THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Mikä monia ihmisiä vaivaa kun eivät ymmärrä perus asioita työttömyydestä ja pakkotöistä

Kyllä on taas saanut nauraa mahakippurassa toisten karpaattien nerojen ja ajatusten tonavien kommentointeja eri some ryhmissä. Aina löytyy näitä suomeksi sanottuna pahvipäitä ja mistä nää tulee ja elää !

Miten voi todella monet on näin idiootteja suomeksi, siksi monet vaihtaa työpaikkaa tilaisuuden tullenkin jatkuvasti kun huomaavat että eivät jaksa olla tiettyjen pahvipäiden kanssa töissä kun aivan perusasioita ei ymmärretä edes.

Jos on töitä eikö silloin kaikille kuulu maksaa palkkaa josta kertyy eläkettä, lomia, on työterveyshuolto ja muutkin, mutta toisten mielestä ei näin pidä olla kunha se ei vaan koske itseään.

Laitan tämmöisen blogin tänne ja paras kun lukee kommentteja täällä tai sitten myös facebookissa. TÖISTÄ PITÄÄ MAKSAA PALKKAA KAIKILLE, MITEN ON VAIKEETA TÄMÄN YMMÄRTÄMINEN.

Köyhät kyykkyyn

Aktiivimalli, työelämäkokeilu, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta. Tässä muutamia sanoja, jotka kannattaa painaa mieleen. Ne ovat hallituksen ainoat keinot vähentää työttömyyttä. Tosiasiassa työttömyys ei vähene, mutta tilastot kaunistuvat. Lisäksi työntekijöille ei tarvitse maksaa palkkaa.
Työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta ovat vanhoja tuttuja. Molemmissa tehdään työtä työmarkkinatuella ja yhdeksän euron päivittäisellä kulukorvauksella. Ensi vuonna alkavassa työelämäkokeilussa ei makseta edes sitä yhdeksää euroa.
Aktiivimallissa on uutta se, että se koskee myös ansiosidonnaista päivärahaa saavia. Heidän on tehtävä noin kolmen kuukauden jaksossa 18 tuntia työtä, jotta ansiopäivärahaa ei leikattaisi. Jos työtön ei aktivoidu eli ei pysty täyttämään työssäoloehtoa eikä pysty osallistumaan työvoimapoliittiseen koulutukseen, hänen työttömyysturvaansa leikataan 4,65 prosentilla seuraavien kolmen kuukauden ajan.
Jos ja kun sitä palkkatyötä ei löydy kaikille, niin se on työttömän vika. Kaikki työttömyys on nykyisin työttömien oma vika, sillä meille valehdellaan avoimia työpaikkoja olevan jopa 100 000. Uskomattominta on, että näin paksu hölynpöly menee jatkuvasti läpi.
Lue tästä alta lisää ja muitakin kirjoituksia joita tullut liuhihnalta että mitä kummaa Sipoonkin kunnan johtajat selittää kuin pikkuvauvat, itse haluavat palkkaa ja isoa vielä mutta toisille ei pitäs maksaa edes palkkaa josta kertyisi eläkettä ja lomia. Sairasta.
Otan kommenteista tämmöisen täysin sairaan jutun kerkeen. Saa nauraa vapaasti miten pihalla oikeasti monet ovat.
Sami sanoo
Pitkälti allekirjoitan. Tuo kuitenkin on virheellinen, ja vastenmielinenkin, väittämä, että joku ”joutuisi työskentelemään” 9€ päiväkorvauksella. Se kun ei pidä alkuunkaan paikkansa. Työstä saa korvaukseksi minimissään 41€/vrk, ja sen saa jo 5h työpanoksella. Ihan hyvä tuntipalkka. Jos tuo 32€/pv lyötäisiin kaikkien suomalaisten tilille palkasta riippumatta, ja sen ja siitä saadun 9€ lisän saamiseksi olisi pakko lähteä sorvinääreen sillointällöin, niin silloin tuo 9€/pv palkka olisi käsitteenä aidompi. Ei pidä dramatisoida asioita, totuus itsessäänkin on riittävän karu.
Tämmöistä paskaa toiset kommentoi, olisivat nyt omalla nimellä vielä niin vähänkin asioista tietävät nauraa mahakippurassa oikeasti, hoitoon ja ei jatkoon sanon lähes kaikki. Ja nämä Samit ei ymmärrä että valtavamäärä ihmisi ei halua Samin työpaikkaan koskaan töihin kun tietävät minkälainen on työkaveri ja näitä vastaavia riittää tässä maassa ja paljon, vmp.
Kommentoinneista : 

- Mitä ihmettä sä oikein horiset?
- Arvoisa Sami, työmarkkinatukea saa tekemättä mitään muuta kuin hakemalla työpaikkoja, joten todellisuudessa itse
työkokeilusta maksetaan vain sen 9€ päivässä ja ensi vuonna ei ollenkaan.
- Sinulle nähtävästi on aivopesu tepsinyt.Työttömyyskorvaus ei ole palkkaa.Tuleppa sitten kommentoimaan kun olet sen sisäistänyt.Monet saavat jopa 41 e tunnissa ???
- Se 9€ kun taitaa useimmilla mennä jo matkakustannuksiin,
siksi sitä kutsutaankin korvaukseksi ei palkaksi!
Vastaavan matkavähennyksen saa palkansaaja verotuksessaan,
jonka lisäksi hän saa automaattisen tulonhankintavähennyksen.
Eli sinun laskutavalla lisäät sen työttömyyskorvaukseen ja lasket
siitä tuntipalkan viidelle tunnille, joka on 8,20€/h.
Sekään ei olisi kohtuullinen korvaus, puhumattakaan siitä, että se oikea
tuntipalkka on 6,40€/h – siitä työttömyyskorvauksesta laskettuna.
- Sami, oletko aivan seonnut? 8€ tunti on mielestäsi hyvä tuntipalkka (isosta osasta palkkaa maksat veroa, se ei kertyä lomia eikä eläkettä)? Lisäksi kyseinen järjestelmä on komedian huipentuma, joudut käymään töissä jotta saat työttömänä työttömyyskorvausta. Jos käyt töissä, miksi sinulle maksetaan työttömyyskorvausta? Jos kerran työkykyiselle osoitetaan työtä, miksi se ei voi olla esim 5 tunti päivässä x 5 päivää viikossa x 12€ tunti = 1200€. Mutta eihän se nyt käy, jää vähemmän varastettavaa hallitukselle.
- Sami, se ei ole palkkaa vaan TUKEA! Joka on naurettavan pieni. Lisäksi kuntoutujalle ei kerry eläkettä, ei ole työterveyshuoltoa eikä lomia. Ei todellakaan hyvä diili!

Uusin hitti on kerätä kortteja kuntouttavassatyössä, työkokeiluista sekä muusta hevon paskasta jotta pysyy virkeänä sekä ei syrjäydy yhteiskunnasta.Ei kommentteja: