THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Käänteinen aktiivimalli

Kyllä taas on saanut lukea propagandaa miten toiset kehuu aktiivimallia kun kaikki on täyttä sontaa suomeksi. Eli ihmiset saadaan kuntouttavaantyöhön, työkokeiluihin, kursseille, tekemään pieniä töitä  tms. vain siksi koska ei ole oikeita palkkatöitä ja kokopäiväisi töitä etenkin jotta palkalla tulee toimeenkin. Ja silti ihmiset saa työmarkkinatukea ja muutakin ehkä koska jokaisen tuet on henkilökohtaisia johon ei ole sabluunaa yhtä niin ompa aktivoivaa. 

Käyt töissä ja silti saat työmarkkinatukea ja monista töistä ei kerry eläkettä eikä lomiakaan edes !


Käänteinen aktiivimalli

Seinältä kopioitu:Käänteinen aktiivimalli? Mitä jos lakia aktiivimallista alettaisiinkin soveltaa työnantajiin ja TE-toimistoihin? Jokaisen työnantajan olisi pakko palkata lisää työvoimaa täysin riippumatta siitä, onko sillä varaa työntekijöihin tai töitä tehtäväksi. TE-toimistojen olisi järjestettävä kursseja tai muuta aktiivimallin vaatimaa toimintaa. 

Jos ja kun työllistämis- tai aktivointivelvoitteet eivät täyttyisi, sanktioina määrättäisiin yrityksille vaikka raippaveroja (4,65 % tuloksesta/3 kk) ja TE-toimiston koko henkilökunnalta alennettaisiin palkkoja (4,65 %/3 kk). 

Näistä sanktioista saaduilla varoilla korotettaisiin niiden työttömien päivärahoja, joille työnantajat ja TE-toimisto eivät onnistuisi järjestämään töitä tai koulutusta. Tämän mallin vaikutuksia ei tietenkään tarvitsisi tutkia etukäteen. Mitäs niiden kaiken maailman dosenttien varoituksista tai laillisuuden vartijoiden pulinoista tarvitsee välittää. 

Työnantantajillla ja TE-toimistoilla ei olisi mitään oikeutta vedota esim. perustuslakiin tai terveeseen järkeen. Hyvä malli, eikös vaan?Lähde : jostain facebookista tämä tuli talletettua

Lähde : https://www.facebook.com/teppo.palmroos/photos_albums


Mielenilmaus aktiivimallia vastaan
Lähde : https://www.facebook.com/events/163144374313101/

Ei kommentteja: