rikollisuus-tie-helvettiin-on-paallystetty-hyvilla-aikeilla 

Ei kannustimia, vaan työtä  

Nykyajan Suomessa on jotenkin täysin käsittämätön työvoimapoliittinen kulttuuri. Aina kun puhutaan työstä ja työttömyydestä, niin keinot ovat samoja. Työttömyyttä vastaan taistellaan koulutuksella, työllistämistuella, työharjoittelulla ja työkkärin kursseilla. Ajatus on, että kun työnhakijalla on enemmän pätevyyttä ja kokemusta, niin työhaastattelusta irtoaa paremmin työpaikka. Toisaalta taas yritetään "välttää kannustinloukkuja", tai "kannustaa" nuoria työntekoon, joka onkin ratkaisuna jo oma tapauksensa.

Lienee tarpeetonta sanoa, että nyt olisi jo korkea aika lopettaa tukityöllistämisillä ja kannustimilla pelleily. Suomen työttömyys, ja erityisesti nuorisotyöttömyys, vaatii suoria toimia työpaikkojen luomiseksi.

Lisää voit lukea alla olevasta linkistä. 

Lähde : http://simosuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133332-ei-kannustimia-vaan-tyota

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muut ne vaan on töissä ja mää kaivelen kotona nenää.
Taidan alkaa talousrikolliseksi. Voitot on suuremmat kuin korvaukset ja ensikertalainen päätyy yhteiskuntapalveluun. Eli samaan paikkaan, missä palkaton kuntouttava työtoiminta suoritetaan. (Ilmaspakkotyö) Vähemmällä pääsee kuin työtön.
Missä rikollisen ja työttömän ero yhteiskunnallisesti?
Rikollisena voit saada voittoa ja etua tekemisistäsi ja rangaistuksena yhteiskuntapalvelua on vain muutama tunti viikossa, työharjoittelua on pahimmillaan täyspäiväisesti ja siitä ei voi saada mitään talousetua. Rikollisen yksi tunti voi vastata yhtä vuorokautta vankilassa. Työtön suorittaa täten 3 kuukaudessa jopa vuoden vankeusrangaistuksen.
Puhelinliittymää, asuntoa, vakuutusta tai pankkitiliä hakiettaessa ei kysytä rikosrekisteriä, mutta luottotiedot kylläkin. Rikollinen saa sopimukset, mutta luottotiedoton työtön ei.
Suomessa se millä rikollista rangaistaan on työttömälle mahdollisuus ja kuntoutusta. Eli olen yhteiskunnan alintaa kastia ja nousu talousrikolliseksi olisi askel eteenpäin, kun vielä luottotiedot tallella. Ilman luottietojahan kun ei voi nousta kunnolla edes talousrikolliseksi.