THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

VAROITUS : Mistä kaikesta voi tulla karenssia eli olkaa hereillä


Hei,
Laitetaas varmaan tuhannes kerta mistä kaikesta voi tulla karenssia joka voi pilata ja pilaa valtavan määärän ihmisten elämää kun kaikki ei saa toimeentulotukeakaan vaikka ei olisi yhtään rahaa.

Älkää miulta kysykö miksi Suomalaiset kyykyttää ja kiusaa Suomalaisia kun näille annetaan vaan rahaa jota kutsutaan palkaksi.

1. Olkaa varovaisia jos sanotte opiskelette kotona netin kauttaa vaikka IT-alan kursseja jotka ilmaisia tai omatoimisesti opiskelette jotain, monasti on paras olla täysin passiivinen.



Tästä alta voit lukea kommentteja lisää asiasta.

Lähde : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156848173288112&set=gm.964658717053028&type=3&eid=ARDGHX-KRV4eslm4PzHhc0eAguBC6pbeVvDjR3Zg-kTy6e-aEkep7DlN6VXVu9lM54vIVNETr-jGk79D&ifg=1

2. Sanoin iMatran te-toimistossa vuonna 2012 vai 2011 kun virkailija sanoi joka on täydellinen kusipää anteeksi vaan ja sanoneet muutkin työttömät ja en tiedä onko enää töissä, toivottavasti ei. Sanoin autan syövässä olevia vanhempia jotka huonossa kunnossa ja ei ole ajo oikeuttakaan isällä ja en ole omaishoitaja vaan autan niitä kaiket ajat työttömänä kun ei ole oikeita palkkatöitä ja yhteensä tulikin 3-4 vuotta autettua en muista. Sanoin voin tietenkin samalla etsiä töitä netissä joka ei paljon ainaskaan miulta järkeä vaadi kun en vaadi ja tarvia mitään virkailijoilta ja lastentarhan kävin jo 5-6 vuotiaana. Mie autan enemmänkin virkailijoita työttömyysasioissa sekä Suomessa mitä kysytään kuten nytkin on monia asioita ollut mistä vaan Suomesta että voisitko auttaa tai tiedätkö, enköhän oletan aika hyvin tiedä työlainsäädännön "aktiivisena". Työttömällä on niin paljon miinoja jota ei työssäolevat ja työttömätkään alussa ymmärrä edes.

Virkailija sanoi et saa auttaa omia vanhempia työttömänä vaan pitää hakea sairaslomaa. Katsoin sitä kusipäätä että täähän on mielisairas mitä paskaa tää lässyttää ja mikään laki ei kiellä auttamasta omia vanhempia vaikka on työtön, sain täydellisen hermoromahduksen ja en saanut kyllä karenssia josta oltas valitettu vaikka yhdistyksen kautta tai itse.

Eli olkaa varovaisia jos sanotte autatta vaikka vanhempia, sisaruksia, mummoa tai pappaa tms.

Madventures tekikin tästä onneksi pyynnöstäni eli Riku Rantala radio ohjelman ja saatiin varmaan 500 000:ta kuulijaa koko paskasta ja thtry.fi pj. oli haastateltavana. Ohjelma on ylhäällä myös.



3. Muistakaa katsoa että jos sovittu CV on netissä että se on voimassa. Nyt se on voimassa 4kk ja ennen 2kk. En ymmärrä miksi tämä ei ole aina voimasssa, siksi jotta jotku saisi täysin sairaan karenssin ja aivan hölmöläisten touhu kun tarkoituksella ei jatkuvasti voimassa.

Työvoimahallinto kannustaa työnhakijaa tekemään verkkoon vapaaehtoisen työnhakuilmoituksen CV-netin. Työttömälle voi tulla yllätyksenä, että työllistymissuunnitelmassa sovitun CV-netin unohtaminen voi tuoda kaksi kuukautta karenssia.
Jos asiakas sitoutuu tekemään CV-netin, sille asetetaan takaraja. Kaikki työnhakijat eivät ymmärrä, että CV-netti pitää silloin todella tehdä määräajassa.
Lain mukaan henkilö voi saada karenssia, jos hän laiminlyö työllistymissuunnitelmansa toteuttamista. Se koskee myös CV-nettiä. Asiasta kerrotaan henkilökohtaisessa ja verkon työnhakuinfossa, jota esimerkiksi kaikki pitkäaikaiset pätkätyöläiset eivät kuitenkaan käy uudestaan läpi.
4. Älä keitä tai tarjoile kahvia esim. kierrätyskeskuksissa äläkä missään tapahtumissa varmuuden vuoksi, en tiedä mikä on tämänpäivän kanta tähän mutta itse en ainaskaan ota mitään riskiä.

Kahvinkeitto kierrätyskeskuksessa katkaisi työttömyysturvan

Parkanolainen Eija Partanen pitää työ- ja elinkeinotoimiston päätöstä työttömyysturvan keskeyttämisestä oikeustajunsa vastaisena. Partanen on ollut alkuvuodesta lähtien ilman työttömyystukea, koska halusi auttaa ystäväänsä kierrätyskeskuksen avaamisessa.

5. Lopuksi laitan tämän eli nyt voi työtön tehdä talkootöitä tiedoksi  Mutta et silti ole aktiivinen vaikka tekisit urheiluseurassa talkootyötä 40 tuntia viikossa, perseestä ja syvältä. Mutta jos olet kuin pikkuvauva kuntouttavassa työssä karenssin uhalla olet aktiviinen, kirveellä ja maalaisjärellä tässä maassa olisi eniten töitä.

Vapaaehtoistyö ja talkootyö

Työttömyysturvalaissa säädetään työnhakijana ollessasi oikeudestasi työttömyysetuuteen vapaaehtois- ja talkootyön aikana. Tarkoituksena on mahdollistaa osallistumisesi vapaaehtois- ja talkootyöhön vastaavalla tavalla kuin esimerkiksi työssä käyvän henkilön.
Voit työttömyysetuuttasi menettämättä tehdä vapaaehtois- tai talkootyötä silloin, kun työ on työttömyysturvalain mukaista palkatonta, tavanomaista yleishyödyllistä vapaaehtois- ja talkootyötä.
Vapaaehtois- tai talkootyön keskeinen tunnusmerkki on sen palkattomuus.
  • Vapaaehtoistyöhön ja erityisesti talkootyöhön liittyvä ruokailu tai muu tavanomainen tarjoilu ei ole palkkaa.
  • Työ on palkatonta myös silloin, jos sinulle korvataan osallistumisesta aiheutuvia kustannuksia kuten joukkoliikenteen matkalippu, oman auton käytön kilometrikorvaus tai oman puhelimen käytöstä työssä aiheutuneet kulut.
Talkootyö on tavanomaista naapuriapua tai vastaavaa toimintaa, jossa autat esimerkiksi sukulaisia tai muita tuttaviasi omalla työpanoksellasi.
Vapaaehtoistyö on yleishyödyllisten päämäärien edistämiseen tai taloudellista voittoa tavoittelemattoman yhteisön toiminnan tukemiseen liittyvää työtä kuten:
  • urheilu- tai muissa yleisötapahtumissa tehtävä vapaaehtois- tai talkootyö
  • erilaisissa vertaistukiryhmissä vertaistukena toimiminen
  • erilaisten yhdistysten kautta tapahtuva toiminta
  • yhteiskunnalliseen toimintaan osallistuminen.





Lähde : Teppo Palmroos

Ei kommentteja: