THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kysymys - saako kaikki työttömät yhtä paljon tukia

Vastaus on EI.   

Mutta samat oikeudet eritukiin on kaikilla niin ulkomaalaisillakin ja tuen määrä on henkilökohtainen kuka mitäkin saa.

Somessa pari ääliötä sanon suoraan Suomeksi alkoi jo miuta nimittää rasistiksi ja sanomaan lue tuolta blogista ja tuolta että kaikki työttömät saa saman määrän tukia eli rahaa. PASKAT vaan kaikilla työttömillä on samat oikeudet lain mukaan olkoon turvapaikansaaja tai Suomalainen. Ei tätä näytä toiset tajuavan vaikka olisi Yliopistotutkinto että en ihmettele yhtään miksi kukaan järkevä ei huoli töihin monia kun ei näin yksinkertaisia asioiata edes ymmärrä lukeneet niin miten nämä voisi ymmärtää vaikeempia asioita. 

Miun ex-työkaverereidenkin kanssa monet saadaan erillaiset tuet vaikka olisimme yksin asuvia. HALOO ja onneksi kävin lastentarhan 5-6 vuotiaana.

Sitten kun sanoin mie saan vähemmän tukia kuin yksikään turvapaikansaaja niin toiset sanoi ei pidä paikkaansa että ulkomaalaiset saa voi sanoa nyt enemmän tukia. En sanonut että kaikilla on samat oikeudet vaan puhuin tukien määrästä. En mie näitä lakeja laadi.

Yritän vääntää rautakangella.

Työttömät voi saada tukia esim. työmarkkinatuki, toimeentulotuki, asumistuki, lapsilisät....

Itse saan vähiten tukea yksinasuvana Suomessa koska asun omakotitalossa ja en saa toimeentulotukea eli saan työmarkkinatuki + asumistuki 77€. Tietysti jotta saisi enemmän tukia pitäs tehdä toisella tavalla eikä asua näin ja alkaa sumplimaan asioita.

Anne, 55, joutui pitkän sairauslomansa aikana hakemaan toimeentulotukea. Hän kertoo, että sitä ei myönnetty, koska hän omisti auton.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005017744.html?pos=pagination-next&ref=og-ref-www.google.fi

Ja lukekaa näitä myös ajatuksella koska en jaksa selittää asioita kuin pienille vauvoille.

Toimeentulotuki on sosiaalietuuksiin lukeutuva yhteiskunnan viimesijainen taloudellinen tuki, jolla turvataan henkilön ja perheen ihmisarvoisen elämän kannalta välttämätön toimeentulo. Se on tarkoitettu tilanteeseen, jossa henkilön tai perheen tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Toimeentulotuen viimesijaisuus tarkoittaa, että sen määrään vaikuttavat kaikki henkilön tai perheen käytettävissä olevat tulot ja varat. Ennen toimeentulokea henkilön on haettava ensisijaiset etuudet, joihin hänellä on oikeus (esimerkiksi työttömyysturva ja asumistuki)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Toimeentulotuki

http://www.kela.fi/toimeentulotuki

Suomalainen yksin asuva tai ulkomaalainen joka asuu yksin mutta vuokralla ja oletan kaikki turvapaikan saajat asuvat vuokralla saavat työmarkkinatuki, asumistuki joka kunnasta riippuen vaikka 400€ sekä nämä saavat toimeentulotukea monet ja oletan 99% jos ei töissä siis vaikka sähköön sekä kotivakuutukseen jota ei monet Suomalaiset saa taas vaikka tilillä olisi 0€ rahaa eli silloin saavat enemmän tukia ja kaikki menee lain mukaan ;-)

http://www.kela.fi/kenelle_enimmaisasumismenot

Sitten jos on lapsia saa lapsilisiä tietenkin. Tai jos on esim. naimisissa ei saa välttämättä kuin työmarkkinatuen jos puoliso töissä yms. 

Ja kuka ei saa toimeentulotukea ja jos kieltäytyy jostain vaikka te-toimiston tarjoamasta kuinka kättelet ihmisiä kurssilta ei saa toimeentulotukea vaan pelkän asumistuen sitten. Elä sitten karenssissa oliko 3kk ilman työmarkkinatukea vaikka tilillä on 0€ ja en tarkemmin mene kertomaan koska toimeentulotuki on viimoinen tuki ihmiselle vaan lukekaa linkkejä ja miettikää. 
TÄMÄN takia monet ei voi kieltäytyä mistään ja miten ei tämä mene toisien kaaliin.

Eli kaikilla kuten ulkomaalaisilla on samat oikeudet mutta tuen määrä vaihtelee riippuen miten asuu sekä mitä omistaa. ONKO VAIKEA YMMÄRTÄÄ ja ei vaadi nasan astronauttitutkintoa.

Esim. yksi pelas upporikasta tässä vuosia sitten ja sijoitti osakkeisiin yli 50 vuotiaana lopputilin tultua n. 50 000€ ja menettikin rahansa. Sanoin no hätä saat kaikki Suomen tuet nyt eli työmarkkinatuki, asumistuki vuokralle, toimeentulotukea sähköön ja kotivakuutukseen ja voit kieltäytyä myös hevonpaska töistä tai koulutuksissa mutta sitten tuki vaan laskee. mutta et tarvia olla kyykytettävänä.

Jos olen väärässä miksi sitten ihmisille ei myönnetä tukia mitä ne yrittää hakea. Jos olisi perustulo silloin kaikki saisi saman tuen määrään taas. PISTE.

LOPPU HUIPENNUS : Tässä yksi naapurinmies haki lapsen päiväkodista ja oli te-keskuksessa aika klo 14.00. No se myöhästyi ja tuli klo 14.10 ja virkailija sanoi se on KARENSSIA ja lapsen kanssa tuli vielä. Sitten kun se kertoi miulle ja sen Venäläinen vaimo sanoi miksi näitä tehdään ja onko ihmiset toiset sekopäitä ja sairaita, sitten tämä nainen kun opetti osapäiväisesti maahanmuuttajille kieliä sanoi jos ne saa karenssin ne saa toimeentulotuen ainaskin mutta nyt pitkään Suomessa olevat kaikki ei saa toimeentulotukea koska näin menee laki sanoin kun kriteerit ei täyty ja nyt ovat aivan kusessa karenssin takia, tästä on noin 5 vuotta aikaa. 


Lähde : https://www.facebook.com/teppo.palmroos/photos_albums

Ei kommentteja: