THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

maanantai 13. toukokuuta 2013

50 000 suomalaista kaunistaa tilastoja – hyväksikäyttöä? & ESS: Jo 40 % palkansaajista asiantuntijatehtävissä

Tämä nyt ollut vuokausia maantapa mitä alla pari kirjoutusta tännekkin jakoon kun nämä paskapalkkatyöt alkoivat jo  tulla -90 luvulla, ei tarkoituskaan ole palkata tai nostaa tietyn osan palkkoja oikeiksi. Nimikkeet pidetään paskoina jonka mukaan saa palkkaa eikä työnvaativuuden, ahkeruuden rehellisesti. Valehtelu sekä omanedun tavoitteluhan näissä on kysymyksessä eli oman persereiän ihannointi Suomeksi.

Alkulämmittelyt tästä paskasta jota Suomikin teettänyt vuosikausia, ja sitten pitäs olla valittamasta ja pitääturpakiinni, päinvastoin nää ketkä kaiken takana pitää haukkua täysin pystyyn ja näitä riittää tässä maassa.

Kaija Kauppi kieltäytyy pakkotyöstä

Suomen valtio on ottanut käyttöön pakkotyöjärjestelmän. Työmarkkinatukijärjestelmä teettää työtä ilman palkkaa sadoilla tuhansilla suomalaisilla. Metalliliiton jäsen Kaija Kauppi tietää, mitä se merkitsee.

Tästä alta voi lukea lisää.

Lähde : http://www.ahjo.fi/portal/suomi/ahjo_verkkolehti/?a=getArticle&issueId=61&articleId=734

50 000 suomalaista kaunistaa tilastoja – hyväksikäyttöä?

Eniten tukitoimet hyödyttävät yksityistä sektoria ja yhdistyksiä. Kaupan ala sekä sosiaali- ja terveydenhoitoala työllistävät lähes neljänneksen tukityöllistetyistä.

Työnantajat kiittelevät järjestelmää. Pätkätyön kierteeseen joutuneet työntekijät syyttävät työnantajia yhteiskunnan tukien hyödyntämisestä ja välityömarkkinoiden luomisesta. Kierteeseen joutuneelle työntekijälle tarjotaan aina uutta, lyhyttä työtä ilman tarkoitustakaan vakinaistaa häntä pidemmäksi aikaa.

"Voin kuvitella, että esimerkiksi pienissä järjestöissä räätälöidään jokin työtehtävä tukityöllistettyä varten. Kylmä fakta on joskus se, ettei tämän jälkeen olekaan enää varaa jatkaa."


Palkkatuki ja oppisopimus tehokkaimmat tukimuodot
Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt (THT) ry kritisoi niin sanottuja välityömarkkinoita. THT:n mukaan toimenpiteillä työllistettyjen asema on huonompi kuin vakituisten työntekijöiden ja välityömarkkinoilta päästään harvoin vakituiseen työsuhteeseen.

Tyypillisiä tukimuotoja ovat palkkatuki, työmarkkinatuki, starttiraha sekä peruspäiväraha tai ansiosidonnainen päiväraha. Työtön voi esimerkiksi työllistyä yksityiselle työnantajalle, jolle valtio maksaa tukea palkanmaksuun.

– Paras tukitoimenpide on oppisopimus. Sen kautta on paras mahdollisuus työllistyä tukijakson päättymisen jälkeen, sanoo THT:n hallituksen puheenjohtaja Kari Laurila.

Tästä alta voi lukea lisää.

Lähde : http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58972-50-000-suomalaista-kaunistaa-tilastoja-hyvaksikayttoa

ESS: Jo 40 % palkansaajista asiantuntijatehtävissä

Korkeakoulutettujen asiantuntijoiden osuus suomalaisesta työvoimasta on kasvussa, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat. Kaikista palkansaajista 40 prosenttia työskentelee asiantuntijatehtävissä. Pääkaupunkiseudulla jo joka toinen saa elantonsa erityisasiantuntemuksesta.

"Siivooja = hygieniakonsultti niin johan alkaa liksa nousta"

"Monessa firmassa yli puolet on johtajia ja päälliköitä joilla ei ole hajuakaan työstä. Niitä kutsutaan asiantuntijoiksi. "

"Voivoi, kyllä perunakuokan varressakin asiantuntijuutta tarvitaan, vaikka yli-insinöörin mielestä kadunlakaisija tarvitseekin silloin tällöin vain uuden harjan. "

"Nämä em. tittelit lähinnä naurattavat minua. Liekö osaavat hoitaa edes omia asioitaan, saati sitten jonkun yrityksen. Tittelin kipeää porukkaa, joka yrittää nostaa omaa egoaan tyhjänpäiväisillä titteleillä, mutta mitään ei kuitenkaan osata sitten loppu peleissä tehdä."

"Asiantuntijoiden prosenttiosuus on korkea, kiitos julkisen sektorin vetelehtijöiden. Kunnalla, valtiolla ja virastoissa lähes kaikki turaajat kykyihin katsomatta nimitetään asiantuntijoiksi ja loput päälliköiksi."


Asiantuntija, salli mun nauraa... 


Tästä alta voi lukea lisää. 

Ihmiset itse määrittelee mikä on asiantuntijatyötä ja mikä ei, ja kenellä myös sama työ asiantuntijatyötä ja kenellä se ei ole, mikä on palkka vaikka samasta työstä, suhteet, koulutus vaikka -70 tai -80 luvulla voi nostaa henkilönasiantuntijaksi, tohtoritkin voi tilata vaikka mikroja järkyttävillä palkoilla asiantuntijan jollain hienolla nimikkeellä vaikka tämän voisi hoitaa lähes kuka vaan etenkin valtiolla tai kunnissa koska hyväveli systeemeillä voidaan kenestä vaan tehdä asiantuntija sekä puoluekirjoilla eli suhteilla.

Ei monissa tapauksissa työntekemisellä&palkalla ole hevonpaskankaan tekemistä työn vaativuuden kanssa sanoo viisaat ja nämä ei ole miun kommentteja netistä.

Nyt nämä oikeisto porvarit sanoo tai ex-taistolaiset, älkää valittako näistä molemmista uutisista, kumartukaa ja toteltaa koska me hallitsemme teitä tittelien ja muun vallan avulla. 

Lähde : http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/58972-50-000-suomalaista-kaunistaa-tilastoja-hyvaksikayttoa

Ei kommentteja: