THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Höpläytystä - Alennettu toimeentulotuki

 

No niin tässä on taas alla hyviä tekstejä jotka on jaettu Facebookissa jne., Huomenna itseni mentävä taas TE-Toiminstoon käymään ja mitähän paskaa taas sanotaan, kirjataanko omia kuten on tähänkin mennessä tehty aivan tahallaan, selittämään se laitos kyllä osaa ja toiset virkailijat nauttii ilmiselvästi ihmisten kyykyttämisestä.

Äänitettävä kaikki, ja mitäs hyötyä tässä käynnissä on. Ei mitään muuta kuin että on vaan käytävä juttelemassa jotta henkilöt voivat nostaa itselleen palkkaa. Mutta ei voi sanoakkaan että ei hyötyä koska muuten ei jatku työmarkkinatuen maksaminen sekä sadat tuhannet pelkää jatkuvasti joutuvatko pakkotöihin joissa ei hevon vitun järkeä monellekkaan, ne pitäisi olla vapaaehtoisia tai sitten palkataan 8 tunnin palkalla virallisesti töihin eikä milllään minimipalkalla vaan henkilön ammattitaito sekä työhistoria huomioiden.

Toisaalta miuthan voidaan pakottaa ex-töihin kunnan tietohallintoon jossa olin Hewlett-Packardilla sekä Soneralla, kaupungille vaan 9€ päivä korvauksella tai 1050€/kk muodollisella palkkalla (palkkatuella) tai korotetulla 1370€/kk. Se vasta loisikin motivaatiota kun tietää mitä muut vetää palkkana samoista töistä ;-)

Ja nämä touhut koskee satojatuhansia Suomessa. Tossa yksi ex-työkaveri olikin yli vuoden pakkotöissä ja saa nyt liitontukia 580€/kk käteen :D :D :D että se siintäkin ylivuoden työstä jos joku puolustelee näitä niin ajatelee vaan omaa napaansa on totuus.Onhan palkkatöitäkin Suomessa mutta pitäskö satojen tuhansien muuttaa kaikkien etelään ja myydä asunnot, mökit, toisilla lapsia, vaimo, perhe, suku, kaverit jne. Ja silti voit saada heti kenkää udessa firmassa jossa alkaa taas YT:t tietysti.

Viikko sitten kun oli se Ajankohtainen kakkosen ohjelma josta oli aiemmin myös tekstiä, siinähän oli niin täyttä paskaa eli valhetta mutta tätähän tämä Suomi on harrastanut aina ainaskin työpaikoilla joissa olen itse aina ollut yli 20 vuotta. Kerrotaan ulkopuolelle tahallaan asiat väärin ja näin aivopestään ihmisiä kuin ex-Neuvostoliitossa. Muistan Telecom Finland tai ptl-tele aikoihin kun Helsinkiläiset yritti saada "Karpolla on asiaa" ohjelmaan totuuden ptl-tele irtisanomisista, koska kun kysyttiin hallinnosta niin asiat vääristeltiin aina päin vastoin että ei pidä paikkaansa sanoi isomäärä Helsinkiläisiä kun olisi pitänyt kysyä suoraan työntekijöiltä jotta olisi totuus tullut ilmi.

Ja tietty osa kansaa uskoo jatkossakin mediaan ja kaikkeen täysin kuin aivottomat pöllöt, pitäs kansan jo aukaista silmät vihdoinkin mistä kaikesta on kyse eli tahallaan nämä asiat tehdään hyvinkin pitkälle.


Höpläyttikö Kakkosen ajankohtaistoimitus Sinuakin?


Alennettu toimeentulotuki


sakutimonen @ Sunnuntaina, Marraskuun 25. 2012
Kuntien sosiaaliviranomaiset rikkovat Toimeentulotukilakia joskus joko tahallaan tai tietämättömyyttään. Usein kyse on tilanteesta, jossa työtön on menettänyt oikeutensa työmarkkinatukeen työvoimapoliittisesti moitittavan menettelyn takia. Moitittava menettely tarkoittaa Työttömyysturvalain mukaan työvoimapoliittisesta toimenpiteestä eroamista tai kieltäytymistä ilman pätevää syytä.

Kun työmarkkinatuki menee, niin silloin on turvauduttava kunnan myöntämään toimeentulotukeen. Sitä kunnan on pakko myöntää, mutta Toimeentulotukilain 10 §:ssä säädetään alennetusta perusosasta. Perusosaa voidaan alentaa enintään 20 %, mikäli henkilö on ilman perusteltua syytä kieltäytynyt työstä tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä. Toistuva menettely aiheuttaa jopa 40 %:n alennuksen. Kyse on kahdesta eri laista ja kahdesta eri sanasta. Henkilöllä voi olla Toimeentulotukilaissa tarkoitettu perusteltu syy, vaikka hänellä ei olisikaan Työttömyysturvalain mukaista pätevää syytä. Perusteltu syy on paljon väljempi ilmaisu ja mahdollistaa laajemman tulkinnan.

Sosiaaliviranomaiset väittävät usein, että sanamuodot ovat yksi yhteen ja että kyseessä on jonkinlainen automaatti, jonka mukaan Kelan päätös alentaa myös toimeentulotukea. Se ei pidä paikkaansa. Tiedän varmaksi kaksi tapausta, joissa sosiaalilautakunnan päätös on kumottu hallinto-oikeudessa juuri sillä perusteella, että henkilöllä on ollut kieltäytymiseen Toimeentulolain tarkoittama perusteltu syy.

Lisäksi alennusprosenttina käytetään jatkuvasti ylärajaa 20 % tai 40 %. Lain sanamuodon mukaan alennusprosentti voi olla mitä tahansa välillä 1 - 20 tai 1 -40.
Toimeentulotukilain 10 §:n  2 momentin mukaan alennusta käytettäessä on aina laadittava, mikäli mahdollista yhdessä toimeentulotuen hakijan ja tarvittaessa yhteistyössä työvoimaviranomaisten ja muiden viranomaisten kanssa suunnitelma asiakkaan itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi.

Edellä olevassa lauseessa pilkun paikka on ratkaiseva. Lause tarkoittaa sitä, että suunnitelma on aina laadittava. Yhteistyössä eri tahojen kanssa se on laadittava, mikäli yhteistyö on mahdollista. On vaikea kuvitella sellaista tilannetta, että työvoima- ja sosiaaliviranomaiset eivät voisi tehdä yhteistyötä. Siksi suunnitelma voidaan jättää laatimatta vetoamalla vaikkapa asiakkaan mahdottomuuteen. 

Jos asiakas on mahdoton, on suunnitelma laadittava vaikka ilman hänen myötävaikutustaan. Ellei suunnitelmaa ole laadittu, niin toimeentulotuen alentaminen on vastoin lakia ja valitusviranomainen tulee päätöksen varmasti kumoamaan.
Sanamuodot ja pilkun paikat saattavat joskus merkitä paljon.

Lähde : http://sakutimonen.blogit.fi/alennettu-toimeentulotuki/

Ei kommentteja: