THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 13. marraskuuta 2012

Ikea julkistaa raportin DDR:n ajan vankien käytöstä tuotannossa - Suomi harrastaa samaa työttömillä

AP–HS
12.11.2012


Syytösten mukaan Ikea käytti 1960–1980 -luvuilla itäsaksalaisia alihankkijoita, joiden työvoimana oli pakkotyöhön tuomittuja ihmisiä, osa heistä poliittisia toisinajattelijoita.

"Ikea on vain jäävuoren huippu", hän lisää. Samanlaisia syytöksiä on esitetty tuon ajan länsisaksalaisia yhtiöitä vastaan.

ILO:n pakkotyötä koskevan yleissopimuksen (Nro. 29) mukaan pakkotyö on ”kaikenlaista työtä tai palvelusta, joka jonkin rangaistuksen uhalla vaaditaan joltain henkilöltä, ja johon henkilö ei ole vapaaehtoisesti tarjoutunut”.

Mitäs nämä työvoimapoliittiset toimenpiteet ovat? Työttömyyspäivärahan menettämisen uhalla työhönsijoituspaikkaan on mentävä. Lisäsanktiona voi vielä menettää toimeentulotuestaankin 40%.


Ja miksi työvoimavirkailijatkin suostuu tähän. Itse en suostuisi vaan kieltäytyisin lopputilinkin uhalla pakottamaan ihmisiä pakkotöihin mutta nämä vaan ympäri Suomea tekee tätä ilmeisesti ilosta kyykyttääkseen työttömiä  oman palkkansa eteen koska ei ole pakko tehdä vastoin lakeja töitä ja suostua kaikkeen, miksi eivät ihmiset kieltäydy tästä !

Suomihan harrastaa tätä pakkotyötä vastoin kansainvälistä sopimusta. Ja moni muukin EU maa.

Ensimmäinen pakkotyötä koskeva kansainvälinen sopimus solmittiin 1926. Siinä määrätään ryhdyttäväksi tarpeellisiin toimenpiteisiin sen estämiseksi, ettei pakkotyö kehittyisi orjuuden kaltaisiksi olosuhteiksi. 

Orjuutta koskeva lisäsopimus vuodelta 1956 koskee orjuuden, orjakaupan ja orjuuteen rinnastettavien ilmiöiden ja tapojen poistamista. Siinä myös määrätään velkavankeus ja maaorjuus täydellisesti poistettaviksi. 
 
ILO:n ensimmäinen pakkotyötä koskeva sopimus solmittiin 1930, toinen vuonna 1957. Sopimuksen ratifioineet maat sitoutuvat poistamaan pakko- ja pakollisen työn kaikissa muodoissaan mahdollisimman nopeasti.

Lähde : http://www.hs.fi/ulkomaat/Ikea+julkistaa+raportin+DDRn+ajan+vankien+k%C3%A4yt%C3%B6st%C3%A4+tuotannossa/a1305614752878

Lähde : http://www.sask.fi/kampanjat/iloperusnormit/pakkotyo/

Laitetaan tähän pari linkkiä lisää jotka on muuallakin.

THT ry vaatii työ- ja elinkeinoministeriöltä täysremonttia ilmaistyövoiman käytölle

Lähde : http://thtry.fi/tht-ry-n-lausunto-tem-lle.htm


”Työttömät joutuvat palkattomiin pakkotöihin”

Lähde :  http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2494252/%E2%80%9Dtyottomat-joutuvat-palkattomiin-pakkotoihin%E2%80%9D

 

Ei kommentteja: