THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Työtön yrittäjänä

Tässä tämmöinen teksti alla Saku Timoselta jos suunnittelee yritystä, itse mietin atk-alaa mutta kun se on niin suuri riski, töitä saa tehdä niin paljon kuin haluaa jatkuvasti ympäri Suomea mutta monikaan ei ole valmis maksamaan töistä rahaa eli palkkaa joten riski piilee siinä. Eihän töistä ole Suomessa pula, vaan kuka haluaa maksaa töistä. 

Yksi kaveri soitti eilen  että hän maalasi pari tuntia ja sai heti palkkaa kun pyydettiin auttamaan, samalle hän auttoi atk-hommia, digibokseja, vahvistimia ja muuta 40 tuntia kesällä niin ei se siintä maksanut mitään ja niillä tuli riita että ei se ole työtä kun toinen pyysi, sitten se samalla hieroi tätä kaveria joitakin kertoja ja laskutti kyllä sekä sanoi tämä on hänen ammatti että ei häne ilmaiseksi hiero ketään :D :D :D  . 

Sanoin ei se ole työtä vaan jos teet vaikka ruokaa vanhukselle/vammaiselle jos se ei itse osaa tai kehtoo sen kotona tai käyt kaupassa se on heti työtä. Se vaan näin menee ja mennnyt aina 20 vuotta.  Kyllä tämäkin purki, sanoin vaihda kaveriseuraa ja älä ole hullujen kanssa tekemisissä näin karrikoiden puhuttiin.

Tietysti löytyy poikkeuksia eli aivotkin omistavia kuten se sanoi yksi toinen tapaus taas sanoi tuu asentaa ohjelmistoja niin hän maksaa hyvin koska ei ole mielisairas ahne paskiainen kuten  se puheli enkä minä kun se haukkui monet maan ja taivaan rakoon.

Itse ehdottaisin vanhusten tai vajaatoimintaisten auttamista yritystoimintaan , ne maksaa 100% aina työstä tekijälle palkkaa eli rahaa ja ei ole semmoista riskiä kuten monissa muissa aloilla että yritys toiminta ei kannata. Vaikka vaihtais vanhukselta vaipat ja pesis paskat niin se on idiootti varmaan että yritys pyörii jos vaan on valmis tähän.

Yhdellä tutulla on ollut oma yritys pitkään  atk,digilaitteisen asennus jne. ja sanoi ei ihmiset ole valmiita maksamaan mutta sitten kun hän tekee sähkötöitä tai mitä vaan niin miten se taas on työtä.Aina ne kysyy sitä tekee töitä että tarjoavat viinat ja ruuat se sanoi, sanoi rahaa hän tarviaa mutta ei monikaan tajua tätä. Sanoin kerran baarissa jokunen vuosi sitten että näin se menee.

Ihmisten ajatusmaailma on semmoinen että kaikki pitäs saada ilmaiseksi itselle mutta sitten itse ei olle valmiita auttamaan ilmaiseksi. Näin se menee  joka helvetin paikassa.

Paras on sitten vielä haukkua tekijää hulluksi että miksi et auta kun toinen ei ole itse valmis auttamaan kuin muodon vuoksi. Ihminen on ahne oman navan tuijottaja ja suurin osa tämmöisiä.

Tässä tämä teksti jos joku harkitsee yrittäjäksi ryhtymistä. lycka till ja sanon vielä kerran että vanhustenhoito alalle joka täysin idiootti varmaa jos vaan pystyy siihen työhön. Eikä tarvia olla mikään ruudinkeksijä edes ja parin ex-työkaverin muijat on ryhtyneet ja hyvin pelaa yrittäjyys.

Loppukevennys : Tässä kuukausi sitten ex-työkaveri samasta firmasta vaan näki miut cityllä ja sanoi asentaisitko hänen kahteen mikroon kaikki uusiksi, sanoin mitäs maksat ja siinähän menee 20 tuntia helposti aikaa kun hirveet määrät ohjelmistoja jne. virityksiä. Sanoi vodkapullon saat palkaksi. Sanoin eli 2€ jonka olet tuonut tosta Venäjältä vielä varmaankin. Sanoin työnnä se pullo omaan hanuriis ja jatkoin kävelyä. Tällä tasolla monien ihmisten älykkyysosamäärän taso liikkuu ja sekin entinen johtaja vielä eli rahasta ei pulaa, siksi se ollutkin varmaan alupäällikkö vai mikä hitto olikaan. Törkeä ahne paska.


sakutimonen @ Maanantaina, Marraskuun 19. 2012
Työttömiä patistetaan kovasti ryhtymään yrittäjiksi. Siinä piilee kuitenkin monia vaaroja, joista ei tarvinne erikseen varoitella. Jos oman alan isot firmat joutuvat irtisanomaan väkeään, niin pienten menestyminen ei liene mitenkään varmalla pohjalla.

Jos uudeksi yrittäjäksi houkuteltu joutuu vuosien kuluttua lopettamaan yritystoiminnan, niin TE-toimistossa voi olle muhimassa melkoinen pommi. Sain tänään vanhaan juttuuni sellaisen kommentin, joka ansaitsee tulla nostetuksi esille:

Ikuinen karenssi on olemassa. Minulla se on jatkunut jo vuodesta 2002 ja ilmeisesti se loppuu viime kesän lakimuutoksen tuoman armahduksen myötä vuonna 2017. Viisitoista vuotta karenssia lienee Suomen ennätys tai ainakin aika lähellä sitä. Asia juontaa juurensa siitä, että vuonna 2002 sain kolmen kuukauden työssäolovelvoitteen, mutta aloinkin sitten yrittäjäksi. Sitä kesti hyvällä pohjalla 10 vuotta, jonka aikana maksoin veroja Suomen valtiolle valehtelematta miljoonan.

Yrityksellä meni vähän huonommin viimeiset kaksi vuotta, joten niitä yrittäjän YEL-maksujakin tuli maksettua minimi. Nyt kun yritys on kokonaan ajettu alas ei minulla ole oikeutta työttömyysturvaan, koska YEL-tulojen tarkastelujakson aikana ei ole riittävästi maksettua omaa turvaa. Kaiken huippu on, että päättivät vielä työssäoloehdon olevan voimassa yhä edelleen.

En ole siis ollut missään työssä ollenkaan. En kyllä menekään, koska velkaa on tästä yrityksestä nyt sen verran, että työhön ei kannatakaan mennä. On käsittämätöntä että voi olla karenssia 2002 lukien, jonka jälkeen on ollut omasta mielestään kymmenen vuotta 24/7 töissä, muttei sitten ollutkaan. Tällainen toiminta ei ainakaan minun kohdalla suurta hurraa-huutoa nostata tällaiselle ns. edistysvaltiolle. Sanotaan nyt näin kauniisti, että lähinnä katkeruutta herättää.

Kymmenen vuoden työ yrittäjänä siis nollattiin täysin ja vanhat synnit kaivettiin esille. Saadakseen työmarkkinatukea tämä entinen yrittäjä joutuu olemaan töissä, työelämävalmennuksessa, kuntouttavassa työtoiminnassa, työharjoittelussa tai koulutuksessa kolme kuukautta. Vain työstä maksetaan palkkaa, kaikki nuo muut on tehtävä ilmaiseksi.

Tämän tarinan opetus lienee, että jos rupeaa yrittäjäksi, niin kannattaa ruveta menestyväksi yrittäjäksi. Sitä varman menestymisen reseptiä ei tosin taida TE-toimistosta saada, mutta sieltä saa varmasti rangaistuksen huonosta menestymisestä.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/tyoton-yrittajana/

Ei kommentteja: