THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 31. joulukuuta 2012

Asumistuista - Parannuksia ja naamanpesua

Asumistukea siis saa myös omistusasuntoon. Alla on neliömäärät jolloin saa täyden asumistuen, ilmeisesti voi saada myös yksineläjä kaksioonkin maksimituet jos kela päättää näin ja puhun vuokraasunnosta nyt mitä olen kuullut.

Asumistukea siis anotaan yhtiövastikkeeseen, myös rahoitusvastikkeeseen saa asumistukea omistusasunnossa.

Asumistuki on enintään 80 % kohtuullisista asumismenoista. Ruokakunta maksaa itse aina vähintään 20 % asumismenoistaan. Voit arvioida oman asumistukesi määrän laskurilla.

Asunnon enimmäispinta-ala (m²) ruokakunnan henkilöiden määrän mukaan
1 2 3 4 5 6 7 8
37 57 77 90 105 115 125 135

Lähde : http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/140508133151PV?OpenDocument

Moni kysynyt saako olla omaisuutta, saa olla ja silti saa asumistukea. Alla taulukko.

Omaisuusraja e/v ruokakunnan henkilöiden määrän mukaan
1 2 3 4 5 6
12 650 14 750 16 850 18 950 21 050 25 250

Lähde : http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/140508142436PV?OpenDocument

Nyt toinen puoli Suomalaisista miettii että vitun törkeetä että eikö  näiltä köyhiltä voisi imeä vaikka elämän aikaiset pienet säästöt pois jne, pudotan nämä ääliöt-kusipäät heti maan pinnalta pois että saahan miljonääritkin maataloustukia vaikka omistavat luksus asuntoja, monia autoja, kesämökkejä ja vastaavia mutta silti hakevat tukia. Pitäähän rikkaita tukea ihan eri rahamäärissä mutta kun kyse köyhistä että saavat asuntoon minimitukea että eivät tarvitse olla pakkasessa ulkona, vanhemmilla asua, kaverien nurkissa, putkassa niin johan on heti vastustajia kun köyhistä kyse.

Ja menestyvät yrityksetkin saavat yritystukia vaikka kaikki eivät tarvitse niitä, kiva niitä tukia sitten jaella palkkana tietylle osalle voidaanko puhua "virallisesta varastamisesta" koska se on lain mukaan oikein. Laithan tekee ihminen ajatellen tietenkin miten pääsisi rikastumaan virallisesti käyttäen järjestelmää hyväksi, sitten vielä vilpittömästi pitävät itseään "hyvinä esimerkkeinä" muille sekä menestyvinä ihmisinä.

Nämä asiat on vähän jokaisen omista arvomaailmoista kiinni miten kukakin ajattelee asioita. Toiset mittaa kaiken rahassa ja toiset ihan muuna.

Maataloustuet julki: Katso top-listat maakunnittain!

Tästä vaan lukemaan lisää yleisestä asumistuesta ja muistakin. Eläkeläinenkin voi saada asumistukea jos eläke on pieni vaikka ollut koko elämän töissä. Myös aso-asuntoon saa tukea jne.

Lähde : http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/050901130444HV?OpenDocument

Tässä yksi keskustelufoorumi josta voi löytää apua myös, mutta pitää muistaa että kaikkien kirjoitukset eivät ole oikeita välttämättä joita voi toiset oikoa.

Yhteiskunnan tuet ja avustukset

Lähde : http://keskustelu.suomi24.fi/debate/2275

Laitan tähän kirjoituksen 1.1.2013 alkavasta "työkokeilusta".

Parannuksia ja naamanpesua

sakutimonen @ Sunnuntaina, Joulukuun 30. 2012

Ylihuomisesta alkaen työttömille tarkoitetut työharjoittelu ja työelämävalmennus muuttuvat työkokeiluksi. Samalla työkokeilun soveltamisala muuttuu. Tähän asti harjoittelemaan tai valmennukseen on voitu määrätä ihan kuka tahansa ammattitaitoinen työtön tekemään ilmaista työtä vaikkapa johonkin yritykseen. Jatkossa työkokeilu on tarkoitettu pääasiassa niille, joilla ei ole ammatillista koulutusta. Koulutetuille on pyrittävä ensisijaisesti järjestämään palkkatyötä.

Tämä vaikuttaa erinomaiselta parannukselta. Harjoittelun varjolla on hankittu ammattitaitoista ilmaistyövoimaa ihan minne tahansa. Tulevasta eivät kuitenkaan työvoimaviranomaisetkaan vielä tiedä mitään. Se nyt ainakin on selvää, että ei TE-toimistoilla vuoden alusta ole palkkatöitä tarjolla yhtään sen enempää kuin nytkään.

Saahan sitä ensisijaisesti pyrkiä järjestämään palkkatyötä, mutta sananhelinältä se vähän kuulostaa.
Tämä siis saattaa olla joko ihan oikea parannus tai sitten se on naamanpesua. Ainakin osittaista naamanpesua oli viime kesänä tehty Työttömyysturvalain muutos. Lakimuutoksella lyhennettiin työttömyysetuuden menetyksiä eli karensseja kautta linjan. Samalla lyhennettiin kieltäytymistä seuraavaan karenssiin liittyvää työssäolovelvoitetta viidestä kuukaudesta kolmeen kuukauteen.

Tämä aika etuuden menettäneen on siis oltava töissä, työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai muussa työvoimapoliitttisessa toimenpiteessä saadakseen työttömyysetuutensa takaisin. Tarkemmat karenssiajat löytyvät Työttömyysturvalain 2 a luvusta, jos joku on kiinnostunut niitä tutkimaan.

Tämäkin on melkoinen parannus, mutta sen ulkopuolelle jätettiin valtava määrä pitkäaikaistyöttömiä. Työssäolovelvoite ei lyhentynyt yhtään niiltä, ovat saaneet karenssin työvoimapoliittisesti moitittavan menettelyn takia ennen 1.7.2012. Sama on tilanne, jos moitittava menettely tapahtui ennen 1.7.2012, mutta sanktio määrättiin lakimuutoksen jälkeen. Kaikkien näiden ikuisten karenssilaisten työssäolovelvoite on edelleen viisi kuukautta, kun taas 1.7.2012 jälkeen moitittavaksi katsottuun menettelyyn syyllistynyt selviää paljon lyhyemmällä rangaistuksella.

Ikuiseen karenssiin tuomitut siis pysyvät ikuisessa karensissa ja armahdus on heille tulossa vasta vuonna 2017. Silloin hekin saavat takaisin työttömyysetuutensa, jos onnistuvat pysyttelemään hengissä. Töitähän heille ei edes tarjota, koska heidät on ikuisen karenssin myötä siirretty siihen ryhmään, jolle ei edes tarjota mitään muita työvoimapoliittisia toimenpiteitä kuin korkeintaan kuntouttavaa työtoimintaa.

Kuntouttavaan työtoimintaan he joutuvat osallistumaan toimeentulotuella. He siis eivät saa työmarkkinatukea takaisin kuntouttavan työtoiminnan ajaksi vaan vasta sitten, kun tätä ns. kuntoutusta on kestänyt viisi kuukautta.
Jos pitäaikaistyöttömiä olisi oikeasti tarkoitus saada takaisin työelämään, niin tällaisia munauksia ei lakiin olisi saanut jättää.

Ehkä tarkoitus onkin vain nöyryyttää tätä yhteiskunnan alinta kastia.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/parannuksia-ja-naamanpesua/

Ei kommentteja: