THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Autoin tytärtäni väärin hänen rahaongelmissaan

Olen tästä asiasta tännekkin kirjoittanut aiemmin mutta laitetaas uudestaan tämäkin tänne. Nää touhut on aivan perseestä Suomeksi ja syvältä.

Nyt joku näsäviisas saivartelee aivoillaan että ihan oikein että ei mitään järkeä auttaa paitsi jos on satojen tuhansien eurojen arvoinen yritys tai muut velat, voi päästä velkasaneeraukseen ja kaikki pyyhitään pois ajansaatossa vaikka miljoona velat olisi sekä muutenkin rahaa yms.

Kummasti Suomi auttaa Kreikkalaisiakin ja muitakin johon ei taas puututa mutta toimeentulotuesta jos kyse vaikka 10€ :sta niin heti väännetään lippuja ja lappuja sekä lasketaan kaikkea paskaa josta vielä maksetaan palkkaa joka enemmän kuin 9€ päivä. Tää byrokraattinen virkakoneisto se vasta maksaakin Suomessa. Toisaalta se myös työllistää ;-)

NEUVO : Mitään rahaa ei kannata siirtää tilille. Jos vaikka mummo&pappa antaa syntympäivälahjaksi 50€ 20 vuotiaalle joka on toimeentulotuella se raha otetaan pois toimeentulotuesta. Veikkausta ei kannata pelata netissä koska pelaat 20€ panoksen ja voitat 10€ eli häviät se 10€ mikä tulee tilille otetaan todennäköisesti pois. Tai jos naapuri laittaa tilille rahaa että tossa ruokaan rahaa eli lainaa 20€ se otetaan pois. Nyt joku välkkysanoo menis ruokajakelusta hakemaan ruokaa. Haloo toisilla voi olla sinnekin matkaa vaikka 50km. :D :D :D

VERTAUS : Mutta jos on tilillä rahaa vaikka 2,3 miljardia euroa, luksus omakotitalo, kesämökki ja monta kallista autoa jne. Niin silti voi saada ja saadaan vaikka maataloustukea satojatuhansia euroa ja se täysin laillista koska ihmiset itse tekee nämä säännöt ja tilille voi tulla vaikka 200 000€/kk koko ajan niin ei vaikuta tukiin mitenkään. Sitten kun saatu maataloustukia voidaankin tuo toimeentulokea saava  pakottaa 9€ päivä korvauksella tekemään töitä periaatteessa maatilalle jotta työkyky ja mieliala kohoaa ja jos ei suostu paukautetaan karenssia tai maksaa 1050€/kk palkkatukea vain säästösyistä eli ei tule yhtään kuluja :D :D :D

Eikö tämän maan nimeksi voisi vaihtaa "idioottimaa" kuten monet tuhannet ja tuhannet sanoo sosiaalisessa mediassa.


Näin meillä
Jos sinulla sattuu olemaan aikuinen lapsi, joka on sotkenut raha-asiansa, auta oikein.
Tytärtäni uhkasi luottotietojen menetys. Sosiaalitoimistosta ei ollut apua, joten tulin auttaneeksi. Tyhmyyttäni ohjasin tytärtä omatoimiseen asioiden hoitamiseen. Lainasin rahaa ja pistin hänet maksamaan itse pikavippinsä verkkopankissa. Ei näin!

Sosiaalitoimisto oli myöntänyt tyttärelle toimeentulotukea 350 euroa kuukaudessa. Se olikin aprillia, sillä lainaamani rahat, jotka menivät sataprosenttisesti pikavippien maksamiseen, olivat tyttärelle tuloa ja söivät tuen täysimääräisesti. Lisäksi muodostui tuloylijäämää, joka siirtyi vähennettäväksi tulevien kuukausien tuista.

Laskeskelin, että tunarointini vuoksi tytär voi jäädä lähes neljäksi kuukaudeksi vaille mitään toimeentuloa.

Kotona voi kyllä asua ilmaiseksi, mutta miten hoitaa kännykkä-, hammaslääkäri- ynnä muut laskut? Nekin sosiaalitoimisto palautti, koska "on ollut tuloa".

Opetus on, että jos haluaa auttaa pulaan ajautunutta, pitää toimia niin, ettei systeemi saa tietää siitä mitään. Toimeentulotukeen oikeutetun tilille ei kannata laittaa yhtään rahaa – jopa syntymäpäivälahjaksi tarkoitettu kampaamoraha voidaan imeä toimeentulotuesta.

Tytärtä voi tietysti syyttää asioidensa sähläämisestä. Valitettavasti ihminen ei aina ole riittävän ehyt ja työkuntoinen. Perussyy ongelmiin on muualla, ja siihen on haettu apua jo paljon aiemmin. Tässäkin systeemin osaset toimivat omissa siiloissaan ja siirtävät asiakasta aina jonkun toisen vastuulle.

Jos apu olisi aidosti kohdannut tarvitsijansa jo ongelmien alussa, olisi ehkä ammattiin valmistunut tyytyväinen nuori nainen itsenäisen elämän alussa. Silloin voisi yhteiskuntakin olla tyytyväinen
omaan panokseensa ja itseensä.

Näin meillä
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.


Lähde : http://www.hs.fi/mielipide/a1373769805229?jako=a0bfd699be470f6935f292f808e9327d&ref=tw-share

Ei kommentteja: