THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 20. syyskuuta 2018

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) - Joutomies

Hei,

Aluksi MUISTUTUS : 

Apulaisoikeusasiamies Pölönen arvostelee kuntien menettelyä kuntouttavaan työtoimintaan ohjaamisessa




Kirjoitetaas tästä tännekkin vähän lisää tai voi olla olen joskus kirjoittanut ties minne vaikka facebookissa tms.Sitten koska miusta ja kaikki sanoo typ:iin meno on vapaaehtoista joten miksi jutellakkaan ! Miksi hallitus, yhteiskunta ei pyri luomaan OIKEITA TÖITÄ JOISTA SAA PALKKAA kuten vuosikymmeniä sitten, nämä kaikki kuntouttavattyöt, työkokeilut sekä myös palkkatukityöt tekee vaan paljon myös ongelmia yhteiskuntaan jotta ei tarvia luoda oikeita töitä suoraan. Kunnatkin pyörittää palkkatuella porukoita jotta ei voi maksaa palkkaa kuin 1200-1400€/kk brutto koska osa-aikatöitä järestään tarkoituksella jossa kovapalkkaiset vaan nauraa mahakippurassa oikeasti koska sen verran olen työelämässä tuntenut ja liikkunut kunnissa, firmoissa ja valtiontyöpaikoissa.

On myös vastuullisia työnantajia joissa on 4-6kk kai nykyään koeaika jolloin selviää onko henkilöstä töihin mutta silti saa palkkaa alusta asti joka on työntarkoitus. 

Olen sanonut avoimesti että olen kieltäytynyt 9 vuodessa myös IT-Alan töistä koska en hyväksy ihmisten hyväksikäyttöä eli paskaapalkkaa, kerrankin yksi paikallinen esimies soitti Helsingin johtoon suoraan että täällä on valmistekijä kun muita eivät suostuneet palkkaa täysin itsenäiseen työhön yksin alueena monet läänit mutta ei päästy palkasta lähellekkään sopimukseen ja sanoi ymmärtää miuta täysin kun sanoin olen sitten työtön en vanhanliiton miehenä enää lähde polkemaan palkkoja koska 20 vuotta töissä it-alalla tätä sontaa katsottiin koko suomi vaikka missä töissä mutta tein tiliä komennusmatkoilla lisillä täysin poikamiehenä, jos kuolema tulee sitten katsotaan koska sille tielle kun lähdetään tilanne on paska kuten nyt monissa töissä sekä työmarkkinoilla ja tästä pois pääseminen voi kestää vuosikymmeniä tai jos koskaan päästään samaan mitä oli vaikka vuosikymmeniä sitten.

Olen 110% varma että ketkä saa nyt palkkaa typ, te-toimisto, työttömienpajat, tem tms. eivät suostu tekemään nykyistä työtään edes palkkatuella puhumattakaan kuntouttavanatyönä niin miksi sitten toiset kuvittelee työttömien pitäs suostua näihin !!! Haloo oikeasti koko Suomi hallituksen aktiviimallin kannattajia myöten että miksi tuhota kaikki hyvä oma napa vaan mielessä :-/

Miun on mahdoton kuvitella että viihtyisin tämmöisissä työpaikoissa jossa terveitä ihmisiä käytetään hyväksi palkattomissa tai paskapalkkatöissä surutta, ei koskaan tai olen todella hankalatyöntekijä sekä tekemässä oikeusasiamiehelle ja aluehallintovirastoon kanteluita muittenkin puolesta jota yrittänyt tehdä varmaan vapaaehtoisesti koko suomessa 10 vuotta koska viranomaistista toisista ei ole mihinkään kuin kyykyttämään ihmisiä karkeasti suoraan sanottuna että nämä pitäs lopettaa ja viheltää täysin pelipoikki.

Itse suosittelen töissä liittymään tarkoitan palkkatöissä ammattiliittoon aina sanokoon jotkun mitä vaan. Työtönkin voi olla liitossa jos saa kenkää ja sen ammattiliiton maksun saa toimeentulotukeen jos on edellytys saada siis sitä tietenkin koska ei kaikki työttömät saa toimeentulotukea vaikka olisivat työttömänä 3-30 vuotta ja perseaukisia ja en nyt tästä jaksa naputtaa miten se menee laina mukaan.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Monialainen yhteispalvelu – kun tarvitset viranomaisten palvelujen yhteensovittamista
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita.
Monialainen yhteispalvelu tarjoaa työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Palvelu on tarjolla jokaisen TE-toimiston alueella ja kaikissa Manner-Suomen kunnissa.
Monialaisessa yhteispalvelussa selvitetään, mitä palveluja tarvitset työllistymisesi edistämiseksi ja kanssasi laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja.
TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa sinut yhteispalvelun asiakkaaksi. Voit tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omavirkailijaltasi ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.
Olin jossain tämmöisessä noin kaksivuotta josta olen rehellisesti kertonut kuten kaikesta suoraan totuuden somessa ja kaikessa. Nyt pitäs taas tulla kutsu tänne, mutta sanoin tämähän pitäs lain mukaan olla vapaaehtoista jos siirretään TYP asiakkaaksi joten miksi tehdä kartoituksia. 
Yhdistys THT ry www.thtry.fi ei ole muuta tietoa kuin että vapaaehtoista siirtyminen vaikka tätä ei kerrota työttömille koska ilmeisesti TYP:N työntekijöillä on paineta jotta työttömät työllistää heitä. Tästä voi olla joillekkin hyötyäkin mutta etupäässä täältä ohjataan monia kuntouttaviin töihin lainvastaisesti koska kuntouttavatyö on sosiaalista palvelua ja rinnalla pitäs olla aina joku palkkaa saava mutta näin ole edes iMatrallakaan.
Toiset ottaa myös jopa vapaaehtoisesti kuntouttavaatyötä vaikka ovat terveitä koska talous on niin ruskeassa ja näin toiset voi käyttää ilmaisia työntekijöitä monia täysin hyväkseen jotta ei tarvia maksaa palkkaa kuten vaikka Imatralla Ukonlinnan Hostelli tai Partex-paja josta on kirjoittetu myös. 
– Meille voi tuoda tekstiilejä, joista kiinnostavimmat laitamme myyntiin retrorekillemme tai tuunaamme uusiksi tuotteiksi. Pajalla ommellaan myös tilauksesta. Saimme EU-rahoitusta toiminnan käynnistämiseen ja laitehankintoihin, ja työllistämme parhaimmillamme 20 työtöntä.
Tänne ohjataan työttömiä joko typ tai te-toimiston kautta.

Näin ”työllistetään”

Näin sanoo imatralaisen Partex-pajan toiminnan pyörittäjä ET-lehden blogistille. Pajalla murskataan tekstiilijätettä sekä valmistetaan ja myydään uusiotuotteita edullisesti, pitsiliinojakin kilohinnalla. Paja on Suomen ainoa tekstiilimurskaamo.
Vaikuttaa hyvältä. Tekstiilijätettä kierrätetään ja toiminta työllistää jopa 20 henkilöä. Arvasitte oikein, ei työllistä, vaan kyse on tietenkin kuntouttavasta työtoiminnasta. Se tarkoittaa työn tekemistä työmarkkinatuella ja yhdeksän euron päivittäisellä kulukorvauksella. Palkkaa pajalla todennäköisesti saavat vain toiminnan pyörittäjät.
Tässä linkkejä lisää ja tuttu nimi hallitusneuvos johon tht.ry otti yhteyttä pyynnöstäni kun kävin cv: kurssilla mitä Spring Housen kouluttaja sanoi karensseista niin korjasin sitten sille asian kun saatiin vastaus tosi nopeasti TEM:stä tai kerroin muille kurssilaisille älkää pelätkö karenssia koska se tulee tai ei mutta teen kaikkeni että kukaan ei saa karenssia joka ei hyödytä ketään jos ei löydä jotain hevonpaskan työkokeilupaikkaa aika ihmiset :-/

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) 
TYP-aluekierros 19.1.–19.2.2015 Hallitusneuvos Päivi Kerminen

1369/2014

Laki - työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
Lue tästä alta lisää jos kiinnostaa.
Sekalaista eri julkaisuista ja tiedotteista :
Vain TYP-asiakaskriteerit täyttävä työtön työnhakija voidaan ohjata TYP:n asiakkaaksi. (näinhän tämä lain mukaan menee mutta ei käytännössä).

Toimi näin

TYPin asiakkaaksi voi ohjata TE-toimisto, kunta tai Kela TYP-laissa määriteltyjen asiakaskriteerien perusteella. Palveluun pääsyn kriteerejä voi tiedustella TE-toimiston, kunnan sosiaalityöntekijältä tai Kelan virkailijalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Laki työllistämistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta sääntelee TYP-palvelun asiakasohjauksen asiakaskriteerit. Monialaiseen yhteispalveluun voidaan ohjata , jos on monialaisen yhteispalvelu tarve ja on saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivältä työttömyyden perusteella, tai on täyttänyt 25 vuotta ja ollut yhtäjaksoisesti työttömänä 12 kuukautta, tai on alle 25-vuotias ja on ollut yhtäjaksoisesti työttömänä kuusi kuukautta. Asiakkuuden muut ehdot tulevat laista, joista tärkeimpinä mm. työttömyysturvalaki, laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta, laki kuntouttavasta työtoiminnasta, sosiaalihuoltolaki, laki kansaneläkelaitoksesta.
TYP-toiminnan perusteet

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) sosiaalityöntekijän näkökulmasta

Tuominen-Tolonen, Marju (2018)


Lopuksi jos en aiemmin sanonut miusta on tehty kantelu oikeusasiamiehelle tarkoituksella johon olen itse näin syytön koska en mie ole lain mukaan tehnyt mitään että voidaanko pakottaa miuta TYP asiakkaksi mutta en tiedä jo "kartoitukseen" jota ei tiedä oikein kukaan nyt koska karkoitus tehty 23.6.2016TYP kahden tosi kivan nuoremman naisen kanssa jossa avoimesti juteltiin kaikesta joka hyvä, taisin sano että oli 1.10.2015 kolme sydänleikkausta ja rasitustestit sairaalassa ja kaikki kontrollit olleet super hyvät sanoi kardadolit että saat kuntoilla ja tehdä kaikke mitä vaan haluat että eikun hiihtämään totesin koska 1,5 vuodessa laski kunto saatana kun ei voinut kävellä ja silti olin te-toimiston asiakas kun EKSOTEN näin määräsi. Meilahti sanoi hyö laittaa Ekstotella kovan nootin että olisin voinut kuolla.

Tasa 20.10.2018 aukeaa iMatralla ensilumenlatu jonne on tarkoitus mennä tällä läski nykyisellä vartalolla ja pitkäaikaistyöttömät saa iMatralla uimahalliin ilmaisen lipun tiedoksi nytkin jota olen mainostanut ja hain itse uuden 10krt lipun taas.



Lähde : Teppo Palmroos

Ei kommentteja: