THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Suomen paras kunta Telajärvi

En nyt jaksa tarkemmin analysoida mutta tässä on Suomen paras kunta viimoisten huippu tutkimusten sekä asiantuntija lausuntojen mukaan. Koko tutkimus maksoi vain 6,2 miljoonaan euroa ja kesti vain kuusi vuotta huippu analysointineen sekä raportteineen. Vastaava tutkimus maksoi Nepalissa vuonna 1998 37€ johon sisältyi joka päivä kahtena vuonna riisikuppi sekä vesipullo ja banaani.



Luonnossa liikkujalle Telajärvi on oikea aarreaitta - missään muualla ei törmää yhtä kauniisiin väreihin, tuoksuihin ja ääniin. Kunnan keskellä sijaitsevan järven ympäri kiertää luontopolku, jossa voi törmätä vaikka miehen mittaisiin lihansyöjäkasveihin ja kaksipäisiin sammakoihin. Auringon laskiessa mailleen järvi hohtaa vihertävänkirjavaa loistoaan, ja ulapalla voi nähdä kidushirvien telmivän.

Alueen elämysmatkailuyrittäjät järjestävät järveä ympäröivissä metsissä survival -leirejä. Siinä veltoinkin Helsinkiläispelle joko jää matkalle tai palaa kotiinsa uutena ihmisenä, paljon nähneenä, kovia kokeneena ja pimeässä loistaen.
 
Juuret historiassa

 

Telajärveläiset ovat ylpeitä kuntansa historiasta, eikä suotta. Aina on pitäjässä tiedetty asuinsijan pitkät perinteet, mutta vasta muutama vuosi sitten maailmalle valkeni miten syvälle historiaan juuret todella ulottuvat. Vuonna 1989 maanviljelijä Perttu Mäkipahna kilautti auransa peltoa kyntäessään perin suurehkoon esteeseen - pellossa muhi paritonninen kivenmurikka. Kiveä käytiin ihmettelemässä läheltä ja kaukaa, ja viimein vuonna 1995 paikalle saatiin oikeita tiedemiehiä valkoisine takkeineen. Helsingin professoreiden suorittama radiohiiva-ajoitus kirjasi faktaksi sen, jonka kyläläiset olivat tienneet sydämissään jo iäisyyden - kivi, ja siten koko kunta, oli iältään miljoonia vuosia vanha. 




Ei kommentteja: