THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Huonoja viestejä jonossa Imatralle sekä muita uutisia Imatralta

Tämmöisiä uutisia, Tieto vielä yrittää eli ammattiliitto neuvotella jos Imatran konttori ja talo säilyisivät Imatralla ja kavereita töissä joilta kuulen juttuja. Kukaan ei tiedä jatkosta  ja moni on yli 40v ja moni yli 50vuotias pitkän linjan atk-töissä ollut ja tuskin moni muuttaa muualle Suomeen jos ei saa jatkaa Lappeenrannassa töitään. 

Lappeenrantaan tulee sitten työmatkaa Skinnarilaan n. 45km joka ei vielä paha matka jos konttori siirrettäisi Kouvolaan vaikka! Skinnarilassa Lpr on Tiedon toimistot jne.

En tykkää jos joku/jotkut sanoo että itse ovat aiheuttaneet kaiken koska nämähän kaikki ilmoitukset tulee pystymetsästä vaikka miten kovasti sekä ahkerasti porukat yrittää tehdä töitään. Sanotaan aina että ammattimies saa töitä aina, se on totta mutta mistä se on eriasia kun perheet, koti, toisilla mökit, lapset, sukulaiset, kaikki ja jos ikää yli 50v ei moni halua enää muuttaa työnperässä sekä luoda "uraa" ;-) 

Muta ei välttämättä kovimmat ammattilaiset jatka töissään jatkossa vaan kenellä on suhteita sekä kieli ruskea sekä etenkin on halukas tekemään ilmaiseksi ylitöitään miellyttääkseen johtoa jatkaa on totuus. Sekä mikä on koulutus, monella kaverillani ei ole koulutusta atk-töihin ja ne lentää heti pihalla ja metsäinsinööri jatkaa tai Fysiikan DI vuodelta 1986 vaikka vaikka olisivat miten laiskoja ja epäpäteviä. Näin se vaan menee yhteiskunnassa, onneksi on poikkeuksiakin etenkin pienemmissä firmoissa jossa pelaa terve järki joka on totuus. Ja johtokin on perillä asioista joka hyvä.

Työkkärihän saa taas lisää 9€ työntekijöitä tai 1050€/kk palkkatuki työläisiä.Turha valittaa koska 9€ päiväkorvaus töistä pitää mielenvirkeänä+tuki rahat, ammattitaito pysyy korkena sekä oppii säännölliseen elämään ja rytmiin sekä voi luoda uraa ja aktivoi mielen sekä saa hyvän mielen työstään.

Yksi ex-työkaveri oli 12kk 867€/kk palkalla brutto töissä vain 30 vuoden työuran jälkeen atk-töistä. Siis tosta otetaan verot vielä pois jotta yhteiskunta pyörii sekä ihmiset saavat palveluita. Palkka sisälsi kaikki lisät eli viikonlopputöitä oli paljon ja ne pidettiin vapaana koska mitäs sitä rahalla tekee kun töitä tekee. Oli muitakin näissä töissä. Mie olisin munannut täysin tämän urheiluseuran sekä henkilöt Suomessa enkä olisi tehnyt mitään. En kehtaa laittaa työsopimuskopiota tänne jakoon kun en ole varma onko se laillista. On saanut nauraa ainaskin mahakippurassa.

Kesän alku on kirpaissut imatralaisia.
Nyt on tullut pyytämättä ja etuajassa tilaisuus testata, kuinka hyvin Imatran siivet kantavat palveluihin suuntautuvana kaupunkina.
Viikko sitten Tieto kertoi lopettavansa Imatralla. Samaan aikaan Huoneistokeskuskin ilmoitti keskittävänsä toimintansa Lappeenrantaan.

Tällä viikolla Stora Enso ilmoitti vähentävänsä Suomesta 650 työpaikkaa. Imatran vähennyksistä esitetään vasta valistuneita arvailuja, että seutukunnalla pitää varautua jopa 100 työpaikan vähenemiseen. Tiedon kohdalla työpaikkojen menetys on yhtä suuri.
Nyt Cumulus on päättänyt lopettaa toimintansa Imatrankosken kaupunkikuvaan keskeisesti kuuluvassa Väärässätalossa.

Cumulus ja Huoneistokeskus ovat työllistäjinä pienempiä tekijöitä, mutta vähäisetkin menetykset ovat menetyksiä. Työntekijän kannalta tilanne on yhtä ongelmallinen niin pienessä kuin suuressakin työpaikassa.

Yli 200 työpaikan menetys kylmää.
Imatra sai 70-luvun viimeisinä vuosina kyseenalaisen kunnian aloittaa teollisuuden rakennemuutosta kuvaavan teollisuuskaupungin ikonina.

Maine on pysynyt tiukasti kiinni aivan viime vuosiin saakka. Onneksi tilalle on tullut toisenlaista ilmettä venäläisten lomailu- ja ostoskeskuksena.
Nyt on tullut pyytämättä ja etuajassa tilaisuus testata, kuinka hyvin Imatran siivet kantavat palveluihin suuntautuvana kaupunkina.

Jos hyvin käy, Imatrankoskella on jatkossakin keskustahotelli ja sen alakerrassa kuppilat, joissa edelleenkin voi taivastella maailman menoa.

Voi käydä huonomminkin, ja kävelykatua koristaa vuosia kummitushotelli.

Lähde : http://www.uutisvuoksi.fi/Mielipide---P%C3%A4%C3%A4kirjoitus/2013/06/20/Huonoja+viestej%C3%A4+jonossa+Imatralle/2013515900911/70

Hyviä uutisia myös


Sekä muitakin isoja liikkeitä avataan pian Svetogorskin rajan tuntumaan rajapatsaalta noin 1-2km loppuvuodesta. Alan käymään täällä jatkossa kun vaan kävelen sekä voin informoida tänne tarkouksista ja kaikesta sekä tietenkin sosiaaliseen mediaan informoin suoraan kuten tämäkin on sosiaalinen media ja kaikki ei halua facebookkiin ja ymmärrän asian täysin.

Ville Haapasalo voisi avata tänne myös ravintolan jonka se avasi Nuijamaalle eli Ville's Mayak. 
Tässä Facebook osoite.



Irtisanotut ihmeissään työvoimatoimiston byrokratiasta

IT-yhtiö Renesasin työntekijät ovat pettyneitä työvoimatoimiston mahdollisuuksiin tukea heitä irtisanomisen yhteydessä. Toimintamallit eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia, sanovat tuoreimmat oululaisen teknologiaihmeen saattohoitoon joutuneet työntekijät.

Moni on aivan äimänkäkenä Te-toimiston jutuista kuten mie ja kymmenet tuhannet jos ei sadat tuhannet irtisanonut. Siksi on hyvä auttaa toisia vapaaehtoisesti eikä ajatella omia etuja on miun pointtini ja satojentuhansien myös, sekä myös työssäkäyvät auttavat joka on hyvä koska elämästähän on kyse josta pitäs kaikkien pystyä nauttimaan eikä vaan tietyn osan. 

Itse olen ollut onnekas aina eikä se ole kuin onnesta ja tuurista kiinni kummalta puolelta on noussut sängystä aamulla. Taidolla ja tiedolla ei vitunkaan merkitystä mutta tietysti aktiivisuus on hyvä piirre mutta ei kaikilla ole sitä ja siksi pitäs yrittää tukea toisia.

Lähde : http://yle.fi/uutiset/irtisanotut_ihmeissaan_tyovoimatoimiston_byrokratiasta/6719018 

Suuret irtisanojat nostaneet hallituspalkkioitaan

Valtaosa suurimpia irtisanomisia toteuttaneista pörssiyhtiöistä on korottanut hallituspalkkioitaan viime vuosina. Esimerkiksi kolmanneksi suurin irtisanoja Stora Enso nosti taannoin hallituksensa puheenjohtajalle annettavan vuosipalkkion 135 000 eurosta 170 000:een.

Muhkeimman korotuksen on tehnyt Outokumpu, joka on kaksinkertaistanut hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkion 140 000:een parissa vuodessa. Suomen valtio on molempien yhtiöiden suuromistaja.

Sen sijaan kaksi suurinta potkujen antajaa Nokia ja UPM ovat pitäneet hallituksensa jäsenille maksettavat palkkiot ennallaan.

STT kävi läpi vuodesta 2008 lähtien 20 eniten irtisanoneen suomalaisen pörssiyrityksen hallituspalkkiot. Suurin osa yrityksistä on alkanut tänä aikana palkita hallitustyöskentelystä aiempaa anteliaammin.

Kiinteiden vuosipalkkioiden lisäksi jotkut yhtiöt maksavat entistä enemmän myös hallituksen kokouksiin osallistumisesta. Suurin osa on pitänyt kokouspalkkiot ennallaan. Yhteen kokoukseen osallistumisesta saa tavallisesti joistakin sadoista alle tuhanteen euroa.
TS–STT
Lähde : http://www.ts.fi/uutiset/talous/506532/Suuret+irtisanojat+nostaneet+hallituspalkkioitaan

Eilen yksi pitkänlinjan Yliopistossa töissä ollut haukkui niin pystyyn kaikki touhut kun pääsi eläkkeelle että aivan sairasta ollut 30 vuotta töissä kun olisi laitoksessa jossa kahjut päättää asioista vallan takia kun ovat valtaan päässeet -80 luvulla niin ainostaan eläkkeelle lähtö muuttaa systeemit.

Nämä ei ollut miun mielpiteitä mikään vaan kuuntelen juttuja sekä totuuksia, toiset taas kertoo väärän totuuden tarkoituksella asioista omaetumielessään joka onkin maantapa kun ei keksitä muuta ;-)

Lähde : http://ylioppilaslehti.fi/2011/04/yliopiston-johdon-palkkapussit-lihoivat/

Tottakai nostetaan hallituspalkkioita kun annetaan kenkää, samalla nostetaan palkkojakin koska vastuu kasvaa ;-)

Tervetuloa €uvostoliittoon nauretaan aina



 

Ei kommentteja: