THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Vapaaehtoisuus ei käy - pitää tehdä vapaaehtoistöitä valvotuissa olosuhteissa

Tämmöistä alla olevaa paskaa tutkijat ja palkkaa nauttivat suunnittelevat kun heidät pitäisi saada hoitoon nopeasti sekä saada joku lääkityspäälle, lastentarhassa käynti 1-2 vuotta ei tekisi myöskään pahaa.


Esim. teen lumitöitä pihalla en ole osallistunut yhteiskuntaan, mutta jos menen pajalle ja tilaan itselleni lumitöitä ja maksan tästä vaikka itse sekä teenkin oman pihan lumityöt valvotusti olen osallistunut yhteiskuntaan sitten, haloo ;-) Sama puiden halkomisessa, nurmikonleikkuussa, terassin rakentamisesas, kasvimaan tekemisessä, kukkien istutuksessa, maalauksessa ja vaikka missä. 

Tai teen valtotusti naapurin mummolle lumitöitä kaikki on OK, sitten naapurin mummon työtön poika (mies) tekee miun pihalla lumitöitä valvotusti kaikki OK. Mutta jos teemme omalla pihalla lumitöitä se ei ole OK taas etenkään jos ei ole palkkaa nauttivaa valvojaa valvomassa osaamme yli 50 vuotiaina käyttää kolaa sekä lumilapiota.

Yhteiskunta on sairas tai pitäs sanoa todella moni ihminen jotka ovat vallassa josta maksetaan vielä rahaa jota kutsutaan vaan palkaksi.


Monet on saaneet karensseja vuosien vuosien varrella vapaaehtoistöistä ja nyt sitten halutaan vapaaehtoistyötä. Karensseja on tullut jopa kahvin keitosta työttömälle kirpputorilla.

Esim. yksi ex-työkaveri suoritti tietokoneen ajokortin työttömien pajalla 25 vuoden it-työuran jälkeen vittuillessaan ja sanoi nyt hänellä on näyttöä ja paperi että osaa IT-alan töitä. Tähänhän tämä menee sitten monilla kansalaisopistoissa vaikka ;-)Lehti: Kahvinkeitto vei naiselta työttömyystuen


Lähde : http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082117393046_uu.shtml

Itsekkin olin saamassa karenssia kun sanoin autan vanhempiani jota ei olisi saanut tehdä vaan olisi pitänyt hakea sairaslomaa tai olla hiljaa jota ei moni tajua :D No mitäs lääkäri olisi sanonut tähän että haluan sairaslomaa kun autan syövässä olevia vanhempia, en saanut karenssia kyllä.

Tämmöisellä älykkyysosamäärällä yleensä liikutaan te-toimistoissa, tutkijat, tem, työttömien pajat, kunnat, valtio sekä muut ajatusten tonavat joita riittää näin yleisesti mutta ei kaikki eli kenellä on pikkuisenkin järkeä hekin leimataan näitten kusipäiden takia idiooteiksi joka paha.

Mutta tämä vastikkeellisuus ei koske kuin työttömiä, esim. rikkaat tai kovapalkkaiet saavat aina lapsilisät, tuulivoimatuet jotka otetaan palkkana, maataloustuet, energia tuet ja näitä tukia riittää mutta vain kaikkein köyhimmät ei saisi tukia jotta pysyvät hengissä :D

Ja parhaat tekee entisiä töitään tuki+9€/pv kulukorvaus josta ennen saivat palkkaa, dille dong.


Tutkijoilta radikaali ehdotus: Työttömyysturvaa ei saisi ilman vastinetta, kuten esimerkiksi vapaaehtoistyötä tai opiskelua kansalaisopistossa

Noin 90 000 suomalaista päätyisi työmarkkinatuelta osallistumistulolle, jonka vastineena olisi esimerkiksi vapaaehtoistyö.


Työttömien järjestö: Esitys osallistavasta sosiaaliturvasta on nöyryyttävä


Vapaaehtoisuus ei käy

Kun kansalaisen työnhaku ei ole tuottanut tulosta, häntä aletaan ‘aktivoida’ ‘osallistuttamalla’ häntä yhteiskuntaan pakollisella yhdyskuntapalvelulla. Toiminnan väitetään perustuvan luottamukseen työtöntä kansalaista kohtaan. 

Kansalainen listaa tekemisiään; vapaaehtoista avustamista hyväntekeväisyysjärjestöissä, vanhusten ja muiden apua tarvitsevien auttamista, yhteiskunnallisista aiheista kirjoittamista, muita vapaaehtoisia palveluja yms. Hän esittää listansa virkailijalle, joka uhkaavasti heiluttaa hänen edessään orjatyösopimuspaperiaan. 

“Eikö nämä tekemiset riitä osoittamaan, etten makaa kotona kattoon räkien ja kaljaa kitaten, vaan yritän tehdä jotain hyödyllistä työttömyyden aiheuttamasta köyhyydestäni huolimatta ja samalla ehkä olla luomassa itselleni tuottoisaakin työtä?” Listaa vilkaistaan, mutta heitetään pilkallisesti syrjään. Eihän tällaista voi hyväksyä työttömyyden rangaistukseksi. 

Tämähän on vapaaehtoista ja oma-aloitteista ja työtön luultavasti jopa nauttii näistä. Hänet on pian laitettava valvottuun puuhasteluun jossain, missä hän saa tuntea olevansa hyödytöntä pohjasakkaa, pyörimään normaalien ihmisten jaloissa. Tällainen aktivoituminen pitää kieltää, jos suinkin mahdollista. Työtön pitää laittaa pakkopyörittelemään peukaloitaan valvotuissa olosuhteissa, ettei hänelle jää aikaa eikä energiaa vapaaehtoisiin hommiin.

Lähde : https://reilusuomi.wordpress.com/2017/02/11/vapaaehtoisuus-ei-kay/Ei kommentteja: