THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 6. syyskuuta 2018

Joko nyt uskotaan? - KUNTOUTTAVALLA TYÖTOIMINNALLA EI VOI PAIKATA KUNNAN KASSAA TAI PUUTTUVIA PALVELUJA



Heippa,
Jaan tännekkin tämänpäivän uutiset, lisäsin alle yhden uutisen nyt aamusta 7.9.2018 ja täydellisenä Sakari Timosen äsken tehnyn kirjoituksen kun näistä monet olemme paukuttaneet tekstiä varmaan noin 8 vuotta, tuskin monet kyykyttäjät välittää tästä hevonpaskaa huomennakaan töissä kuten te-toimisto, typ, työttömienpajat, kunnat tms.

Tässä tänäänkin yksi työtön imatralla sanoi että työttömiä laitetaan siksi kuntouttavaantyöhön kuten hän ollut vuosia eripaikoissa iMatralla koska työttömät työllistää valtavanmäärän sanoi suoraan idiootteja jotka saa itse työstään oikeaa palkkaa ja tämä koskee imatraa ja myös koko Suomea.

Yritä sitten tämmöisessä yhteiskunnassa elää ja tämmöisten kyykyttäjien parissa olla naamapokerina kun v-käyrä on valtavalla määrällä ihmisiä aivan tapissa ketkä on työelämässäkin ja monien nuoret pyörii ympyrää aina työttömänä ja kuntouttavantyön kanssa, ja ne selitykset näiltä kyykyttäjiltä on kuin kuulisi mielisairaiden juttuja vuodesta ja vuodesta toiseen anteeksi vaan.

Siis nää touhut on niin sairaita tai mielisairaita kuin voi olla ja aikuiset ihmiset pitää tämmöisiä järjästelmiä yllä sen takia kun näille annetaan vaan rahaa jota kutsutaan palkaksi, vmp.

Miettikää oikeasti että aikuiset ihmiset laittaa terveitä aikuisia kuntouttavaantyöhän vaikka olisi työuraa takana 30 vuotta. Eihän tämä ole normaalien ihmisten touhua oikeasti :-(

Joko nyt uskotaan?


Vuosikausia olen kirjoittanut kuntouttavan työtoiminnan epäkohdista. Olen sanonut, että siihen ei saa painostaa ketään uhkaamalla työttömyysturvan menetyksellä. Olen sanonut, että sitä ei saa käyttää kunnan säästökeinona. Olen sanonut, että aktivointisuunnitelma ei saa olla sanelua, vaan sen on oltava työ- ja elinkeinotoimiston, kunnan ja työttömän yhteinen sopimus, jolla työ- tai toimintakyvyltään rajoittunut henkilö ohjataan kuntouttavaan työtoimintaan. Kuntouttavaan työtoimintaan ei saa ohjata terveitä ja työkykyisiä, vaan heille on tarjottava palkkatyötä tai muita palveluja.
Kaikesta tästä on säädetty laissa, mutta laista ei ole piitattu. Kunnat ovat avoimesti kehuskelleet kuntouttavan työtoiminnan tuomilla säästöillä. Työttömiä on painostettu allekirjoittamaan sopimus avoimella uhkailulla tukien menettämisestä. Usein työtön on käsketty vain allekirjoittamaan valmiiksi laadittu ja muiden osapuolten valmiiksi allekirjoittama sopimus.
Olen nähnyt valtavan paljon aktivointisuunnitelmia, jotka eivät täytä lain vaatimuksia. Laki kuntouttavasta työtoiminnasta edellyttää, että suunnitelmaan kirjataan henkilön koulutusta ja työuraa koskevat tiedot, arvio aikaisempien julkisten työvoimapalvelujen vaikuttavuudesta, arvio aikaisempien työllistymissuunnitelmien ja kunnan tekemien henkilöä koskevien suunnitelmien toteutumisesta sekä toimenpiteet, jotka voivat olla työtarjouksia, muita julkisia työvoimapalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa, muita sosiaalipalveluja sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja.
Liian usein tämä kaikki korvataan pelkällä maininnalla kuntouttavan työtoiminnan alkamisesta.
Nyt eduskunnan oikeusasiamies on ottanut kantaa kaikkiin näihin epäkohtiin, ja todennut ne lain ja hyvän hallintotavan vastaisiksi. Tarkemmin voitte lukea asiasta täältä.
Saa nähdä miten käy. Uskotaanko apulaisoikeusasiamiestä, vai käykö taas kuten kävi tälle STM:n ohjekirjeelle, joka kunnissa on sivuutettu täysin?
Tästä opimme sen, että kantelu hallinnon epäkohdista kannattaa. Kiitos kaikille niille, jotka ovat kantelun tehneet. Olette tehneet arvokasta työtä itsenne ja monen kohtalotoverinne hyväksi.

KUNTOUTTAVALLA TYÖTOIMINNALLA EI VOI PAIKATA KUNNAN KASSAA TAI PUUTTUVIA PALVELUJA


Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen arvostelee kuntien menettelyä kuntouttavaan työtoimintaan ohjaamisessa.

Kunnat ovat ohjanneet työttömiä kuntouttavaan työtoimintaan työttömyyspäivärahan menetyksen uhalla. Kuntouttavaan työhön on patistettu työttömiä väärin perustein. Eduskunnan oikeusasiamies on saanut vuoden sisällä seitsemän kantelua kuntouttavasta työtoiminnasta.

Kunnat ovat patistaneet kuntouttavaan työtoimintaan, koska kunta maksaa sakkomaksuja pitkään työmarkkinatuella olevista työttömistä. Kuntouttavalla työllä on korvattu myös virka- ja työsuhteen töitä eli paikattu työntekijätarvetta.

Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölösen mukaan mikään näistä syistä ei riitä perusteeksi kuntouttavalle työtoiminnalle. Osallistumisella on tarkoitus parantaa henkilön elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä työllistymiselle.
Apulaisoikeusasiamies: Työttömän ohjaaminen kuntouttavaan työtoimintaan uhkaamalla työttömyysetuuden menettämisellä on vastioin hyvää hallintotapaa.

1 000 päivän työttömyys ei riittävä peruste

Eräs työtön oli ohjattu kuntouttavaan työtoimintaan, kun TE-toimistolla ei ollut tarjolla muutakaan ja työttömyys oli kestänyt yli 1 000 päivää.

Lue tästä alta lisää.

Lähde : https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3955327-kuntouttavalla-tyotoiminnalla-ei-voi-paikata-kunnan-kassaa-tai-puuttuvia-palveluja

Kuntouttava työtoiminta on monille sormivärejä ja tyhjänpäiväisiä leikkejä - ”Otettiin nenästä kiinni ja hypättiin sukeltamaan”


Iltalehden lukijat kertoivat kokemuksiaan kuntouttavasta työtoiminnasta. Osa on saanut siitä myös tarkoituksenmukaisesti apua.

Leikkejä, turhautumista, yksitoikkoista työtä, puurtamista ilman palkkaa...Tällaisia kokemuksia kuntouttavasta työtoiminnasta kertovat Iltalehden lukijat.
Toimintaan osallistuneen kertovat joutuneensa leikkimään sormiväreillä ja askartelemaan, pelaamaan mölkkyä ja keksimään leikkeihin omia roolieläimiä.
- Ohjaaja sanoi, että tänään sukelletaan etsimään työpaikkoja. Siinä sitten kiivettiin tuoleille seisomaan. Otettiin nenästä kiinni ja hypättiin alas lattialle sukeltamaan, etsimään työpaikkoja. Ei ole työpaikkaa löytynyt, vaikka melkein ammattisukeltajakin tässä ollaan. Muitakin turhanpäiväisiä leikkejä oli, mutta tuo oli kaikista hapokkain, kertoo nimimerkki Ammattisukeltaja kokemuksistaan.
Kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä vastaa kunta ja toiminnan voi järjestää monella eri tavalla. Kuntouttavan työtoiminnan toteutustavassa onkin alueellisia eroja kuntien välillä.
Kun yhdet leikkivät ja juovat kahvia, kertovat toiset pakertavansa töitä hiki otsalla. Nimimerkki Pettynyt kuntoutui kertomansa mukaan paikallisen koulun keittiössä.
- Neljä tuntia joka päivä. Kiirettä piti ja taukoja ei kerinnyt välillä pitämään kunnolla. Urakalla sain painaa. Nyt en enää ole työssä, koska sanottiin, että se ei vie sinua eteenpäin. Nyt olen työtön neljän seinän sisällä. Olen jäänyt tyhjän päälle

Yrityksille hyötyä

Moni kokee, että kuntouttavalla työtoiminnalla ja työkokeiluilla korvataan varsinaisia palkkatyöntekijöitä.
Lue tästä alta koko juttu ja muitakin.

Ei kommentteja: