Laitetaas tännekkin myös tämmöisiä kirjoituksia jakoon.
Ilmaistyö ja rikollisuus: Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla
Ehkäiseekö ilmaistyö rikollisuutta? Vai toimiiko kyseinen järjestelmä päinvastaisesti? Intentio "kuntouttavaan" työtoimintaan voi olla hyvä, mutta seuraukset ovat ehkä hieman katalammat. Esimerkki: rikollisuus Yhdysvalloissa on itse asiassa on lisääntynyt sen jälkeen kun Workfare-ohjelmat otettiin käyttöön.
Syy on siinä, että Workfare-ohjelma on sidonnainen työttömyyspäivärahan nostamiseen. Jos et nosta työttömyyspäivärahaa, sinua ei voida pakottaa ilmaistyöhön. Koska ihminen tarvitsee rahaa elääkseen, syntyvät vaihtoehtomarkkinat. Näihin vaihtoehtomarkkinoihin kuuluvat mm. pimeä työ ja huumekauppa.
Pakollinen ilmaistyö ei tee yhteiskunnasta turvallisempaa. Pikemminkin päin vastoin. Rikollisuus rehottaa entistä enemmän.
Lisää voit lukea alla olevasta linkistä.
Lähde : http://jremes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133419-ilmaistyo-ja-rikollisuus-tie-helvettiin-on-paallystetty-hyvilla-aikeilla
Ei kannustimia, vaan työtä
Nykyajan Suomessa on jotenkin täysin käsittämätön työvoimapoliittinen
kulttuuri. Aina kun puhutaan työstä ja työttömyydestä, niin keinot ovat
samoja. Työttömyyttä vastaan taistellaan koulutuksella,
työllistämistuella, työharjoittelulla ja työkkärin kursseilla. Ajatus
on, että kun työnhakijalla on enemmän pätevyyttä ja kokemusta, niin
työhaastattelusta irtoaa paremmin työpaikka. Toisaalta taas yritetään
"välttää kannustinloukkuja", tai "kannustaa" nuoria työntekoon, joka
onkin ratkaisuna jo oma tapauksensa.
Lienee tarpeetonta sanoa, että nyt olisi jo korkea aika lopettaa tukityöllistämisillä ja kannustimilla pelleily. Suomen työttömyys, ja erityisesti nuorisotyöttömyys, vaatii suoria toimia työpaikkojen luomiseksi.
Lisää voit lukea alla olevasta linkistä.
Lähde : http://simosuominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133332-ei-kannustimia-vaan-tyota
1 kommentti:
Muut ne vaan on töissä ja mää kaivelen kotona nenää.
Taidan alkaa talousrikolliseksi. Voitot on suuremmat kuin korvaukset ja ensikertalainen päätyy yhteiskuntapalveluun. Eli samaan paikkaan, missä palkaton kuntouttava työtoiminta suoritetaan. (Ilmaspakkotyö) Vähemmällä pääsee kuin työtön.
Missä rikollisen ja työttömän ero yhteiskunnallisesti?
Rikollisena voit saada voittoa ja etua tekemisistäsi ja rangaistuksena yhteiskuntapalvelua on vain muutama tunti viikossa, työharjoittelua on pahimmillaan täyspäiväisesti ja siitä ei voi saada mitään talousetua. Rikollisen yksi tunti voi vastata yhtä vuorokautta vankilassa. Työtön suorittaa täten 3 kuukaudessa jopa vuoden vankeusrangaistuksen.
Puhelinliittymää, asuntoa, vakuutusta tai pankkitiliä hakiettaessa ei kysytä rikosrekisteriä, mutta luottotiedot kylläkin. Rikollinen saa sopimukset, mutta luottotiedoton työtön ei.
Suomessa se millä rikollista rangaistaan on työttömälle mahdollisuus ja kuntoutusta. Eli olen yhteiskunnan alintaa kastia ja nousu talousrikolliseksi olisi askel eteenpäin, kun vielä luottotiedot tallella. Ilman luottietojahan kun ei voi nousta kunnolla edes talousrikolliseksi.
Lähetä kommentti