THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Yleishyödyllistä ilmaistyötä - Omia höpinöitä



Lisäsin tekstiä allepäin sunnuntai 20.1.2013

sakutimonen @ Perjantaina, Tammikuun 18. 2013
Jokaisen työttömyyskorvausta saavan tulisi kuulua johonkin tätä varten perustettavaan yleishyödyllisen työn keskusjärjestöön ja tehdä 10-15 tuntia viikossa yleishyödyllistä työtä erikseen sovitussa kohteessa. Järjestöt huolehtisivat ihmisten perehdytyksestä ja soveltuvuuden arvioimisesta. Jos henkilö ei halua tehdä töitä ihmisten parissa, yhteiskunnastamme löytyy varmasti tekemistä muualtakin.Lähtökohta voisi olla myös se, että julkisen puolen kohteissa vain omaiset tai yleishyödylliset järjestöt voisivat toimia vanhusten avustajina.

Näin kirjoittaa kokoomuslainen Sanna Vauranoja Uuden Suomen blogissaan. Hän on ilmeisesti nähnyt vanhustenhuollon epäkohtia käsittelevän ohjelman 45 minuuttia ja ymmärrettävällä tavalla huolestunut asiasta. Vauranojan ratkaisu ongelmaan on kuitenkin se ikävällä tavalla yleistyvä ajattelu, jonka mukaan työttömät pitäisi velvoittaa tekemään työtä työttömyysetuuden vastineeksi.

Kun tällaiset yhteiskunnalliset ajattelijat näkevät tekemätöntä työtä, niin he muistavat heti maamme työttömät. Ihan ensimmäisenä heille tulee mieleen, että työttömät pitää saada tekemään nuokin työt. Jostain kumman syystä heille ei juolahda mieleen esittää, että työttömät palkattaisiin tekemään niitä töitä. Aina ne pitää tehdä ilmaiseksi.

Mitenkähän nämä ihmiset saisi ymmärtämään sen yksinkertaisen perusasian, että työ on sellaista toimintaa, josta maksetaan alan TES:n mukainen vähimmäispalkka? Työttömyysetuus puolestaan on se mitättömän suuruinen summa, jolla työtön pidetään juuri ja juuri hengissä hänen etsiessään palkkatyötä.

On Vauranojan ajattelussa pari muutakin kummallisuutta. Hän olettaa, että vanhusten hoityöhön voidaan ihan pystymetsästä määrätä melkein kuka tahansa. Jos joku ei siihen sovellu tai ei halua tällaista työtä tehdä, niin hänelle löytyy sitten jotain muuta ilmaistyötä. Melkein arvaan, että Vauranoja ajattelee lumitöitä. Niitähän yleensä tyrkytetään työttömien palkatta tehtäväksi.
Omituinen on myös ehdotus jokaisen työttömän pakollisesta kuulumisesta perustettavaan yleishyödyllisen  työn keskusjärjestöön. Se ei ole pelkästään omituinen ehdotus, vaan se on myös vastoin perustuslakia.

Perustuslain 13 §:n mukaan Suomessa on yhdistymisvapaus. Se tarkoittaa oikeutta kuulua johonkin yhdistykseen tai järjestöön. Yhtä lailla se tarkoittaa myös oikeutta olla kuulumatta yhtään mihinkään. Ketään ei voida velvoittaa kuulumaan mihinkään Organisation Todtin kaltaiseen työjärjestöön.

Yhdistymisvapauden mitätöinti tuskin kuitenkaan on mikään ongelma sellaiselle, joka jo valmiiksi kannattaa palkatonta pakkotyötä sekä vanhustenhoidon että työttömyyden ratkaisuna.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/yleishyodyllista-ilmaistyota/

Omia höpinöitä:

On niin hyvä kirjoitus Saku Timoselta että laitan tännekkin jakoon, siis miten vittu toisten päähän ei mene perusasiat eli miksi ne ketkä tätä sontaa puhuu eli pääasiassa kokoomuslaiset eivät itse kokeile elää työmarkkinatuella + 9€ päivä korvauksella. Sitten vaikka palkkatuki onkin TES-sopimus mutta palkka 1050€/kk niin se raha on niin pieni suunnitella mitään elämässä ja tahallaan työaika on 4-6 tuntia, vaikka olisi kunta lisä eli 1370€/kk brutto niin sama paska jatkuu vaikka on töissä.
Ja yleensä asunnon vuokra on 400€/kk yksiö  ylöspäin Suomessa.

Helsingissä jopa 700€/kk puhutaan yksiöstä. Ja jos on omistus asunto jollain, olkoon omakotitalo, rivitalo, kerrostalo niin siinä neliöitä liikaa kun työttömyys iskenyt jotta saisi täydet tuen. Ja moni ollut töissä jopa 20-35 vuotta vaikka on työtön eli pitäskö myydä heti rakas kotitalo vaikka pois.
Joku älykääpiö sanoo aina että se on rahaa pienikin palkka vaikka 1050€/kk jolla voi lähteä uraa luomaan vaikka ollut töissä yli 30 vuotta toiset. Voi pyhä Sylvi ja Kalevi.

Sanon nyt itse suoraan että minimipalkka pitäs olla vaikka 1600€/kk ja 8 tuntia normaalityöpäivä töitä. Mieluummin 5 tekee töitä 1600€/kk kuin 10kpl tekee töitä 1050€/kk tai työmarkkinatuella+9€ päiväkorvauksella. Mitä järkeä käydä töissä paskapalkalla kun kuitenkin joudut käyttämään tukia ja et pääse siintäkään pois, puhumattakaan jos on lapsia niin aina vaan asiat huononee monella riippuen tapauksista aina ja missäpäin Suomea myös asuu jne. Monet työttömien lapset eivät saa vaikka harrastusvälineitä kun vanhemmilla ei ole varaa siihen, onneksi on olemassa sentäs ihmisiä jotka voi antaa tai myydä halvemmalla toisille näitä jotta lapset ei kärsisi vanhempien työttömyydestä vaikka miten  hakevat satoja ja tuhansia työpaikkoja vuodesta toiseen ilman mitään tulosta.

Ja nyt kun kaikki keskitetään joka paikassa niin sitten kun loppuu työt maaseudulta tai saat yt:n jälkeen lopputilin niin muuta sitten uuden työn peressä kaupunkeihin josta saat työpaikat mutta sielläkin voi alkaa YT neuvottelut heti ja olet sitten täysin vieraalla paikkakunnalla työtön tuntematta ketään.

Tottakai nuorilla on helpompi lähteä työnperässä Etelään ja se pitääkin lähteä eikä jäädä Liperin torppaan odottamaan töitä. Mutta Suomessa niin paljon työttömiä etenkin 50-60 vuotiaina myös eikä vaan nuorissa 18-28 vuotiaissa. Ja arvatkaa jos vaikka 55v hakee töitä ja 35v kumpi otetaan, pääsääntöisesti 35v vaikka toisella olisi työkokemusta ja osaamista. Nuorelle ei tarvia "välttämättä" maksaa senkään vertaa palkkaa on syynä ja se on innokas ja tottelevainen töissä. Tätähän tämä "kokoomus" politiikkaa ajanut ja tässä on lopputulos. Pitäs jo kansankin herätä äänestys kopeissaan, tai sitten tietty osa haluaa tämmöisen Suomen sekä Euroopan kunhan vaan oma pesä tai napa turvattu.

Eiköhän jatkossa Suomessa sekä koko EU:ssa ole kymmeniä miljoonia osa-päivä töitä vaan jotta ei tarvia maksaa täyttä palkkaa (8h) ja työstä saadulla palkalla ei elä vaan joutuu silti hakemaan tukia tai yrittää tehdä toista osa-päivä työtä.
Eipäs kukaan puutu kunnissa/valtiolla esimies katekoriasta ylöspäin oleviin töihin, kaikki saa 8 tunnin palkkaa päivässä mutta töitä voivat tehdä 0-4 tuntia päivässä.  Miksi työttömien työt kaikki joita luodaan ovat osa-päivä töitä, siksi jotta työttömien avulla voidaan maksaa tietylle osalle OIKEAA palkkaa. Kyllä jos töitä tehdään sillä palkalla pitäisi myös elää sekä suunnitella elämää ja tulevaisuuttakin, eikä tarvitsisi hakea tukia mistään jos on töissä. Kaveritkin nyt tempputöissä mutta silti hakevat tukia, mitäs järkeä tässä on käydä töissä ja silti hakea tukia laskuihin ja elämiseen.

"Kaikki tekemätön työ pitäisi työttömien tehdä ilmaiseksi. Jostain syystä ei juolahda mieleen, että työstä voisi maksaa palkkaa."

"Mitenkähän nämä ihmiset saisi ymmärtämään sen yksinkertaisen perusasian, että työ on sellaista toimintaa, josta maksetaan alan TES:n mukainen vähimmäispalkka? Työttömyysetuus puolestaan on se mitättömän suuruinen summa, jolla työtön pidetään juuri ja juuri hengissä hänen etsiessään palkkatyötä."

Kävin Te-keskuksessa aamusta ja aivan yhtätyhjän kanssa byrokratiaa ja taas 2kk jatkoa lappuun, voi olla että joku lähettää kirjeen kotia että mitä suunnittelet jatkossa ja sitten juttelemaan mitä virkailija sanoi ja sanon ehkä päin naamaan taas seuraavalla kerralla etsi niitä PALKKATÖITÄ koska tästä käynnistäni saat itse apina palkkaa, vai jutellaanko imatran hiihtoreiteistä tunti jota olen kerran sitäkin tehnyt sekä pyöräilyistä jne. Siis työttömät työllistää näitä ja ompas tuottavaa työtä  :D

Te-virkailijat ei etsi töitä - tai etsii ne www.mol.fi tietokoneella jos asiakas ei osaa etsiä just joo, ne vaan juttelee työttömien kanssa, kirjaa tiedot ylös, katsoo koulutuksia, juttelee kivoja ja tästä heille maksetaan. Vittu 95% osaa näitä tehdä itsekkin paljon paremmin. Tiedän että toiset ajattelee ne tekee vaan työtään, minä en ainaskaan suostuisi tommoiseen työhön edes lopputilin uhalla kyykyttääkseen työttömiä vuodesta toiseen. Sitten ne näkevät itsensä auttajina vielä.

Te-toimistoihin pitäs perustaa piste jossa auttettaisi työttömiä jotta eivät lankea miinoihin ja tälle auttajalle maksettaisi vaikka 2500€/kk vai paljon ne virkailijat saa tyhjästä palkkaa. Tyhjä=työ.

Muistakaa äänittää jokainen keskustelu jos mahdollista





Ei kommentteja: