THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

lauantai 3. maaliskuuta 2018

Hei köyhä ! - miksi et mene palkattomiintöihin tai paskapalkkatöihin mieluummin kuin asioit kelassa

Hei vaan kaikki Teppo Anterot ja Pirkka Petterit sanompa nyt teille totuuksia,

Monet karpaattien nerot ja ajatusten tonavat kelan pääjohtajaa myöten kun sanoo miksi työttömät ei mene töihin ja toiset hakevat vaan tukia on monilla kanootissa aikamoisia valuvikoja ja tämä on sadoillatuhansilla jotka ei ymmärrä että ei tukia haeta siksi että ei ei kiinnosta työt. 

MIKSI ei luoda sitten vaikka 200 000 työpaikkaa, siis kokopäivä työpaikkaa jotta palkalla tulee toimeen eikä tarvia tukia. NO MIKSI. Siksi kun on helpompi syyttää syyttömiä työttömiä ja köyhiä tuen saajia jotta pysyy hengissä, pitäskö sitten tehdä laki että voitas teloittaa ihmisiä en ihmittelisi yhtään mihin ollaan menossa ja toisille samalla vieressä aivan valtavia palkoja. HALOO.

Ihmiset haluaa töitä ja töitä jolla elää jotta ei tarvia tukia. Miksi ei nämä karpaattien nerot ja ajatusten tonavat ei puhu muista tuista joita annetaan parempi osaille sekä rikkaille eli lapsilisiä, yritystukia, tuulivoimatukia, maataloustukia jne. ja tarkoitan ketkä ei tarviis edes tukia. Menestyvät yritykset saa yritystukia vuodesta toiseen vaikka eivät tarvia, sitten jakavat osinkoja, optioita jne. nostavat palkkojaan jo ennestään kovapalkkaisille ja samalla ihmiset monet saa kenkää töistä, missä on moraali, no perseessä suomeksi sori kielen käyttöni jota en muuta koskaan vaikka tulisi mitä pakkotyötä josta ei mitään hyötyä itselleni.

Ei kukaan halua olla te-kekuksen kirjoilla ja hakea joka kuukausi kelalta työmarkkinatukea, valtavamäärä hakee kenellä oikeus myös toimeentulotukea ja nyt sekin siirtyi kelalle kunnilta ja kaikki meni suomeksi päin persettä koska siksihän se sinne siirrettiin ja johtoon vaan mahdollisimman ei pätevä aivan valtavalla palkalla vielä, vmp. Ihme että asumistuki on voimassa kalenterivuoden eikä sitä tarvia joka kuukausi erikseen hakea koska sehän työllistäisi ihmisiä kovasti, sama jos ihmiset hakisia lapsilisiä sekä muita tukia vaikka maataloustukea kerran kuussa niin ei työt loppuisi monilta.


Miksi ei töissä olevat ota lopputiliä jotka sanoo tuet on isot, 
paskanlässyttäjiä ovat vaan on totuus.


Suomen sosiaaliturva Romanian tasoa?


Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea antaa Suomelle sapiskaa liian matalista sosiaalituista.
Neuvoston sosiaalinen peruskirja edellyttää, että etuuksien minimimäärien täytyy olla vähintään 50 prosenttia kansalaisten mediaanitulosta, eli Suomen kohdalla noin 970 euroa kuukaudessa. Tällä kriteerillä suomalainen sairauspäiväraha, äitiyspäiväraha, kuntoutusraha, työttömyyspäiväraha, takuueläke ja toimeentulotuki osoittautuivat riittämättömiksi.
Neuvosto tutki Suomen tilanteen Suomen sosiaalioikeudellisen seuran (SSOS) tekemän järjestökantelun aloitteesta. Suomen omiin maaraportteihin neuvosto on reagoinut armeliaammin.
- Tämä on yllättävää siinä valossa. Nyt yhtäkkiä tulee tällainen tyly ratkaisu, sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ylitarkastaja Jaakko Ellisaari sanoo.
- Tämä on selvästi huomautus Suomelle, että meidän täytyy tarkastella järjestelmäämme vähimmäisturvan osalta, hän myöntyy.
Lue tästä alta lisää.Lähde : some Sira Moksi 2017 ja äsken otin tämän kun tuli ajankohtaiseksi tämä.

Pääjohtajan asenneongelma


–Mikä on yksilön vapaus olla ja elää ja samalla saada yhteiskunnan kautta tukea? […] On sallittua keskustella siitä, käytetäänkö veronmaksajien rahat oikeisiin asioihin.
–Toimeentulotuesta on tullut elämäntapa ja jatkumo ihmisille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta. Onko yhteiskunta rakennettu siten, että ihminen joutuu turvautumaan tuilla elämiseen, kun ei muuta voi? Sitten kun tulee tällainen väliintulo aktiivimallin muodossa, he säikähtävät, koska eivät tiedä, miten omalle elannolle käy.
–Ennen Kelan tuet olivat aika selkeitä. Asiakas sairastui, sai tukea ja tuli terveeksi. Ei ollut tällaisia mielenterveyden diagnooseja, jotka jatkuvat ja jatkuvat.
Näin kertoo Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen Aamulehden haastattelussa.
Kun Elli Aaltonen valittiin Kelan pääjohtajaksi, niin ensimmäisessä haastattelussaan hän kysyi miksi pidämme yllä järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta. Hän halusi muuttaa sosiaaliturvan vastikkeelliseksi. Kirjoitin näistä hänen näkemyksistään marraskuussa 2016.
Hänen näkemyksensä eivät näköjään ole muuttuneet, vaan suorastaan syventyneet. Hän näyttää edelleen kyseenalaistavan yhteiskunnan tuesta riipuvaisten ihmisten oikeuden elää ja olla olemassa. Kerrotaan se hänelle.
Perustuslain 19 §:n mukaan jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Jokaisella on oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella. Julkisen vallan on turvattava jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä.
Siinä tuli vastaus ensimmäiseen kysymykseen. Kyllä, yksilöllä on oikeus ja vapaus olla ja elää vaikka sitten yhteiskunnan tuilla, jos ei muuta mahdollisuutta ole. Toimeentulotuki on viimesijainen tukimuoto, ja sen jälkeen ei ole mitään muuta kuin rikollisuus, kerjääminen tai kuolema. Jos ihmisten elämisen turvaaminen ei ole verovarojen oikeaa käyttöä, niin en tiedä mikä sitten on. Jos joku haluaa käydä tästä asiasta keskustelua, niin siitä sitten vaan, mutta se ei enää ole sivistys- ja oikeusvaltiona itseään pitävään maahan sopivaa puhetta.
Yhteiskuntamme on oikeasti rakennettu niin, että ihminen joutuu turvautumaan tukiin, jos ei enää muuta voi. Miten muuten se voitaisiin rakentaa?
Lue tästä alta koko kirjoitus.


15 000 euroa/kk tuli yllätyksenä Kelan uudelle pääjohtajalle

Eikö palkka tullut esiin työnhaussa?
- Ei, ei. Tietysti olisin saanut sen kysyttyä jostakin.
Siis en ole koskaan elämässäni kuullut että joku ottaa työpaikan eikä tiedä palkkaa onko se vaikka 1200€/kk kuten monet palkkatukipaikat ja tuli yllätyksenä nyt 15000€/kk palkka.
Suomeksi karmeeta paskaa koska tiesi se on niin valtava sama kuin joku saa alkon tai veikkauksen pääjohtajan paikan tietää että palkka on tekemällä nostettu pilviin ja tietenkin työttömien ja köyhien vika. Ja työttömät työllistää ja elättää valtavaa määrää kelantyöntekijöitä joille annetaan "työstä" rahaa jota kutsutaan palkaksi sitten.

Ei kommentteja: