THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 31. joulukuuta 2013

Pakkokurssi&pakkotyökokeilu 9€ päivä - Valinnanvapautta ja työvelvollisuutta

Itselläni jää vuodesta 2013 mieleen loppuvuodesta oleva pakkokurssi josta sai 9€ päivä korvauksen mutta se menee matkoihin lähes monella riippuen missä asuu. En ole suurempaa p*skaa koko elämäni aikana nähnyt ns. sivistysvaltio Suomessa mutta katson tämän tarkoituksella että minkälaisesta mielienmuokkauksesta on kysymys jotta ei täysin mutu pohjalta arvioi kaikkea sekä toisten kokemuksista. Auts, mitä p*skaa.

Sitten kouluttaja jne. sanoneet että saa karenssia jos ei löydä työharjoittelupaikkaa, no minäpä otin THT ry:n kautta selvää TEM=Työ ja elinkeino ministeriöstä heti ja vastaus tuli nopeasti TEM:n hallinnosta että se on täyttä p*skaa eli jos ei löydä sitä itse eikä kouluttajalla/te-keskuksella/kunnalla ole tarjota sitä työkokeilua että miltä se työ tuntuu 3-4vkoa ei saa karenssia vaan koko touhu keskeytetään "yhteisymmärryksessä".
Eli ei kannata aina uskoa mitä puhutaan tässä maassa.

Palkkaahan tästä ei saa vaikka tekisi samoja töitä mitä tehnyt ennen ja vielä samassa paikassa. Ja toinen saa näissä touhuissa vieressä palkkaa kun itse saat vain 9€ päiväkorvauksen (tuki päälle joka ei ole palkka).

Monella +-50vuotiaalla työkokeilu tarkoittaa täyttä p*skaa, muutamat menee kaverin firmaan jne. Suomessa on jotkut vaikka 30vuotta hitsarina olleeet pakotettu hitsaamaan että miltä se hitsaus tuntuu ilman palkkaa. Arvata voitte miltä se tuntuu ilman palkkaa, jos ei joku arvaa suosittelen menemään hoitoon heti. Ja miksi nuoret lataa toiset päin naamaa tekstiä myös voisi monet katsoa peiliin mistä se johtuu.

Miksi näitä tehdään, siksi koska pitää miettiä ketkä näistä hyötyy, te-keskuksen pellet joita riittää, koulutusfirmat jne. eli työttömät työllistää näitä sekä tietenkin firmat, kunnat, valtio, konsultit jne. 
Näin saadaan säästöjä jotta toisille voidaan maksaa palkkaa sekä korottaa palkkoja+etuja ;-)

Itse en pystyisi edes tekemään tommoisia töitä joissa toiset vaan kärsii ja OVAT TÄYSIN PAKOSTA kun näistä ei mitään hyötyä. Sanoin eka viikolla muille kurssilla oleville kun sanottiin että saa karenssia että täyttä paskaa lain mukaan, olin ihme kumma oikeassa jos etsii niitä työpaikkoja jonne voi mennä kokeilemaan työtä mutta palkkaahan näistä ei saa. Mutta se on taas eri asia jos annetaan karenssia siintä pitää valittaa ja näinkin tehty Suomessa ja tämä voi kestää kuukausia eikä voi saada mistään rahaa jos tähän lähtee. Itse en kumarra näitä yhtään eikä onneksi moni muukaan.

Suosittelen työttömiä liittymään www.thtry.fi jolloin saat apua jne.

Lopuksi että älkää uskoko kaikkea mitä p*skaa kuuletta monilta näissä työvoimapoliittisissa ja muissakaan asioissa. Kannattaa lukea oikealla olevai blogeja ja etenkin alla olevan Saku Timosen blogikirjoituksia joka osaa kirjoittaa toisin kuin minä. On muitakin blogeja listallani joista voi saada arvokasta hyötyä ja tietoa.
Moni miettii että ei ole pakkomennä ja eikun ottaa karenssin, palaan tähän aiheeseen toivottavasti myöhemmin tänävuonna mahdollisimman pian viimeistään kesällä/syksyllä.

LISÄYS : siksi kirjoitan kriittisesti myös paljon kun nämä toiminnat monet loukkaa ihmisiä. Mutta ei jokaisen joka tietää pidä suuttua ja ottaa itseensä näitä 100%:sti. Olen kyllä itse saanut hyvää palvelua kun ehkä tietävät jo että ei auta miuhun kyykytykset ja muutkaan. Yritän/yritämme auttaa ihmisiä eikä vaikeuttaa heidän elämää sekä ihmisiä ei käytettäisi hyväksi tässä julmassa maailmassa jotta siintä itse hyödytään rahallisesti.

Taistelkaa-älkää alistuko. Jos muut kusettaa hyötyäkseen, anna kovemmin takas. Totuus koskee.

Edelleenkin kehottaisin ihmisiä seuraamaan, kuka hyötyy työttömyydestä. 
Työttömyyttä ei ole tarkoituskaan poistaa.

Perkele, moni duunari on vielä enemmän kusipää kuin valtaosa poliitikoista.

Valinnanvapautta ja työvelvollisuutta :

Pääministeri Jyrki Katainen on lähettänyt kansalle perinteisen uudenvuodentervehdyksen, mutta ainakaan minun yhteiskunnallisesti erittäin aktiivinen verkostoni sosiaalisessa mediassa ei ole sitä noteerannut millään tavalla. Tästä voisi päätellä, että kansa antaa piupaut pääministerille ja hänen höpinöilleen. Että puhuhan sinä, niin minä pitelen hevosta.

Pääministerin sanomaa piti siis etsiä lehtien palstoilta. Kataisen mukaan Suomessa on meneillään suuri henkinen muutos. Suomalaiset kaipaavat yhä enemmän yksilöllisiä ratkaisuja ja valinnanvapautta. Tämä muutos pitää ottaa huomioon myös uudistuksissa, joita Suomessa tehdään.

Uudistuksia on tehty perinteisesti auktoriteettien sanelemana, mutta enää ylhäältäpäin sanelu ei Kataisen mukaan toimi. Hän muistuttaa, että ihmiset sitoutuvat muutoksiin paremmin, kun heillä on mahdollisuus vaikuttaa niihin.

- Enää ei koeta oikeana, että joku ylhäältä tekee elämäämme koskevia keskeisiä valintoja puolestamme. Holhouksen sijaan haluamme olla oman elämämme päättäjiä silloin, kun siihen on valmiudet.

Se varsinainen sanoma taisi tulla noissa sanoissa silloin kun siihen on valmiudet. Yksilöllisiä ratkaisuja ja valinnanvapautta tarjotaan niille, joilla on niihin varaa. Köyhille sanellaan edelleen ratkaisut eikä heillä ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa niihin.

Tästä on hyvänä esimerkkinä kulissien takana valmisteltava perusturvan työvelvoite, jota häveliäästi sanotaan osallistavaksi sosiaaliturvaksi. Se tarkoittaa Kelan tutkimusjohtaja Olli Kankaan mukaan toimeentulotukiasiakkaan lähettämistä hyötytyöhön.

Kyseessä on tosiaankin sosiaalipolitiikan paradigman suuri muutos, kuten ministeri Paula Risikon työrukkasena asiaa valmisteleva Antti Parpo on sanonut. Hyödyttömiä suita ei ruokita, vaan jokaisen on tehtävä hyödyllistä työtä puurolautasensa eteen. Muuta palkkaa siitä työstä ei sitten maksetakaan. Suuri muutos on siinä, että ennen hyötytyöksi katsottavaa toimintaa sanottiin palkkatyöksi ja siitä saatavaa vastiketta palkaksi.

Tietenkin tämä palkaton työ on sen köyhän etu. Kankaan mukaan hyötytyöstä saa työtön aktiivisuutta, toimintakykyä sekä tietoa ja taitoa hyödyntää yhä yksityisemmiksi käyviä palveluita.

Siitä saa siis suunnillen kaikkea muuta paitsi rahaa, jolla ostaa niitä yhä yksityisemmiksi käyviä palveluja.
Tästä on pakko vetää sellainen johtopäätös, että ei niitä yksityisiä palveluja ole köyhille tarkoitettukaan. Heidän osansa on tuottaa niitä palveluja  ruohonjuuritasolla palkatta niille, joilla on varaa Kataisen tarkoittamiin yksityisiin ratkaisuihin ja valinnanvapauteen.

Sääty-yhteiskunta on tullut takaisin.

Lähde : http://sakutimonen.com/2013/12/valinnanvapautta-ja-tyovelvollisuutta/


Ei kommentteja: