THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 8. marraskuuta 2018

Kuntouttavastatyöstä ja karensseista tms

Huomenta,

Laitan tämmöisiä tännekkin jakoon, kunnat on halukkaita tähän koska tämä paikkaa kunnan taloutta, mutta miten kunnan parempi/kovapalkkaisille on aina varaa antaa rahaa kerran kuussa jota kutsutaan palkaksi !

Pelkästään iMatralla on vuosia toiset saaneet jopa karenssia kun haettu päiväkodista lapsi ja ollut aika klo 14.00 te-toimistossa ja tultu klo 14.10 paikalle ja eikun karenssia. Mikä näitä kyykyttäjiä ja ihmisiä vaivaa Suomessa, jos ne sanoo tämä on heidän työnsä mie sanon ja miljoonat monet haistakaa paska Suomeksi ja etsikää elämä sekä oikeatyö ja lopettakaa ihmisten kyykyttäminen oikeasti.

Sitten yksikin luuli että aika on te-toimistossa klo 11.00 mutta se olikin klo 9 ja eikun 5kk karenssia, siis aivan mielisairaitten touhua antaa tämmöisistä karenssia ja pitäs tietää mihin valittaa ja mistään ei kaikki saa välttämättä rahaa elämään edes koska ei kaikki saa välttämättä toimeentulotukea vaikka ei olisi yhtään rahaa. Yhteiskunta on läpimätä ja sairas johtuen kun sadattuhannet jos ei ainaskin 500 000:tta työelämässä ole sairaita koska nämä touhut olisi pitänyt lopetettaa jo 10 vuotta sitten vaikka sitten täysin.

Sitten ihmetellään kun rikollisuus lisääntyy, itsermurhat lisääntyy, pimeet työt lisääntyy, lääkkeiden syönti lisääntyy toisten ja monien paskiaisten takia aivan suoraan sekä viha koko yhteiskuntaa vaan kasvaa kasvamistaan.




Apulaisoikeusasiamies: kuntouttavalla työtoiminnalla ei voi paikata kunnan kassaa tai puuttuvia palveluja



Pelkkä työttömyysajan pituus ei riitä perusteeksi ohjata työtöntä kuntouttavaan työtoimintaan apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen mukaan. Myöskään sopivien julkisten työvoimapalvelujen puute ei ole riittävä peruste ohjata henkilö kuntouttavaan työtoimintaan, toteaa Pölönen Kansan uutisten mukaan.

Työtön velvoitettiin ilman perusteluja kuntouttavaan työtoimintaan – ”Kannamme metsässä painavia pitkospuita vailla toimintasuunnitelmaa”




Tamperelainen Laura Kaselius joutui vajaatyökykyisille tarkoitettuun kuntouttavaan työtoimintaan, vaikka hän käy osa-aikatöissä.

”Vaikka käyn töissä ja minulla on kaksi ammattitutkintoa, minut on leimattu kuntoutujaksi”, tamperelainen Laura Kaselius, 40, sanoo ihmetellen.
Posti toi Kaseliukselle syyskuussa kotiin päätöksen, jossa luki, että Kaseliuksen piti aloittaa kuntouttava työtoiminta 3. lokakuuta Pitkospuita pitkin eteenpäin -ryhmässä. Päätöksessä ei ole perusteluja kuntouttavan työtoiminnan aloittamiselle.

Karenssin pelossa työtoimintaan – TE-virkailija valitsi ryhmän

Laura Kaselius osallistuu nyt työtoimintaan vähintään neljänä tuntina viikossa, koska pelkää karenssia.
”TE-virkailija rastitti puolestani vaihtoehdon Pitkospuita pitkin eteenpäin -ryhmän. Ryhmässä kannamme metsässä painavia pitkospuita vailla toimintasuunnitelmaa, emmekä tee muuta”, Kaselius ketoo.
MAINOS

Avi myöntää: Ihmisiä väärässä paikassa

Apulaisoikeusasiamiehen 29. elokuuta tekemän päätöksen mukaan tavalliseen palkkatyöhön osallistumisen estävät elämänhallintaongelmat pitäisi kirjata perusteluiksi päätökseen, jossa työtön velvoitetaan osallistumaan kuntouttavaan työtoimintaan.
”Kuntouttavaan työtoimintaan pitäisi olla palvelun tarve ja sitä koskeva aktivointisuunnitelma pitäisi tehdä yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan tarpeista lähtien esimerkiksi silloin, kun tarvitaan tukea päivärytmiin”, THL:n projektipäällikkö Jarno Karjalainen sanoo.
Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan kuntouttavaan työtoimintaan ohjataan paljon ihmisiä, joille se ei ensisijaisesti ole tarkoitettu.
”Minulle ei ole tarjottu mitään muuta kuin pelkästään kuntouttavaa työtoimintaa, vaikka olen työkykyinen, eikä minulla ole elämänhallintaongelmia. Itse asiassa halusin palkkatukipaikkaan, mutten päässyt”, Laura Kaselius kertoo.

Kiusaus ohjata kuntouttavaan

Kaselius työskentelee nollatuntisopimuksella henkilökohtaisena avustajana. Työtunteja on vaihtelevasti. Kaselius saa lisäksi soviteltua työttömyyskorvausta.
”Tällä viikolla on joka päivä töitä. Parina päivänä iltaan asti”, Kaselius päivitti sosiaaliseen mediaan samalla viikolla, kui aloitti kuntouttavassa työtoiminnassa.
Pelkästään sen ei pitäisi riittää kuntouttavaan työtoimintaan määräämiseen, että työtön on ollut pitkään työttömänä tai osa-aikaisesti työttömänä.
Kunnilla on kuitenkin kiusaus ohjata pitkäaikaistyöttömiä kuntouttavaan työtoimintaan, sillä se paikkaa kunnan taloutta.

Soittoa siirretään eteenpäin

Soitto Tampereen kaupungin työllisyyspalveluihin aiheuttaa puheluketjun, sillä aihe tuntuu olevan hankala.
Laura Kaseliuksen päätöksen allekirjoittanut johtava sosiaalityöntekijä Ilona Huuhtanen kehottaa soittamaan työllisyyspalvelujen johtaja Regina Saarelle, joka puolestaan ohjaa puhelun palvelupäällikkö Mirva Rosholmille.

Lue myös

Hätkähdyttävä tulos: Lähes 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtäAktiivimalli on vain jäävuoren huippu – Pysäyttävä kirje asiantuntijalta: ”Palkattoman työn määrä on räjähtänyt”Näin Kelan virkailija saa sinulle tehdä: leikata toimeentulotukea ja hakea holhoukseen - Edunvalvontailmoitusten syitä ei edes tilastoida
”He ovat näitä monialaisen tuen asiakkaita, jotka ovat yli tuhat päivää saaneet työmarkkinatukea”, Regina Saari sanoo ennen kuin ohjaa puhelun eteenpäin.

Palvelupäällikkö Mirva Rosholm, miksi työkykyinen ihminen on kuntouttavassa työtoiminnassa?

”Kunnan säästöt eivät tietenkään ole kenenkään asiakkaan kohdalla peruste. Tieten tahtoen emme ohjaa ketään kuntouttavaan työtoimintaan, kuka on työkykyinen”, palvelupäällikkö Mirva Rosholm sanoo.

Mutta eikö ihminen ole työkykyinen, jos hän tekee osa-aikatyötä?

”Kyllä me yritetään löytää työkykyisille ihmisille lisätyötunteja, jotta työssäoloehto tulisi täyteen.”
Laura Kaselius on juuri tehnyt oikaisuvaatimuksen kuntouttavan työtoiminnan päätöksestään. Hän harkitsee valittavansa asiasta myös eduskunnan oikeusasiamiehelle.
Päällikkö



Lähde : Teppo Palmroos

Ei kommentteja: