THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Siivouspäivä - Onko pomosi psykopaatti?

Siivouspäivä : 

 

Tässä maanantaina oli ohjelmaa jopa omalta paikkakunnaltani eli Imatran Kylpylästä jotka ulkoistaneet siivuoksen. Tämä ohjelma kertoo hyvin missä mennään ulkoistuksessa ja ohjelmaan on linkki alempana myös ja tämä koskee monia monia aloja laskutuksesta, puhelin neuvojiin ja keskuksiin jopa atk: ulkoistuksesta lähtien vaikka mihin muuhunkin alaan. Näin palkat saadaan pidettyä täysin minimissä sekä kiristettyä ihmisiä.

Tässä keskustelua pikkusen Imatran kylpylän siivoojista  http://keskustelu.suomi24.fi/node/11097915

Siis eihän tämä pelaisi jos töitä olisi tarjolla ihmsille niin tässäkin ohjelmassa olevat siivoojat ottaisivat jokainen lopputilin heti tilaisuuden tullen on totuus jos parempi paikka löytyisi omalta paikkakunnalta. Tämä on täysin tietoista paska politiikkaa ja bisnes ajattelua. Mutta pienemmissä paikkakunnissa ei niin vaan vaihdeta aina työpaikkaa riippuen ammatista tietenkin sekä muista elämän tilanteista. Voi olla perhe, lapsia, asunto rakennettu, kesämökki, sukulaisia, harrastustoimintaa jne. Ei moni vaikka metsästyksestä tykkäävä halua muuttaa Mannerheimin tielle vaikka Juuan erämailta ainaskaan vanhempana, nuorempana helpommin lähdetään työnperään mutta ei enää vanhempana jos muuten elämässä pärjää jotenkin kun saanut hankittua vaikka asunnon ja muutakin eikä kuole nälkään täysin.

Suuremmissa paikkakunnissa siksi ns. tietyissä (paska palkkaisesta työstä riippuen) töissä on järkyttävän suuri vaihtuvuus koska ihminen vaihtaa heti tilaisuuden tullen työpaikkaa vaikka Helsingin seudulla on totuus. Pomot kuvittelee että kaikki alaiset on sitoutuneita, täyttä paskaa - ne tekevät töitä siksi monissa firmoissa kun ei ole tarjolla muuta sekä pitäs saada leivän päälle muutakin kuin huulet.

Ex-töissäni kysyttiin oliko noin v.2000 että kuka haluaa vaihtaa firmaa tilaisuuden tullen. Jotain 120-140 meitä oli ympäri Suomesa pelkästään atk-järjästelmäasiantuntijoita ja yksi oli joka ei halunnut vaihtaa työpaikkaa. Pomot ihmetteli mites näin. Sanottiin että tästä palkasta naputettu jo vuosikausia että se niin paska että kukaan ei tule näillä palkoilla tänne joka oli totuus jos voi olla muualla. 

Ja ääliö johto pyöritti päätään kun firma teki voittoa satoja miljoonia vuodessa että pitäskö teille maksaa palkkaakin muka enemmän joka oli niin pohjamudissa kuin voi olla, sama kun vuosi kaksi sitten xxxx Kaupunki palkkasi atk-hommiin 1700€:lla ja samoista hommista voi toinen vetää 4000€. Revi siintä huumoria sitten loppuelämäksi että miksi toinen saa puolet enemmän. Katsokaas kunnissa/valtiolla on ns.takuupalkat joita ei helpolla lasketa mutta ei toisille korotetakkaan koskaan nykyaikana jos ei ole tietyllä nimikkeellä ja omaa vaikka Yliopisto tutkintoa vaikka työt voisi hoitaa ilman mitään koulutustakin kuten nytkin hoidetaan ja kaverit tekevät mutta täysin rupupalkalla mitä toiset saa. Tämä on tätä demokratiaa ja rehellisyyttä.

Ja mikä on työpaikan vaihdon syynä, ensimmäisenä tulee palkka vaikka kaikki lässyttää paskaa että ei palkalla ole merkitystä mutta kenellä se on suurempi niin kummasti ne palkankorotukset kelpaa aina niille joista voi myös kieltäytyä jotta ne menisivät sitä tarvitseville matalapalkkaisille työntekijöille. 

Nyt olisi hyvä Imatran Kylpylän tehdä mielipide tutkimus jonkun konsultin kautta että kuka vaihtaa työpaikkaa tilaisuuden tullen vaikka siivoojista ;-) 

Työurien pidentäminen : 

Nyt kun Katainen taas lässytti että työuria pitää pidentää sekä moni muukin asiantuntija.

Minä ehdotan että ne ketkä haluaa työuran pidennystä tekevät näitä samoja töitä työmarkkinatuella+9€ päiväkorvauksella tai 1050€/kk palkalla. Sitten näkisi suoraan haluaako ne tehdä työtä työn vuoksi intohimosta työtänsä kohtaan vai työtä vain rahan vuoksi. Loppuu nopeasti paskanjauhaminen samalla sekunnilla.

Lähde : http://www.ess.fi/?article=394800

Dokumenttiprojekti 

Siivouspäivä. Dokumentti hotellisiivoojista on myös kertomus kovenevasta suomalaisesta työelämästä. On niin kiire, ettei töitä enää ehdi tehdä kunnolla. Ja hotellisiivoojan työ huomataan vasta, jos se on tehty huonosti. O: Kati Juurus







Onko pomosi psykopaatti?

Itse olen ex-työkavereitten ja nykyistenkin kanssa nähneet näitä psykopaatteja niin paljon yli 20 vuoden ajalla että moni harkitsee nytkin lopputilin ottamista itse vapaaehtoisesti töissään. Ja harkinneet tätä jopa toiset 15 vuotta varmaan mutta se olisi pitänyt tehdä silloin ollaan juteltu näin jälkeenpäin.

Toiset vaan kannustamme että rohkeasti vaan kortistoon että haistattakaa paskat jo vihdoinkin psykopaateille koska on elämää muuallakin kuin semmoisissa sairaissa työpaikoissa joissa suurin osa johdosta leijailee aivan omalla plaaneetallaan omine visioineen joita ei ymmärrä Erkkikään koskaan eikä kukaan asiakaskaan. Tykkäävät alistamisesta ja kiusaamisesta.Valtiolla ja kunnissa tämä todella  helppoa kun muutkin on samanlaisia. 
Yksityisellä tähän puututtaisi helpommin ja yleensä lähes aina ja kovalla kädellä vielä etenkin pienemmissä yrityksissä joissa jokainen tuntee toisen jos ei synny sitä sisä siittoista verkostoa.  Isoissa firmoissa monet peittyy massaan joka on huonoa asia. Tai toisten kannalta hyvä asia miten päin vaan asian haluaa kääntää.

Tästä alta voi lukea yhtä uusinta kirjoitusta Iltalehdestä, sehän näissä on jännää että eihän psykopaatti sitä itse huomaa, eikä sen työkaveritkaan töissä jotka on samanlaisia että heissä on jotain vikaa tai pitäisi sanoa korjattavaa ja kait tätäkin voi harjoitella ja opiskella kuten muitakin elämän asioita koska ei kukaan ole täydellinen, minä viimeksi mutta yritetään edes. Tai joo onhan täydellisiä ihmisiä mutta en nyt jaksa niistä kirjoittaa. Psykopaatit ovat niin taitavia myös manipuloimaan toisia että jotkut ulkopuoliset eivät huomaa heti mistä on kyse edes.

- Syyttääkö pomosi sinua jostain sellaisesta, mitä et olet tehnyt. Tämä on hyvin tyypillistä.
- Psykopaatin aivot toimivat eri tavalla, minkä takia he eivät koe esimerkiksi pelkoa, katumusta tai inhotusta. Se ei kuitenkaan estä psykopaattia näyttelemästä suuria tunteita, jos ne jälleen kerran hyödyttävät häntä.

Psykopaatteja elää keskuudessamme kaikkialla. On siis hyvin mahdollista, että yksi heistä on esimiehesi.

Lähde : http://www.iltalehti.fi/mieli/2012111216320485_md.shtml



Ei kommentteja: