THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Työvoimatoimisto 27.3.2013 - Kunnia menee mutta maine kasvaa

Kirjoitan tähän jatkoa tänään kun käyn te-toimistossa

Tähän alkuun te-toimiston käynnin jälkeen : 

Kävellen meni koska piti laittaa uusi-passikin tulemaan ja muita asioita. Täys hiki päällä huoneeseen. Nainen oli tosi mukava koska alan tietämään jo ketkä on minkälaisia ja nyt ties mones kiva. Ehkä pari käyntiä ollut karmeitten tyyppien kanssa jotka halusi vaan karenssia tai kiusata. 
Juteltiin kivoja, ja se katsoi historiaa ja kyseli nopeasti, sanoi sie tiedät kaikki vaihtoehdot, sanoin tiedän kyllä menisin jos olisi semmoinen mihin olisi poltetta vaikka kurssille, kouluun, saan mennä työmarkkina tuella 24kk opiskelemaankin ja tiedän tämän kun työhistoria niin pitkä jne.
Mutta pienessä kaupungissa ei mahdollisuuksia silleen ja koska olen ostanut oman asunnon en lähde muualle nyt. 

Koska ikääkin 51v niin ei kiinnosta lähteä iltalukioon ja tuskin pääsisin edes läpi siintä koska kaikki pitäs opetella aslusta jotta pääsisi avoimeen Yliopistoon ja sitten valmistuisin varmaan 60 vuotiaana jossa ei jären häivää. Muita koulutuksia ei ole joka kiinnostaisi mutta koskaanhan ei tiedä mitä tulee.

Töitä ei ole taas tällä alueella jossa työttömyys prosentti todella suuri ja siksi asuntojenkin hinnat Suomen halvimpia.

Nyt tuli ruhtinaalliset 6kk seuraavaan ilmoittautumiseen ja lukee vielä soitto, näin on oikein koska tiedän mitä teen koska ei tähän tarvita kuin netti ja hakemuksia kehiin ja lottovoittajan tuuria tällä alueella.

Laitan vielä kerran tiedoksi että netissä voi tehdä profiilin että tulee ilmoitus tietyn alan työpaikasta sähköpostiin tai kännykkään. Sitten joka paikkaan on satoja jos ei tuhansia hakemuksia ja voi olla että vaikka paikka auki netissä siihen valitaan talon sisältä henkilö, etenkin kunnalla valtiolla pitää vaan laittaa virallinen ilmoitus ja haastatella henkilöitä tiettymäärä vaikka otettava istuisi siinä talossa jo valmiina. 

Näin ennen oli ja tätä naurettiin 30 vuotta että törkeetä kusetusta kysyä joku Pirkko-Liisa Varkaudesta Imatralle haastatteluun kun Maija Imatralta määräaikaisena jo valmiiksi töissä saa sen paikan. Näin pomot työllistää itseään. 

Kaikki netin avoimet työpaikat ja kesätyöpaikat 2013-2014 kätevästi yhdestä paikasta!

Mutta tuli käveltyä kaikkineen lähes 4 tuntia joten oli hyvää hyötyliikuntaa samalla kun hiljaa lompsi reppu selässä kun käsi vielä kipeä eikä voi aloittaa kuntoitusta eli kuminauhojen vetoa aluksi. Mutta pian alkaa kuntoitus ehkä viikon sisällä!

Olisipa kaikki käynnit samanlaisia, ehkä toiset virkailijat tietää blogini ja aktiivisen kirjoitteluni, mainostamisen blogissa, facebookissa, THT ry:ssä jne. Ja toivottavasti näistä on hyötyä mahdollisimman monelle joten jatketaan sitten tässä paapomista ja kirjoittelua sekä työttömien puolien pitämistä.

Arvosana 10+ joten tämmöisiä virkailijoitten pitäs olla, kannustavia eikä syyttäjiä ja pakottavia.

Alkulämmittelyt :
- jouduinko pakkokurssille tekemään vaikka himmeleitä tai puuhevosia, tai opettelemaan kättelyä, cv:n tekoa tai jopa atk-ajokortti kurssille koska eihän miulla ole koulutusta atk-alalta ja siksi ei arvostustakaan, tämä arvostus koskee kaikki ex-työkavereitani myös ympäri suomea kun ei meillä ollut koulutusta mutta töitä vaan tehtiin, tai oli joillakin metalli alan teknikko, metsäinsinööri, rakennusinsinöörin koulutus ja joillakin fysiikan yliopisto tutkinto jne..

- joudunko työttömien pajalle 9€ päivä korvauksella
- kunnalle palkkatukitöihin 1050€/kk palkalla joka täysin perseestä, sille se on hyvä joka asuu vanhempien luona tai jos pää sekoaa muuten ja haluaa elämään vaihtelua
- kunnalle palkkatukitöihin korotetulla tuella joka voisi olla 1371€/kk mutta en ole varma kunnastani onko näitä, ei ainaskaan mitää ammattityötä tällä hyväksy Erkkikään, sille se on hyvä joka asuu vanhempien luona tai ei pidä olla asuntokustannuksia paljon mitään eikä matkakuluja yhtään.
- harjoittelijaksi ja näitä paikkoja kunta, firmat täynnä johon tuskin joudun kun olen yli 25 vuotias
- kaikki pakottaminen on aina huonosta, kumma kun tämä kielletty laissa mutta silti Suomi rikkoo lakia
- tässä lisää pakkotöistä paljon kirjoituksia

Palkaton työ on pakkotyötä ja loukkaa ihmisarvoa. Lain mukaan kaikki maan TE-toimistot pitäisi siis asettaa syytteeseen ihmiskaupasta.

Ihmisten pitäs avoimesti pystyä kertomaan näistä jotta ei kuseteta, silti voidaan kusettaa ja kyykyttää vaikka kirjoitetaan näistä joka paikassa.

Jos ei ole oikeita palkkatöitä niin sitten ei ole, miten tämä on vaikeaa monien ymmärtää.

Nyt Yle-Tv1 rakentavat linnunpönttöjä, no onhan sekin työtä jos työttömienpajalla niitä tekee, mutta jos niitä teet itse mökillä se ei ole työtä koska et ole tilastoista pois.

Kunnia menee mutta maine kasvaa



Ei kommentteja: