THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 11. helmikuuta 2013

Arvo Tuomisen Karjala-sarja - Venäläisen elokuvan festivaali, Kino Lokakuu

Tämmöinen ohjelma alkaa Karjalasta kiinnostuneille sekä Venäläisen elokuvan festivaali, Kino Lokakuu, järjestetään tänä vuonna helmikuussa 12.-17.2. Niinhän sitä sanotaan, että venäläiset ovat suurpiirteisiä. Eikö niitä vallankumouksiakin riittänyt Venäjällä myös helmikuulle?




Yleisradion toimittaja Arvo Tuominen on viime vuosina erikoistunut Suomen ja Venäjän monipolvista ja usein tuskallistakin historiaa käsittelevään tuotantoon.
Katsojien keskuudessa suuren suosion saavuttaneista dokumenteista uusitaan Karjala-sarja, jossa kuljetaan alueen vesistöjä pitkin, ensin Laatokan ympäri, sitten Syväriä Pitkin Äänisjärvelle, ja lopulta Stalinin kanavaa Vienanmerelle. Visuaalisesti upean sarjan on kuvannut pietarilainen Igor Jurov.

TV1 12.2. klo 22.00 Arvo Tuomisen Karjala-sarja 1/4: Laatokan ympäri
Laatokan ympäri on roadmovie jossa sukelletaan syvälle tämän Euroopan suurimman järven rantojen yli tuhatvuotiseen sotahistoriaan, Ruotsin, Suomen ja Venäjän kimurantteihin suhteisiin sekä modernisoituvaan naapuriimme. Dokumentissa tutustutaan mm. luostareihin ja linnoituksiin sekä sota- ja teollisuushistoriaan. Ja aina välillä maistetaan Laatokan vettä. (2007)(U)

TV1 19.2. klo 22.00 Arvo Tuomisen Karjala-sarja 2/4: Vankileirien Syväri
Vankileirien Syväri on matka synkkämaineista Äänisen ja Laatokan yhdistävää virtaa pitkin. Sen rannoilla toimi 1930-luvulla Stalinin pakkotyöleirit, jatkosodan aikaan suomalaisten keskitysleirit ja sodan jälkeen sotavankileirit. Niinpä joen rannoilta löytyy monenlaisia kulttuurin kerrostumia, joista uudemmasta päästä mainittakoon moderni suomalainen suursaha ja venäläistä kitshiä edustava kylä.(2010)(U)

TV1 26.2. klo 22.00 Arvo Tuomisen Karjala-sarja 3/4: Äänisen vettä
Ääänisen vettä on roadmovie tämän Euroopan toiseksi suurimman järven ympäri ja sen rantojen asukkaiden mielenmaisemiin. Se on myös syvä sukellus alueen historiaan, aina 5000 vuotta vanhoista kalliokuvista sotahistorian kipukohtiin saakka. Matkalukemisena Tuomisella on Olavi Paavolaisen Synkkä yksinpuhelu ja juomana tilkkanen Äänisen vettä. Ja tietysti myös alkuperäistä Karjalanpiirakkaa päästään maistamaan. (2011)(U)

TV1 5.3. klo 22.00 Arvo Tuomisen Karjala-sarja 4/4: Stalinin kanava
Stalinin kanava on Äänisjärven ja Vienanmeren yhdistävä 227 kilometrin mittainen vesiväylä, joka kaivettiin Stalinin määräyksestä vuosina 1931-33 kirjaimellisesti käsin. Arvioijasta riippuen urakassa kuoli 50 000-200 000 pakkotyövankia. Julmuutta perusteltiin stalinistisella prekovka-ihanteella, jonka tarkoituksena oli raskaalla työllä uudelleen kasvattaa porvareista ja taskuvarkaista, prostituoiduista ja professoreista, kunnon kommunisteja. Hanke ei tunnetusti onnistunut, mutta nyt maailman merenkulun painopisteen siirtyessä Koillisväylälle, hurjan tavalla rakennetulle kanavalle saattaa tulla todellista tavrvetta.(2012)(U)

Lähde : http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/arvo_tuomisen_karjala_sarja

 

Ei kommentteja: