THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

torstai 20. heinäkuuta 2017

Mielipiteiden muokkausta

Näitä älykääpiö uutisia tulee jatkuvasti jostain kuten Neuvostoliitossa. Ja mikä ihmeellistä valtavamäärä töissä olevia ei ymmärrä Suomeksi hevonpaskaa mistään tuista ja niitten määrästäkään ja mitä saa kukin koska ei kaikki saa edes toimeentulotukea vaikka ei olisi rahaa tms. kun sanovat että tuet ovat suuret, mie taas sanon kun lukee kommentteja että suuri osa kommentoijista on umpi kusipäitä ja sairaita paskoja siis töissä jotka ei näe omaa hanurin reikää kauemmaksi paitsi tietysti kenen hanureita pitää lipoa työssää ja syyllistää syyttömiä. 

Ja monia ei kiinnosta ottaa asioista edes selvää eikä toimittajia moniakaan jotka vaan kirjoittaa hevon paskaa monasti muokatakseen tietyn kansan osan asenteita kun miksi ei ole otsikko että "siivoojan palkka on täysin paska jolla ei tule toimeen".

Yksinhuoltajaäiti Maria jäi pois töistä ja ällistyi: näin rahaa jäi käteen 100 € / kk enemmän


Siivoojan palkasta jäi Marian mukaan kuukausittain käteen 900 euroa. Puolet palkasta meni asumiseen. Lisänä olivat elatusmaksuminimit ja lapsilisät – tällä hetkellä enää yhdestä lapsesta.

Mennäämpä asiaan. Siis suurella osalla ei tullut mieleen että siivoojan palkka on täysin paska eikä tuet ole suuria. Eipä tietenkään ja nämä ketkä sontaa kirjoittaa ovat vielä käyneet jopa kouluja. Tällä tasolla tässä paskalandiassa on menty vuosikymmeniä.

Tässä kommentteja :

Kappas, tämän viikon virallinen mielipiteenmuokkausuutinen, jolla yritetään saada ihmisten mieliin iskostettua ajatus että kaikki työttömät saavat älyttömästi rahaa.

- Tuet ovat Suomessa aivan liian hyvällä tasolla. Lapsilisät pitäisi poistaa kaikilta, ja muita tukia pitäisi pienentää huomattavasti. Kyllä se nälkä houkuttelee sitten taas töihin, kun tuet eivät enää takaa luksusta.

Tämä kertoo hyvin paljon Suomen palkkatasosta, jota nykyinen hallitus haluaa vielä entisestään alas. Heiltä tosin unohtuu se tosiasia, että jos palkkataso laskee vielä, niin kotimainen kulutus loppuu kokonaan ja ihmiset alkavat nääntymään nälkään, samalla kun vaurautta kerätään muutamille rikkaimmille (ja pitää huomata että trickle-down efekti ei oikeasti toimi). Vienti pitäisi saada vetämään, mutta siinäkin ollaan enemmän maailman armoilla, kuin ohjaajan penkillä. Ja sen lisäksi poliitikot vain tekevät sitä millä saavat omat taskunsa mahdollisimman täyteen.

Ennen kuin joku alkaa huutelee että tuet on liian korkeita niin ei ne ole, vaan palkat täysin onnettomia.

Valtava määrä kommentoijista on umpi kaheleita jotka sanoo tuet ovat suure, paska kun palkat ovat perseestä mutta eihän monilla olekkaan kanootissa kuin kusta sanon suoraan.

Lue tästä alta lisää


Mätäkuun juttu

– Täytin toimeentulotukihakemuksen, vuokratukihakemuksen ja hain vielä kunnalta ennaltaehkäisevää tukea.
Maria kertoo, että kotona ollessa hänelle yllättäen jäi käteen noin 100 euroa kuukaudessa enemmän rahaa kuin töissä ollessa.
Mätäkuu ei vielä ole alkanut, mutta Ilta-Sanomat julkaisi kesän pakollisen jutun sosiaalitukien runsaudesta. Yksinhuoltaja irtisanoutui työstään ja hämmästyi saamansa ilmaisen rahan määrää. Siivoojan työstä hänelle jäi käteen 900 euroa kuukaudessa. Työuupumuksen takia hän kuitenkin siirtyi kunnan ulkoistamaan kotipalveluun osa-aikaiseksi, jolloin palkka tietenkin oli paljon pienempi.
Kaikki kunnia tälle Marialle ja erityisesti hänen aikomukselleen palata takaisin siivoojan työhön, josta hän on virkavapaalla. Sinänsä kummallista, jos siivoojan työ on vielä nykyaikana virkasuhde, mutta se on sivuseikka. En missään tapauksessa vähättele hänen työuupumustaan, vaan pidän työstä pidettyä taukoa hänen tapauksessaan enemmän kuin järkevänä.
Nyt ei siis puhuta Mariasta, mutta puhutaanpa sen sijaan toimittajan kirjoittamasta uutisesta. Ihan otsikkoon on nostettu tuen suuruus, joka on satasen enemmän kuin työstä käteen jäänyt raha. Kummasta työstä nyt mahdetaan puhua? Siitä siivoojaan työstä, josta jäi käteen 900 euroa vai siitä lyhytaikaisesta osa-aikatyöstä? Siivoojan työssään Maria on joutunut harvinaisen kovan verotuksen kohteeksi, sillä JHL:n sopimuksen mukaan siivousalan bruttopalkka on 1766 €/kk.
Jos puhutaan osa-aikatyöstä kotipalvelussa, niin asia on kunnossa. Jos puhutaan siitä kokoaikatyöstä siivoojana, niin juttu on rumasti paisuteltu. Yhden kotona asuvan alaikäisen yksihuoltaja saa toimeentulotuen perusosaa 536,68 euroa, ja sisarussarjan kolmas lapsi voi saada tukea 292,73 euroa. Tuen määrät löytyvät täältä. Lisäksi tulee asumistuki, jota jutussa sanotaan virheellisesti vuokratueksi ja jonka määrää ei kerrota. Sitä Marialla olisi ollut mahdollisuus hakea jo työssä ollessaan, mutta ilmeisesti hän ei ole niin tehnyt.
Lue tästä alta lisää.
Kirkossa alkoikin jo viides vuosi palkattomissa töissä yhdellä monista ja kestää näillä näkymin vuodenloppuun asti. Mitäs toiset palkalla tekee josta kertyisi eläkettä sekä lomia sekä saisi rahaakin elämään.


Ei kommentteja: