THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Kuntouttavaatyötä vastoin lakia - Alkaa rummutus tuottaa tulosta mediassa

Kuten tiedämme valtavamäärä ihmisiä on kuntouttavassa työssä koko Suomessa kuten myös imatralla vaikka se on sosiaalista palvelua, arvaa kiinnostaako tämä vaikka iMatran te-keskuskusta, TYP, Työnvuoksea, Kuntaa jne.  OIKEIN- PASKAN MARJAT.

Edellisessä kirjoituksessa laitoin syyn tähän, siksi koska työttömät työllistää moni, TYP, Työnvuoksi, Intopajat, kunnan päättäjät jne. Ilman työttömiä näiltä loppuisi työt ja siksi näitten on lähes väkisin saatava työttömiä heidän asiakkaikseen kuten miut on nyt kirjattu TYP mutta maanantaina alkaa heti aamusta asian selvittely että ottakaa nyt pois miut lain mukaan, jos ei lähde pois, sitten otettava ylöspäin yhteyksiä vaikka TYÖMINISTERIÖÖN ASTI yhdistyksen kautta  ja mikä hitto Suomeksi toisia ihmisiä vaivaa pitää väkisin yrittää "harhauttaen saada" että KRITEERIT TÄYTTYY. 

Nyt viikonloppuna sanoin toisille ei siellä ole pakko olla, miusta se on oikein että jos ihminen haluaa vapaaehtoisesti vaikka kuntouttavaan vaikka ei se tavia mitään kuntoutusta, näin sanoin kerran Honkaharjun kierrätyskeskuksessa että toiset sai palkkatuen ja yksi nainen oli kuntouttavassatyössä eli samoissa töissä, sanoin hän halusi ja kerroin sille oikeudet myös. 

PITÄS SANOA NÄIN TYÖTTÖMILLE : Haluatko siirtyä TYP ja tämä on vapaaehtoista vaikka kriteerit täyttyy eli se tarkoittaa on vuoden ollut työtön ei mitään muuta. Miksi ei asiaa ilmaista näin ja sanota ei tänne ole pakkotulla koska moni halua sitten poiskin Imatra/Lappeenranta jo 15 vuotta.

Muistan Lappeenrantalaisena kun jo 10 vuotta sitten kaverien lapset menetti hermot Lpr TYP täysin ja niitten kaverit myöskin että pois sieltä neuvottiin myö vanhemmat.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/4040463/tyovoiman-palvelukeskus

EI tässä oikeasti kerskusteltu kuin että sanottiin "kriteerit täyttyy voidaan siirtää TYP", olin haavi auki kun laitoin screen copyn facebookkiin ja poistin tästä virkailijan nimen kun toiset jo hikeenty puolestani täysin että mitkä vitun kriteerit koska ei sinne ole pakkomennä kuten kaksi vuotta sitten sanoin.
En mie halua periaatten vuoksia elättää täällä olevia palkkaa saavia koska laitetaan vastoin lakia ihmisiä kuntouttavaantyöhönkin. Miksi olisin ihmisten kanssa tekemisissä jotka RIKKOO lakia tarkoituksella. Mie haluan että kaikki saa TES-palkkaa ja tämä pelleily lopetetaan. Jos ei ole rahaa sitten ei ole ja putiikit kiinni.


Tämä TYP voi olla joillekkin hyvä joka on niin kusessa vaikka elämässä että ottaa kuntouttavantyönvastaan jotta saa 200€/kk enemmän rahaa vaikka tietää tämä on laitonta kun viikonloppuna juttelin. Ja monelle on lottovoitto saada se pienipalkkainen palkkatukityö pajalta myös mutta ei tämä ole kaikille, en voisi kuvitellakkaan että yliopiston käyneet kaverit menisi näihin, miulla onkin se jännä työhistoria kun en ole käynyt Yliopistoa vaikka työkavereina ollut näitä pilvinpimein, Applen Steve Jobskaan ei käynyt kouluja.

Miten sitä 35-25 vuotta sitten nuorena ihmiset kaikki pärjäsi ilman hevon kitun typ:ä, pajoja vaan jokainen meni itse kysymään töitä firmoista ja ei ollut internettiä edes kuten nyt. Nyt on internetti ja OIKEAT PALKKATYÖT on netissä HAUSSA joihin tulee nyt tietenkin satoja hakemuksia ja paskapalkkaiset puuhastelut on vain näissä joista hyötyy muut tahot työttötömien selkänahasta. Kerroin esim. onhan vaikka rakennusfirmat Suomalaiset ilmoittaneet että tarvii työntekijöitä raksalle vaikka iMatralla, joo viimeksi mitä raksamiehet sanoi 1700€/kk brutto oli palkka ja piti osata Venäjää, kaikki sanoi haistakaa jaska ja noin 50 vuotiaita että yritetään laittaa ihan halvalla ihmisiä. 

On kuntouttavaa työtä ukonlinnnassa, partex pajalla ja muuta jaskaa kun pitäs maksaa palkkaa kaikille näissä eikä vaan osalle. Älkää vaan taas sanoko ei ole rahaa ja edellinen postaus on isolista kenelle maksetaan työstä taas palkkaa, kysymys on vaan kenelle sitä maksetaan ja miksi ei sitten voisi jakaa sitä palkkaa, no eihän se käy toisille.
Sitten on kaiken maailman palkkatukitöitä ja järestään 5h töitä jotta ei vahingossakaan kukaan saa enemmän rahaa eli palkkaa ja nuoret ei voi suunnitella mitään elämässä ja haaveilla edes omistusasunnoista tms.

Tämä Ylojärvi on ollut vuosia sitten jo otsikoissa tästä kusetuksesta Suomeksi eikä vaan nyt.


Bloggaaja kritisoi kuntouttavaa työtoimintaa orjatyöksi - Kunta vastaa: ”Mehän ei voida palkka-asioita päättää”


Keskustelu kuntouttavan työtoiminnan pelisäännöistä kiihtyi jälleen kun Saku Timonen kirjoitti Uuninpankkopoika-blogissaan Ylöjärven tavasta järjestää kyseistä sosiaalipalvelua.
Timonen intoutui kirjoittamaan asiasta sen jälkeen, kun hän sai eteensä Ylöjärven kaupungin yrityksille suuntaaman mainoksen, jossa haettiin yhteistyökumppaneita kuntouttavaan työtoimintaan muun muassa seuraavin sanoin:
- Jos kaipaat tekijää käsityönä tehtävälle massatuotannolle, niin tarjoamme sinulle edullista ja luotettavaa kumppanuutta. -- työn suorittavat kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat, Verkkokauppiaiden Facebook-sivuilla julkaistussa ilmoituksessa kirjoitetaan.
Lue tästä alta lisää.


Työtön Ulla turhautui kuntouttavaan työtoimintaan, viime viikolla työnä oli kiinnittää metallisolkia remminpätkiin - ”Ei siitä saa mitään apua”


Ylöjärven kuntouttavaan työtoimintaan osallistuu pitkäaikaistyötön Ulla. Hän ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään, mutta haluaa kertoa kokemuksiaan kuntouttavasta työtoiminnasta. Ullaa työtoiminnan sisältö turhauttaa: työtehtävät eivät motivoi ja tuntuvat työllistymisen näkökulmasta turhilta.Hänen kanssaan samaan kuntouttavan työtoiminnan ryhmään osallistuu hänen laskujensa mukaan tällä hetkellä noin 26 henkilöä.
- Määrä vähän vaihtelee, kun kaikki ei aina viitsi tulla paikalle kun työ ei motivoi, hän huokaa.
Ulla kertoo väen jupisevan keskenään touhun järjettömyydestä.
- Alkaa puuduttaa se touhu.
Lue tästä alta lisää.
Laitan lopuksi helmen tähän uudestaan vuosien takaa miten monet työttömien pajat toimii ;-) Olen itsekkin tarkistanut joskus vuosia sitten kunnan kirjoja jotka on laillisia.

Kuinka luoda bisnes ilman osaamista tai pääomaa?


Kuinka luoda useamman kymmenen työntekijän bisnes yhteiskunnan avustuksella ilman pääomaa?  Tämä ei ole vitsi, samanlaisilla konsepteilla näitä on tällä hetkellä toiminnassa kymmenittäin eri variaatioin ja ministeriön lakimiesten ymmärtäväisellä asenteella on vielä todettu, ettei liiketoimintamallissa ole mitään tuomittavaa.  Rahoituskin on taattu, sen hoitavat yhdessä kunta ja valtio.  Otan esimerkkinä vain yhden, toimivan variaation.  Ohjelma etenee näin:
1.  Perusta työttömien yhdistys.  Yhdistyksen perustamiseen tarvitaan vähintään kolme henkilöä.  Säännöt saat valmiina TVY:n sivuilta. 
2. Perusta osakeyhtiö.
Lue tästä alta lisää.

Lähde : Teppo Palmroos

Ei kommentteja: