THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 4. joulukuuta 2017

Lunta tullut ja vähän tuo valoa elämään


Nyt on vitsit vähissä. Tämä on mahdollista vain umpi kusipäiden toimesta jotka näitä päätöksiä tekee työkseen ja miksi toiset suostuu kyykyttämään koko suomessa kun annetaan vaan rahaa jota kutsutaan palkaksi sitten, aivan sairasta että jos on töitä pitäs maksaa palkkaakin mutta eihän se tässä idioottien maassa onnistu kaikille. Eli voi olla 30 vuotta työuraa takana ja teet töitä josta ei kerry eläkettä ja lomaa. 

Meneekö kaikki sadat tuhannet istumaan työttömien pajalle valvonnan alaiseksi jossa valvovat tai lue kyykyttäjät saa itse palkkaa vieressä, vai sitten istumaan jonnin paskan cv-tekokurssille että tässä on tietokone jolla voi etsiä töitä kuin pikkuvauvat lastentarhassa tutti suussa. Virallista päätöstähän tästä ei ole tullut mutta nyt on semmoiset uusliberaali paskat vallassa että mikään ei yllätä tässä maassa enää kun valtion&kunnan töitä tullut nähtyä oksennukseen asti kun porvari pellet leikkii pikkuvauvaa palkkanssa eteen. Ja firmat jotka kyykyttää tullaan jokainen munaamaan ja taas tulee lisää kenkää monille boikottien takia. Tämä yhteiskunta on sairas johon vaaditaan paljon sairaita ihmisiä joka kuntaan ketkä näitä touhuja pitää yllä kuin natsit ennen.

Sitten kun tapahtuu joillekkin jotain pahaa sitten vasta toiset oppii, toiset sanoo mitä olen kuullut että työttömienpajan toiset kyykyttäjät tms. ei uskalla mennä viikonloppuisin baareihin koska lätisee nokkaan heti mitä olen kuullut somessa pikku paikkakunnissa etenkin. Sitää saa mitä tilaa voihan tuttipullo mikä yhteiskuntaa vaivaa. 30 vuotta sitten kaikki olisi nauraneet näille touhuille että kaikki sai töistä palkkaakin ja oli 4kk koeaika moniin töihin ja koulustakin kun mentiin harjoittelemaan jokainen sai palkkaa harjoitteluajalta.

Turvapaikan saaneet ovat järestään pakkotöissä koska ovat nuoria, Voi alkaa v-käyrä kasvaa monilla kuntouttavissatöissä jossa vieressä toiset saa taas palkkaa. Ja joka saa töitä paskapalkka työt vaan lisääntyy. Yksi it-alan hemmo sai yhdessä kunnassa it-alan töitä alle 2000€ vaikka on yli 50 vuotiaana eniten työkokemusta kaikista. 

Tämä on monissa töissä tulevaisuus ja vieressä toiset imuroi kunnajohtajista lähtien jopa yli 10000€/kk palkkoja naamapokerina ja vielä ne palkitaan valvavilla eläkkeillä tietenkin.

Moni nauroi 3 vuotta sitten tätäkin mutta tämä on mennyt juuri mitä puhuttu vuosia ja vuosia somessa. Vedä sitten vaikka 55 vuotiaana elämän it-alankin töistä olevana huumoria kun vieressä perus varastomies tai sihteeri saa paljon kovempaa palkkaa, ja sitten johtajat raahaa vielä kotimikroja töihin ja jos sanot päin naamaa niin saat haukut vielä kaupanpäälle jos et suostu toisten kotitöitä tekemään töissä. Ihme että toiset ei kysy siivoamaan töissä siivojia ajankuluksi koteihin kun itse makaavat vaan sohvalla. Yhteiskunta on sairas.

Oulussa poljetaan palkkoja - kokeneille insinööreille 2000 euroa kuussa


Vastavuorotyötä

Ensi vuoden alusta on Suomen puolen miljoonan työttömän kyykkyynpanoa tarkoitus tehostaa. Pitää ‘mennä töihin’ viikoksi per vuosineljännes, tai työttömyyskorvausta leikataan.
Suurin osa meistä ei tule tekemään töitä, koska töitä ei edelleenkään ole. Ja siitä meitä rangaistaan leikkaamalla yhden päivän tuen per kuukausi (vai onko se per 4 vkoa, eivät näy hoksanneen, että työttömyyskorvausta ei makseta kuukausittain).
Entäs jos tulisit minulle töihin viikoksi kerran vuosineljänneksessä, ja minä tulisin sinulle. Taloustöitä ja siivoamista. Pitkän työmatkan vuoksi sovimme, että järjestämme sijaiset paikalle. Minä teen sinun työsi ja sinä minun, kumpikin omassa kodissaan. Kuulostaako hyvältä? Vältät melkein satasen menetyksen vuosineljänneksessä. Voimme sopia, että toisillemme tekemä työ on palkatonta. Paikkakunnan siivousfirmojen tulokseen toimintamme ei vaikuta, koska eihän meillä kuitenkaan olisi varaa käyttää niiden palveluja.
Jos tämä ei työnestotoimistolle käy, miksi ei?


Ei kommentteja: