THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 19. kesäkuuta 2018

Menestyjä - onko kroppa kesäkunnossa juhannukseksi

Monet työelämässä kun puhuu menestyjistä ja ei menestyjistä jota en ymmärrä välillä eikä valtavamäärä paskan vertaa Suomeksi monia paskanlässyttäjiä. Monet on vaikka kunnalla palkattomissatöissä eivät ole menestyjiä mutta ne kenelle annetaan palkkaa ovat taas menestyjiä, ja toisille annetaan jopa 15000€/kk palkkaa josta kertyy lomat sekä eläkettä ovat muka menystyjiä kun alaiset monet ei saa palkkaa edes josta kertyy eläkettä ja lomia ovat paskoja taas, vmp nää touhut on oikeasti suomeksi.

Laitampa tännekkin tämän hyvän kirjoituksen menestyjistä joka ei ole facebookissa nähnyt tätä tai muualla. Mistä tässä Suomessa riittää näitä omasta menestyksestä kertovia natsi narsisteja, monet tekee bisnestä nytkin työttömillä, köyhillä, vanhuksilla, sairailla, ulosottobisnes, turvapaikka bisness jne.jne ja sitten kehuvat vielä itseään kun sana empatia ei kerro mitään vaan oma minä on tärkein :-(

Laitetaas tämäkin tähän alle, siis nämä touhut niin suurta kyykytystä, kusetusta, paskanjauhamista koko Suomessa kuin voi olla.


Miksi jonkun toisen työpanos on palkan arvoinen ja toisen ei? Nykymallista hyötyvät kaikki paitsi työtön itse.

Jos nyt jokainen palkaton työkokeilusopimus päättyisi, olisi palkallista työtä enemmän – tai työ jäisi tekemättä. Nykymallista hyötyvät kaikki paitsi työtön itse.
Meillä ei ole pulaa työhaluisista vaan palkanmaksajista. Oma pyyntöni Satakuntalaisille yrittäjille on, että työkokeilua ei käytettäisi ketjutettuna, ilmaistyönä tai palkattomana koeaikana, koska sitä ei ole tarkoitettu siihen. Ole vastuullinen työnantaja – maksa palkkaa.
Lue tästä alta lisää ja tämä on uusintana.Lähde : Some 


Menestyjä

Uutisissa on alkanut näkyä kirjoituksia sosiaaliturvan ”vastikkeellisuudesta” ja yksilön ”aktiivisuudesta” mm. Hyvinvointivaltio on tullut tiensä päähän ja Vihattu aktiivimalli voi pelastaa hyvinvointivaltion tätä asiaa pönkitetään usein väitteellä kuinka veronmaksajilla on oikeus vaatia vastinetta rahoilleen. Tämä väite on tuulesta temmattu. Samalla väitetään sosiaalietuuksia käyttävien olevan ”vapaamatkustajia”, ”yhteiskunnan loisia”, ”siivelläeläjiä”, jne.
Aloitetaan tämän asian selvittely ihan alusta ja katsotaan miten nämä köyhiä kivittävät ”menestyjät” ovat asemansa saavuttaneet.
Jo ennen syntymää ”menestyjä” kuluttaa valtion varoja, neuvola, sen jälkeen itse synnytys, lapsilisä, äitiysvapaa ovat vain muutama esimerkki yhteisten varojen käyttämisestä. Seuraavaksi lapsi saa nimen ja siirtyy neuvolan seurantaan uudelleen ja taas ”menestyjä” kuluttaa valtion varoja, nimi ja sosiaaliturvatunnus maistraatista, tuet kelalta, rokotukset ja muut terveyspalvelut neuvolasta.
Kun ”menestyjä” pääsee kouluikään hän kuluttaa taas kerran valtion varoja peruskoulussa. Kirjat, koulutarvikkeet, ruoka, tarvittaessa koulumatka taksilla/bussilla. Tätä jatkuu seuraavat 9 vuotta ja tietysti terveydenhuolto, kelan tuet juoksevat koko ajan rinnalla.
Seuraavaksi ”menestyjä” jatkaa opintoja ja taas valtion piikki laulaa, ammattikoulu/lukio, korkeakoulu/yliopisto. Samaan aikaan juoksee opintoraha ja muut kelan tuet, terveydenhuollosta puhumattakaan. Tässä vaiheessa tulee yleensä mukaan myös ilmiö jota kutsutaan nimellä ”isi maksaa/pappa betalar”, eli omasta ansiosta ei taaskaan ole kysymys.
”Menestyjä” valmistuu ammattiinsa ja hakee töitä, eli taas lasku juoksee TE:n palveluita käyttäen, muita käytettäviä valtion maksamia palveluita ovat mm. verohallinto, kela, poliisi, pelastuslaitos, oikeuslaitos, yrityspalvelut, jne. Näitä hän käyttää koko elämänsä ajan, kuvitellen maksavansa ne omista veroistaan.
Jossain vaiheessa ”menestyjä” perustaa oman perheen ja taas on valtion piikki auki. Koko kierros alkaa taas alusta.
Sitten ”menestyjä” lukee mediasta kirjoituksia siitä kuinka köyhät kuppaavat verovaroja ja alkaa vaatia ”vastikkeellisuutta” sekä kivittää heikompiosaisia norsunluutornistaan. Sopivasti unohtaen sen, että valtio on itse asiassa kustantanut koko hänen ”menestystarinansa”.
”Menestyjän” oma osuus tässä on se, että hän on hankkinut varallisuutensa ja ”menestyksensä” yhdellä seuraavista tavoista:
  1. Onnekkaiden sattumien kautta.
  2. Perintönä.
  3. Viemällä sen röyhkeästi toisilta ja kutsumalla tätä bisnekseksi.
  4. Kuppaamalla varoja valtiolta tuntemiensa poliitikkojen avustuksella.
Näin ollen ”menestyjä” ei juurikaan ole itse vastuussa asemastaan, vaan ”menestys” on saavutettu muita hyväksikäyttämällä ja valtion varoja kuppaamalla, koko elämänsä ajan. Näillä henkilöillä on kyllä harvinaisen törkeä asennevamma kuvitellessaan voivansa kivittää köyhiä parhaaksi näkemällään tavalla.
Entäs sitten se köyhä? Hän voi olla mistä yhteiskuntaluokasta hyvänsä, mutta elämän varrella on sattunut ei niin onnekaita asioita. Onnettomuus, yllättävä sairastuminen, avioero, läheisen kuolema, ylivelkaantuminen, yrityksen konkurssi, jne. Näiden seurauksena elämältä on pohja pettänyt ja sosiaaliturva on ottanut heidät kiinni viimeisenä turvaverkkona.
Millä oikeudella ”menestyjä” voi määrätä kuka on oikeutettu valtion rahoittamaan tukeen? Ei millään muulla kuin ylimielisellä röyhkeydellä.

Ei kommentteja: