THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Synkeä tulos – nuorisotakuun vaikutus suunnilleen nolla



Voi hellan lettas mites se näin kävikään, työllistihän ainaskin pajojen työntekijöitä jotka saa palkkaa työttömien nuorten avulla ja muitakin jotka hyötyy tästä, kuten sanoin jossain pajoilla mitä saatu selville johtaja saa lähes 5000€/kk palkkaa niin kummasti kiinnostaa tämmöiset touhut ;-)

Nää on täysin tietoisia ääliöitten ideoita työllistää itse itseään jotta ei työt lopu tempputöillä. Vuosikymmeniä sitten mentiin suoraan töihin jo 18 vuotiaanakin vaikka postiin josta sai palkkaa eikä näitä huuhaa temppuja edes ollut. Ei jaksa kirjoittaa enempää kun naurettu tästä alusta asti.




Nuorisotakuu otettiin käyttöön viime vuoden alussa. Sen pitäisi tarjota jokin polku, kuten työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikka jokaiselle nuorelle peruskoulun jälkeen.
Nuorisotakuu on epäonnistunut tavoitteissaan, koska huono taloustilanne on lisännyt työttömien nuorten määrää. Myös TE-toimistojen henkilöstön vähentäminen ja toimistojen uudistukset on vaikuttaneet jokin verran nuorten työttömyyden pitkittymiseen.
Lue tästä alta lisää.

Kaikkiin nykyisen epäonnistuneen "aktiivisen työmarkkinapolitiikan" epäkohtiin en tässä kirjoituksessani puutu, mutta yksi Oivon kommentti pisti silmään.  Työryhmän on tarkoitus luoda pelisäännöt työharjoitteluun;  ei ole tarkoituksenmukaista, että yritykset käyttävät nuoria ilmaisena työvoimana ja ottavat harjoittelijan toisensa jälkeen tai että nuori siirtyy harjoittelupaikasta toiseen ilman toiveitakaan palkkatyöhön työllistymisestä. 

Harjoittelua harjoittelun päälle perustellaan usein sillä, että jokaisella työpaikalla on omat pelisääntönsä, jotka työntekijän täytyy oppia.  Mutta miten sitten suu pannaan, kun "aktiivisen työmarkkinapolitiikan" seurauksena työnantajat alkavat vaatia vuoden - kahden mittaisia ilmaisia työharjoittelurupeamia kaikilta työntekijöiltään esimerkiksi työpaikan vaihdon, irtisanomisten, lomautusten, uusiin työtehtäviin siirron ymv. yhteydessä?  Ennen harjoitteluajaksi riitti tosiaan kolmisen kuukautta.  Kyllä normaalit työtehtävät siinä ajassa oppii.
Olen joskus leikitellyt ajatuksella, että kaikki ilmainen työharjoittelu tai muu "toimenpide" kiellettäisiin kokonaan.  Jonkun ne työt on kuitenkin tehtävä.  Kun työmarkkinoilta poistuisi yli 400 000 ilmaista työtä tekevää, voisi tilalle syntyä oikeita työpaikkojakin.
Lue tästä alta lisää.
Nämä touhut ja pelleilyt pitää lopettaa täysin mutta silloin monen viisaan pajatyöntekijän työt loppuvat eikä näin työttömät voi työllistää muita. En sitä sano etteikö joku saisi töitäkin mutta laitettaisi kaikki nettiin rehellisesti sekä laitettaisi myös onko kokopäivätyö ja mikä on palkkakin, palkanhan takia tehdään töitä, jos joku on toista mieltä luopuu palkasta välittömästi.

Ei kommentteja: