THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Presidentien palkkaus ja elämän arvot - Keneltä otetaan?

En oikein keksinyt minkä laittaisin otsikoksi niin laitoin tämmöisen!

Suomen presidentti sanoi että alentaa palkkaa 20%, hyvä ele mutta se palkka on sama nyt kuin edellisen presidentin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haluaa palauttaa palkkionsa presidentti Tarja Halosen kauden tasolle. Alennus muodollinen koska palkka on järkyttävän iso ja aivan sama.

Sitten taas Suomen kurjimmat palkat ovat todella kurjia - "Siinä on pohjanoteeraus".

IS:n haastattelemat kansalaiset kiittelevät tasavallan presidentin Sauli Niinistön päätöstä alentaa omatoimisesti palkkiotaan. ”Käteen jää 400 €/ kuussa – siitä ei hirveästi alenneta”

En nyt laita muita linkkejä ennen viimeistä, nämä pitää hoitaa veroilla suoraan ja lopettaa pelleily.

Maailman köyhin presidentti: Kuluttaminen on paha pakkomielle

– Minua kutsutaan maailman köyhimmäksi presidentiksi, mutta en tunne itseäni köyhäksi. Köyhiä ovat ne, jotka tekevät loputtomiin töitä ylläpitääkseen kallista elämäntyyliään, Mujica kiteyttää.

Kysymys on presidentin mielestä vapaudesta. Jos omistaa vain vähän, ei tarvitse kuluttaa kaikkea aikaansa säilyttääkseen omaisuutensa arvoa.

Tässä on järkeä, ahneus on koko ihmiskunnan suurin ongelma eikä raha. Vahingossa tuhosin oman tekstini jonkun viikon takaa. Toisille ei riitä mikään, rahasta ei ole pulaa koskaan maailmassa jota ihmiset hallitsee vaan kyse on jakamisesta sekä miten toiset arvostaa toisia ihmisiä töissä ja muutenkin elämässä. Valta ja muu paska pilaa kaiken sekä itsekkyys mutta ei kaikilla tietenkään.



Ja mitä tähän sanoo tai ajattelee työttömät joitten pitää elää työmarkkinatuella, asumistuella, toimeentulotuella. Nämä alennukset loukkaa ja todella pahasti satoja tuhansia pelkästään Suomessa ja Euroopassa ne loukkaa kymmeniä miljoonia. Mailmassa luku on sadoissa miljoonissa tai miljardissa ainaskin.

Mitä vitun väliä on saako palkkaa 10 000€/kk vai 8000€/kk , puhumattakaan saako 100 000€/kk palkkaa ja laskee sen 80 000€/kk. Kaikki on vaan kosmeettista paskaa että elkää tappako meitä ahneita paskoja. Tiedän että joku sanoo olen ansainnut tämän.

Mie sanon suoraan että suurin lahja on ihmiselle syntyä tänne että jokainen voisi nautti olosta ja miksi ei kaikki auta toisiaan eivätkä ajattelisi omaa napaansa. No eihän se sovi kun toiset lipoo persettä ja siksi ansaitsen tämän sanoo joku neropatti että tein näin paljon tulosta kun alaiset saa "ruokapalkkaa" pysyäkseen hengissä.

Miekin tein esim. -90 luvulla miljoonan edestä laskutusta atk-hommissa, kaikki muut lähti ulkomaille messuille joka vuosi ja muihin pippaloihin jotka ei tienneet edes mitä tein mutta oli tittelit aina! Asiakkaat kysyi jatkuvasti mites tämä näin menee, tämä on tätä paskaa ollu jo 20 vuotta ja voisin kirjoittaa ex-valtion/kuntien töistä kirjasarjan satojen kavereitten kanssa mihin ne rahat menee eli "herrojen perseeseen suoraan". Nauretaan jälkeen päin ympäri Suomea työasioista että kuin teatterissa olisimme olleet 20 vuotta ja aivan sama joka paikassa!

Olen sanonut julkisesti että luovun vaikka työpaikasta jos saisin sen jos sen saisi joku köyhä nuori joka alkaisi "luoda uraa" eli saisi rahaa elämään. Jos ei ihmiset luovu ei tapahdu mitään muutoksia maailmassa koskaan. Ja oma etu pitää laittaa taakse jos muuten asiat suht hyvin kun toiset kärsii.

Itse pärjään todella halvalla koska olen tottunut tähän elämän tapani takia sekä matkoillani. En kaipaa luksusta miksi kukakin sitä nyt kutsuu ja tästä nyt voi vetää vaikka mitä provo kommentteja ja laitan kiinni anonymous viestit ja muut jatkossakin toistaiseksi koska toisilla tulee ylilyöntejä. 

Sitten toiset puhuu että hyö maksaa näin paljon veroja ja elättää työttömät, täyttä paskaa. Miksi sitten samoista töistä voidaan maksaa esim. 2000€/kk ja toiselle 4000€/kk samassa fimassa tai valtion laitoksessa tai kunnalla! Toi 4000€/kk ansaitseva maksaa veroja enemmän mutta toinen taas tekee samaa työtä puolet halvemmalla. Vuodessa tulee säästöä 24000€ ja 10 vuodessa 240 000€ ja 20 vuodessa 480 000€ mitä jutellaan ex-työkavereitten kanssa. Sitten kuka hankkii 4000€/kk eihän sitä kiinnosta välttämättä ylityöt kun palkka on hyvä, sitten nämä 2000€/kk hankkivat tekee töitäkin enemmän jotta saisivat rahaa elämään.

Näistä nyt voisi vääntää ja kääntää mitä vaan. Kunnalla/valtiolla on takuu palkat, yksikin jäi eläkkeelle noin 4400€/kk palkalla, tilalle palkattiin 1800€/kk tekemään samoja töitä. Onko tämä sitten oikein. Jos ei yksi ota vastaan 1800€/kk työtä sitten se ottaa joku toinen koska työttömyys on tarkoituksella tehty jotta saadaan palkkoja polkea alaspäin muualla Suomessa etenkin kun kaikki keskittetään etelään päin. Sitten toisesta päästä taas nostetaan palkkoja ja sinne taas on varaa. Voin sanoa että semmoinen teatteri laitos on alla oleva paikka ja kaikki missä olen ollut. 
Jotkut kaverini on nyt oikeissa työpaikoissa ja sanovat ihan erimeininkiä ja tuntevat että ovat normaalissa työssä nyt.

Kaverit jutteli 20 vuotta että kuin tulisi hoitolaitokseen töihin, potilaat on valmiina ja tullaan muka töihin. Toiset sanoi itselleni kun lähdin takas Yliopistoon että sehän on aivan outoja henkilöitä täynnä. Toiset puristelee pomojen munia sekä perseitä, kellokortteja leimataan aamusta ja sitten lähdetään kotia, omia asioita hoidetaan päivisin, kukaan ei tiedä välillä missä joku on kun ei näy töissä viikkoihin-kuukausiin koska kaikki ei kellokorttilaisia monissa työpaikoissa. Toiset tekee töitä hirveesti ja toiset vaan viettää aikaa päivät pitkät. 

Nyt näin paria tyyppiä ja sanoivat aivan sairasta nää touhut ja eivät saa muualta töitä että eläkkeellekkö asti pitäs olla laitoksessa hammasta purren. Sanoin ottakaa vaan lopputili rohkeasti. Arvot ovat kuin armeijassa titteleillä monissa paikoissa, jos et omaa Di papereita olet kuin orja ja huono osainen monien arvoissa sekä palkkauksessa sen vasta huomaakin vaikka tekisit samoja töitä.
Yliopiston johdon palkkapussit lihoivat

Tässä on laitos jossa myös näitä neroja riittää ja vastuusta maksetaan : Sonerakirja

Tämmöistä sontaa tulee täältä, miksi kannatetaan orjatöitä että saat vaikka 1050€/kk palkkaa että tule toimeen sillä tai vielä pienemmällä palkallakin että jokainen työ on arvokasta. Tekisivät itse nämä töitään esimerkkinä tonnin palkalla vaikka vuodesta vuosikymmenestä toiseen.

VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen haluaisi velvoittaa työttömät ottamaan vastaan tarjottu työ, kertoo Sunnuntaisuomalainen. Lisäksi hän haluaisi Suomeen matalapalkkatöitä palkkaerojen kasvun uhallakin, jotta työllisyys paranisi. (eli tilastot)

Lähde : http://yle.fi/uutiset/vartiainen_lehdelle_tyottomille_tyovelvoite_enemman_matalapalkkatoita/6439282 

Tässä keskustelua : http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?t=863603

Nostan useita tonneja kk palkkaa, tekemättä mitään, näihin ei puututa koskaan työpaikoilla. Ei korppi korpin silmää noki.

Tässä hyvää keskustelua : http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?t=747922

Laitan taas alle Sakari Timosen kirjoituksen ja liittykää Sakun Facebookkiin jossa on todella paljon keskusteluita asioista koska Saku osaa kirjoittaa vielä kun itse räpellän kuin apukoululainen blogissani. Kiitos jokaiselle lukijalle. 

Keneltä otetaan?

sakutimonen @ Perjantaina, Tammikuun 4. 2013
Presidentti Niinistön pyyntö saada pienempää palkkiota poiki melkoisen mylläkän ja niin kai oli tarkoituskin. Nyt on jo siirrytty keskustelemaan siitä, keiden kaikkien palkkoja pitäisi alentaa. Odotetusti ei kenenkään, jos sitä heiltä itseltään kysytään.

Poikkeuksia toki on. Jyri Häkämies ilmoitti jo alentaneensa palkkaansa 5 %, mutta siihen taitaakin olla varaa. Hänen palkkansahan kaksinkertaistui EK:n pestin myötä. EK:n Ilpo Kokkila sen sijaan ei ole ihastunut ajatukseen alentaa omaa palkkaansa tai yritysjohtajien palkkoja. Se on hänen mielestään teennäistä eikä tule kuuloonkaan.

Muille palkansaajille hän sen sijaan tarjoaa palkanalennuksia.
Yritysjohtajat ovat tyrmänneet omien palkkojensa alennukset suoralta kädeltä. He ovat palkkansa ansainneet kovalla työllä, joten niihin ei kosketa eikä edes verotusta saa kiristää. Muuten he lopettavat kokonaan työnteon ja lähtevät muille maille. Näinhän he ovat toistuvasti uhanneet, mutta yllättävän vähäistä tämä aivovuoto on ollut.

Kansanedustajat ovat periaatteessa myötämielisiä omien palkkojensa alentamiselle, mutta pitävät ajatusta vähän populistisena. Kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat pitävät kaikkien yleistä palkanalennusta mahdottomana ja tietenkin ay-liike on samaa mieltä.

Keneltä sitten otetaan, kun keneltäkään ei voi ottaa, mutta jostain pitää säästää? Vastaus on ilmiselvä ja odottaa vain ensimmäistä lausujaansa. Otetaan näiltä yhteiskunnan oleskelijoilta, näiltä vapaamatkustajilta, jotka istuvat toisten kattamiin pöytiin. Liikuttavan yksimieliseti tullaan kohta leikkaamaan kaikkia sosiaalietuuksia, pieneläkkeitä ja työttömyyskorvauksia. Muutama viran puolesta kerrottu pahoittelu kyllä kuuluu, mutta se kuuluu protokollaan.

Tämä vetelehtijöiden sakki se syö pöydissämme ja jo Ilmari Kianto aikoinaan tiesi varmaksi, että kunnan huoltoapua saavat nauttivat salaa sellaisia herkkuja, joista köyhä korpikirjailija voi vain haaveilla. Eläkeläiset, työttömät, sairaat ja muuten vain köyhät ovat se yhteiskunnan syöpäläislauma, jota ei haluta elättää. Menkööt lumitöihin etuuksiensa vastineeksi.

Itse suhtaudun presidentin palkanalennuspyyntöön vähän ristiriitaisesti. On sinänsä ihan kunnioitettavaa, että hän haluaa tyytyä samaan palkkaan kuin edeltäjänsä. Toisaalta enemmän olisin antanut arvoa pyynnölle saada maksaa veroa kuten muutkin palkansaajat.


 

Ei kommentteja: