THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mitä minä juuri luin? - Vetelehtiminen kiinnostaa enemmän kuin 300 euroa

Täällä Imatralla jossa asun on näin viisasta porukkaa päätoimittajista lähtien. Tässä loppuu monilta sanat Suomessa taas. Taidan hakea kirjoittajaksi eri toimituksiin kertomaan totuuksia.

Kannattaa lukea kommentteja ja kirjoittaa lisää vaikka näihin pakkoihin joita lukee politiikot, ministerit, kansalaiset sekä työttömät paskat tietenkin.

15.3.2014 eli pian tulee väliraportti osallistuvasta sosiaaliturvasta ja näin luvattu.

https://www.facebook.com/groups/eipakkotyolle/
https://www.facebook.com/tht.ry

Ja itse tämän joka alla on kirjoittajan omalla facebook sivuilla myös paljon kommentteja.

Tulkaa rohkeasti vaan kommentoimaan joka paikkaan niin ette erkaannu yhteiskunnasta kuten tosi moni töissä oleva on pihalla kuin lintulauta kaikesta. todellisuudesta.

LISÄYS : Eli kaikkien pitää lähteä työnperässä missä on töitä, myykää asunnot (mökit), ottakaa aviero tai voihan sitä helsingissä käydä viikonloput tai vapailla aina perheen parissa vaikka Kajaanissa nopeesti helikopterilla, ei kaikki työttömät ole sinkkuja ja noin vaan lähde 300 000 ihmistä norkoilemaan että missä niitä töitä on, unohtui ne on piilotyöpaikkoja mutta niin hyvissä paikoissa piilossa että huippusunnistajatkaan ei löydä niitä eikä metallin paljastin joilla etsitään aarteita maasta. Ja jos työttömällä lapsia nehän voi jättää kunnan hoitoon noin vaan nokkelasti :D :D :D


- Työttömien, niin nuorten kuin iäkkäämpienkin, joukosta löytyy huolestuttavan suuri määrä niitä, jotka eivät ole koskaan olleet töissä tai eivät edes aio niitä hakea. Ryyppääminen, pilven poltto ja kotona vetelehtiminen on tehty tässä yhteiskunnassa liian kannattavaksi. Sosiaalituet ovat liian korkeita ja eristävät työtä pelkäävät vetelykset koteihinsa. Samalla he syrjäytyvät, putoavat lopullisesti pois työelämästä ja maksavat työssäkäyvälle väestölle maltaita.

- Asenteet on saatava muuttumaan. Paras keino siihen on madaltaa sosiaaliturva sellaiseksi, että töihin on pakko lähteä ja rahaa ansaita. 300 euron houkutin on jo osoittanut, että edes se ei saa kaikkia töistä kiinnostumaan.

Näin ”asiantuntevasti” sylki ilmoille omia asenteitaan ja ennakkoluulojaan Imatralainen-lehden päätoimittaja-kustannusjohtaja Karri Kannala. On aika hämmästyttävää, että näin heikolla yleissivistyksellä ja olemattomalla tiedonhakutaidolla varustettu henkilö pystyy toimimaan kahden eri lehden päätoimittajana ja kustannusjohtajana. Oikeastaan hänen kolumninsa sisältö oli noissa kahdessa kappaleessa, mutta lähinnä kommenttien takia se kannattaa lukea  kokonaan.

Kannala on siis niitä, joiden mielestä työttömät ovat juoppoja, pilvenpolttajia ja työttömiä silkkaa laiskuuttaan. Jo ensimmäinen kommentoija osui asian ytimeen ja paljasti Kannalan oman laiskuuden hakea oikaa tietoa. Etelä-Karjalassa on parasta aikaa avoimia työpaikkoja 322 ja työttömiä työnhakijoita 8 724. Kannala siis kuvittelee saavansa nämä kaikki työttömät survottua töihin pelkästään alentamalla sosiaalietuuksia.

Tarkistin nämä kommentoijan esittämät luvut ja ne näkyvät pitävän paikkansa. Avoimet työpaikat löytyvät TE-toimiston sivulta ja työttömien määrää etsittäessä google tarjosi ensimmäiseksi Kannalan päätoimittamien lehtien juttuja helmikuulta.

Päätoimittaja ei siis ole viitsinyt selata edes oman lehtensä melko tuoreita uutisia, koska oikea tieto olisi pilannut koko jutun juonen. Koko kirjoitus vaikuttaa joko tahalliselta provokaatiolta tai erittäin pahalta asennevammalta.

Veikkaan jälkimmäistä. Näissä pienissä paikallislehdissä voi edetä päätoimittajaksi asti tietämättä maailman menosta mitään tai edes piittaamatta siitä. Oli meilläkin muutama vuosi sitten paikallislehdessä vähän aikaa päätoimittaja, joka kirjoitti samantapaisen jutun. Tosin hän pani paremmaksi ja närkästyi valtavasti siitä epäkohdasta, että tässä maassa yleensä on mahdollista pysyä hengissä tekemättä työtä.

Oikea toimittaja olisi työttömien ja avoimien työpaikkojen lisäksi selvittänyt pari muutakin asiaa. Hän olisi saanut nopeasti selville, että 300 euron ansaintamahdollisuus ei koske toimeentulotukea saavia. Oikea toimittaja olisi huomannut, että ansaintamahdollisuus ei koske sellaisia töitä, joissa työnantaja ei koko ajan pysty valvomaan työntekijää. Sellainen työ on vaikkapa mainosten tai lehtien jakaminen.

Ei tällaisille ihmisille pysty onnistuneesti kertomaan mitään asiatietoa. He elävät liian syvällä omassa turvallisessa maailmassaan ja kirjoittelevat juttuja, jotka saavat asiosta jotain tietävät ihmettelemään lukemaansa. Lyhytkin työttömyysjakso tekisi heille hyvää.

Lähde : http://sakutimonen.com/2014/03/mita-mina-juuri-luin

Yksi mikä työllistäisi hyvin olisi että linkkarilla tehtäisi risusavottaa tai lusikalla kaivettaisi teitten ympärillä olevia ojia nätiksi, kammalla voisi haravoida kuntien viheralueita tietenkin huippupalkalla jotta ei vetelehtisi vaan ;-)


Ei kommentteja: