THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Näin häädät kutsumattomat vieraat – 11 ohjeen mökkietiketti

Laitetaas tämmöinen nyt kun on mökkikausi parhaimmillaan. Tässä kun monet kaverit sanoo että mökille on aina tulijoita kesällä ryyppäämään, makailee mutta jos sanoo voisko tehdäkkin jotain niin heti toiset sanoo ei kiinnosta. Sitten taas toiset tekee ja ihan 8 vuotiaista nalikoista lähtien innoissaan oma-aloitteisesti ilman että pitäs sanoa kuin tuttipullon juojille. Mökin ei tarvia olla työleiri mutta joillekkin 10min haravointia on työtä ja toisille tunti ajanvietettä!

Mökille ei saa mennä yllätysvieraaksi, mutta isäntäväen riippumatossa saa makoilla – kohtuudella. Tapakouluttajat kertovat, millainen on mökkivieraan etiketti ja kuinka isäntäväki häätää kutsumattomat vieraat.

Lue tästä alta koko artikkeli

Lähde :  http://www.hs.fi/koti/N%C3%A4in%20h%C3%A4%C3%A4d%C3%A4t%20kutsumattomat%20vieraat%20%2011%20ohjeen%20m%C3%B6kkietiketti/a1405308805591

Kommentteista :
- Tämän voisi kääntää myös toisinpäin, minut pyydetään yleensä mökille sähkötöihin ja muihin asennushommiin. Kun minä kuulemma "tykkään tehdä niitä"?

Juuri mitään vastenmielisempää ei äkkiä keksi.

Lomasta ei tietoakaan, pelkkää työtä. Sitten kun itse erehtyy pyytämään apua vaikka puutalkoisiin, ei porukkaa saa.

Että sukulaiset ja ystävät, tehkää itse hommanne ja jättäkää minut rauhaan.

- Kutsumattomat vieraat meinaavat minulle ainakin hieman kaukaisempia sukulaisia jotka usein eivät itse mökkiä omista mutta nauttivat suuresti muiden sukulaisten mökeillä vierailuista kaikkine mukavuuksineen. Saattaa olla että näistä serkuista tms. ei kuulu mitään talvisaikaan mutta sitten heinäkuussa saattaakin tulla puhelua että oltaisiin lähistöllä ja tultaisiin "piipahtamaan".

-  kohtuullisen moni tietää, että osalla kansasta sivistys- ja älykkyystaso laskee koko ajan romahdusmaisesti, mikä luonnollisesti näkyy käytöstavoissa ja toiminnassa. Löytyy yhä enemmän kansalaisia, joilla ei ole alkeellisimpiakaan käytöstapoja.

- Meillä on mökki, jota sukulaiset käyttävät enemmän kuin me itse. Tosin he eivät osallistu mihinkään kuluihin: kiinteistöveroihin, jätemaksuihin, venevakuutukseen, laituripaikkaan, veneen huoltoon ja säilytykseen, nuohouskuluihin, mökin normaaleihin korjauskustannuksiin jne. Heillä on mökkiin avain jotain vanhaa perua jäänyt, ja siellä näytetään kovin viihtyvän facebook kuvienkin perusteella. Meille ei koskaan ole ilmoitettu, että sinne mennään tai että sopiiko pitää pirskeet siellä 30 kaverille. Jos joskus harvoin itse sinne menemme, niin tunnin kuluttua on lauma näitä sukulaisia oven takana vaatimassa saunan lämmitystä ja illallista, ja joskus jäävät yöksikin, mutta jos lähtevät kotiinsa, niin jättävät vuoren tiskejä ja kuraisen saunan. Ja hei, olemme asiasta sanoneet ihan selvällä suomen kielellä. Mutta nämä hyväksikäyttäjät eivät ota kuuleviin korviinsakaan. Siksi he ovat kaikilla elämän osa-alueilla verenimijöitä ja hyväksikäyttäjiä. 

- Laitetaas omaakin sekä tässä yhden kaverin tekstiä kuka kylässä ja muitten kavereitten/vanhempien/sukulaisten mielipiteitä elämäni varrelta myös

Monet on aina halukkaita tulemaan valmiille mökille kun kaikki valmiina ja senkuin alkaa ryyppäämään, makailee, nukkumaan, syömään ja jauhamaan paskaa. Kuten ex-äiti&isä vainaa sanoi mutta sitten jos sanotaan tossa olisi haravakin (kun ei automaattisesti tajua tätä päänuppi) tai vois pestä ikkunat tai kastella pihaa niin heti lähdetään karkuun/maataan tai vittuillaan että ei kiinnosta ja plää plää plää.
Ja oma-aloitteisesti ei tietenkään kannata tehdä mitään vaan voi niinkuin luikuilla ja leikkiä viisasta. Mutta on näitäkin ollut että jopa lapset sanoneet vanhempien kanssa voisko hyö vähän tehdä/auttaa jossain samalla ja ei näihin ole tarvittu nasan astronauttitutkintoa tai muita korkeita koulutuksia.

Tämä on yleinen ilmiö koko Suomessa koska Suomessa on liikaa näitä viisaita joille pitäs tuttipullokin työntää suuhun. Sitten jos ollaan enemmän kuin yksiyö ja toiset tekee vaikka polttopuita niin eihän toiset halua tehdä mitään vaan toivovat että saavat nekin mukaansa vielä mökiltä.

Ja milloin on paras aika mennä toisen mökille, tietenkin juhannuksena juuri kun kaikki paikat laitettu kuntoon. Jos tästä ei hanurin reikä saa tyydytystä ei mistään.

Tämä yhteiskunta on sairas 

Kaveri sanoo tässä että kaikkien kannattaisi tuoda vielä tietokoneet mukanaan sekä muut vempaimet niin aika menee mukavasti niitä asennellen/korjaten kuten hänellä meni yksi juhannus kun veti kossua sivussa. Toisena juhannuksena kaveri sanoi ei kiinnosta niin sai vittuilut kaupanpääle ja kusipään/hullun maineen että sitten muut joutuu maksamaan jollekkin firmalle (jos ei löydy uutta kohdetta) että on siinä kanssa kaveri kenen mökkillä muut vielä oli. Nyt ei ole vuosia huolinut kuin valikoiden ihmisiä :D

Lopuksi että miksi pitäs tehdä jotain koska otetaan tämänkin puolustajat, sitten voi tietenkin vaihtaa hyväksikäyttö kohdetta mikäli ei tärppää. Koska jos ei makseta rahaa tekemisestä hölmöhän se on joka tekee/auttaa ja näitäkin ajattelijoita on. Ja kukas hölmö auttaa jotain kun voi maata ja nauttia elämästä. Onhan maailmassa tämmöisiä kulttuurikansojakin jotka tekee näin joita asuu myös Suomessa.

Terveisiä maasta nimeltä Suomi Soviet Union Finland.





https://plus.google.com/photos/117866100334408941266/albums/6010206961293590033?banner=pwa

Ei kommentteja: