THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 1. elokuuta 2013

Lisää hikipajoja

Tässä on tulevaisuudenkuva, kiitos kaikille osalliselle jotka pitävät hikipajoja yllä ja jokainen tietää mitä maata tämä systeemi ihannoi joka kaatui naapurissa idioottien systeemiin kun tietty osa kansasta alkoi kapinaan kun muurit kaadettiin tiettyjen avulla kun samalla tietty osa nautti kaikesta eli ihmisten hyväksikäytöstä törkeydellään jota eivät itse tajunneet.

Ote MadVentures kirjasta: "Kun noilta reissuilta palaa, sitä huomaa, miten uskomaton mesta tänne on rakennettu.""Mikä?"kysyn."Hyvinvointivaltio. Ja miten järjettömällä tavalla sitä revitään alas! Kun on kontrastia kaatopaikkaan Phnom Penhissä, niin sitä kelaa,miten hyvin täällä on pullat uunnissa. Ja sitten oikeistovoimat repivät alas hyvinvointivaltiota, joka tänne on - uskomatonta kyllä -saatu rakennettua. Taas mennään perse edellä puuhun."

Monet sanoneet netissä että "tinttaavat turpaan suoraan hyväksikäyttäviä ihmisiä (tuskin tekevät mutta sanonta vaan" jos pakotetaan pajalle tai muuhun pakkotöihin joita vitusti Suomessa kun tästä naputettu jo vuosia ja aina vaan pahenee ja samalla paskapalkkatyötkin. Toiset sanoo sokeena ei hyö nää mitään, ei tietenkään kun tauti on jo takaraivossa asti ja muuallakin narsismi häiriöitten takia kun itse hyödytään tästä rahallisesti toisten avulla. Olen sanonut että yhdessäkin hikipajalla toimitusjohtaja saa n. 4700€/kk palkkaa niin tottakai se nauttii ottaa palkattomia palkattomia työntekijöitä tai muodollisia 1050€/kk palkkatuki työntekijöitä

Yhdessä hikipajassa yksi esimies tai pomo sanoi että lasketaan palkkoja jotta työttömätkin saisi rahaa, kaikki sanoi oletko hullu, jokainen voi itse päätellä mistä on kyse hikipajoissakin kuten muissakin ns. normaali firmoissa :D

Kunnat käyttää esim. atk-töissä hyväkseen siviilipalvelus henkilöitä jotta ei tarvia palkata ketään ja monet on täys paskapalkkatöitä vaikka, tossa yhdessäkin kunnassa oli atk-hommissa työtön oliko 9€/päivä vai jopa sitten palkkatuella 1050€/kk viikon verran ja lähti vaan kävelee eli ottamaan karenssin. Varmaan stratekiaryhmä piti palaverin että miksi se lähti atk-hommista pois, ei tajunneet että töistä voitas maksaa kunnon palkkaakin jos tarvitaan työntekijöitä kuten he itse taas saavat palkkaa hyväveli systeemillä muodollisten tittelien avulla. Ja nämä veijarit ketkä  "ylempänä" eivät tiedä edes töistä yhtään mitään koska siksi ne ottaa vaan työntekijöitä jotka tekee nämä työt.

Yhdessä kunnassa on hikipajalla insinööri opettamassa atk:ta palkkatuella, mutta sen saman palkkatuen saa vaikka ei tiedä mistään mitään. Pomo kaarti saa sitten paljon enemmän rahaa eikä ne tajua mitään mistään koska nehän on pomoja jotka voi autolla viedä työttömiä mummoille, papoille siivoamaan, kolaamaan lumia, tekemään polttopuita ja tietysti kilometrikorvauksia kuitaten että pomojen päivät kuluu paremmin ja eihän työttömät voi ajaa omalla autolla hikipajoilla koska mitäs pomot sitten tekisi työkseen jos työtön saisi kilometrikorvaukset. Porukat neuvoi budjetista ja kaikessa yhdessäkin hikipajalla että monet "oikeat työntekijät" aivan pihalla eli normitapaus. On poikkeuksiakin kyllä mutta monella titteli sokaisee kaiken päässä.


Varmaan pomoille ja muille esimiehille tuli yllätyksenä kaikki että miksi lakkoon kun saavat palkkaa, kuvittelivat varmaan että alaiset on sitoutuneita työhönsä ja tyytyväisiä.

Yleisin synti on ahneus

 

Lisää hikipajoja : 
 
Kommenteista : "Muutetaan työmarkkinatuki kunkin alan työehtosopimuksen mukaiseksi palkaksi sivukuluineen ja tehdään niin monta työtuntia kuin rahalla saa. Ei siitä kovin monta tuntia kertyisi, mutta loppuisipahan se kotona makaaminen siksi aikaa. Sehän se tuntuu olevan se kauhistuttavin asia. " (tässä oikea vastaus oli äskeinen sitten ja miten ihmiset toiset on aivan idiootteja tai sitten ne on vaan hulluja jotka ei ymmärrä perusasioita, voitas kokeilla ensin Suomen jokaisessa paperitehtaassa vaikka että kaikki tekee työtään tuilla eli tukia vastaan eivätkä saa yhtään enempää rahaa, pomoarmeija saisi 1050€/kk palkkaa, moniko suostuu niin voi aloittaa vapaaehtoisesti heti ja menee sanomaan että ei halua palkkaa töistä vaan tekee töitä tukia vastaan 5-8 tuntia päivässä)

sakutimonen @ Torstaina, Elokuun 1. 2013
Viimeksi kirjoitin kotimaisista hikipajoista, joissa kuntouttavassa työtoiminnassa olevat tekevät palkatonta työtä ja kuntouttavaa työtoimintaa järjestävä säätiö kerää voitot. Asiasta kirjoitti myös Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila omaan blogiinsa.

Tämä palkaton työ tulee ensi vuonna lisääntymään räjähdysmäisesti ja syynä siihen on tulossa oleva lakimuutos. Tällä hetkellä kuntouttavaan työtoimintaan voidaan määrätä jokainen 500 päivää työttömänä ollut. Alle 25-vuotiailla työttömyysaika on paljon lyhempi. Ensi vuoden alussa työttömyysaika 25 vuotta täyttäneillä lyhenee 300 päivään.

Kunnan velvollisuus on järjestää kuntouttavaa työtoimintaa. Jos se ei sitä järjestä, niin se joutuu maksamaan Kelalle ns. sakkomaksuna puolet työttömien saamasta työmarkkinatuesta. Ensi vuoden alusta lähtien kunta joutuu maksamaan sakkona koko työmarkkinatuen määrän.

Tämä tarkoittaa sakkomaksujen yli kaksinkertaistumista. Koko työmarkkinatuen maksaminen nykyisen puolikkaan sijaan kaksinkertaistaa maksut ja työttömyysajan lyhentäminen 200 päivällä tuo lisää maksettavaa.

Miten kunnat sitten reagoivat tähän? Vastaus on ilmiselvä: ne tietenkin järjestävät kuntouttavaa työtoimintaa. Toiminnalla ei lain mukaan saa korvata palkkatyötä, mutta tästä kiellosta eivät kunnat ole koskaan piitanneet. Kuntouttavana työtoimintana tehdään ihan kaikkea mahdollista toimistotöistä rakennusten purkamiseen. Käykääpä vaikka jututtamassa oman kuntanne puistotyöntekijöitä niin huomaatte, että moni heistä on kuntouttavassa työtoiminnassa.

Kunta itse ei voi järjestää kaikille toimintaa. Tähän saumaan iskevät ja ovat jo iskeneet erilaiset yhdistykset ja säätiöt, joille kunta voi ulkoistaa toiminnan järjestämisen. Samalla kunta ohjaa valtiolta saamansa 10,09 euron suuruisen päivittäisen korvauksen toiminnan järjestäjälle.

Nämä yhdistykset ja varsinkin säätiöt voivat teettää kuntoutettavillaan ihan mitä tahansa työtä. Tästä on hyviä esimerkkejä tuossa Laurilan kirjoituksessa. Voitot kerää järjestäjä ja työntekijä saa vain työmarkkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen.

Lainsäädäntö mahdollistaa jo nyt jatkuvan palkattomien työntekijöiden virran. Kun työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneelle laaditaan aktivointisuunnitelma, niin sinne otetaan yleensä automaattisesti kuntouttava työtoiminta yhdeksi vaihtoehdoksi. Jos työvoimavirkailija arvioi että työnhakijalle ei lähiaikoina voida järjestää palkallista työtä, niin kuntouttava työtoiminta on pakko ottaa aktivointisuunnitelmaan.

Periaatteessa aktivointisuunnitelma tehdään yhdessä työnhakijan kanssa, mutta käytännössä laki antaa TE-toimistolle diktaattorin valtuudet.

Nyt joku sanoo, että kunnathan voivat järjestää palkkatuettua työtä. Niin voivat, mutta käytännössä ne eivät sitä tee. Ei kannata  maksaa yhtään palkkaa, kun työntekijöitä saa ilmaiseksi. Lisäksi moni kunta joutuu lomauttamaan omia työntekijöitään. Lomautus estää palkkatuetun työn järjestämisen.

Kun luette lehdestä työpajan perustamisesta omaan kuntaanne, niin se uutinen tarkoittaa työvelvollisuusleirin perustamista.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/lisaa-hikipajoja


Ei kommentteja: