THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 19. elokuuta 2014

Työvoimapolitiikan ajankuva

Mainostetaas taas, miten monet on pihalla kuin lintulauta työvoimapolitiikan asioista tai sitten ovat täysiä idiootteja jos eivät ymmärrä mistä on kysymys. Ja näissä helvatan työharjoitteluissa tehdään oikeita töitäkin ekapäivästä lähtien mutta ilman palkaa. Tutkintoon sisältyvät tai muuten olevat harjoittelun on oikeita harjoitteluja mutta suurin on täyttä paskaa ja ihmisten hyväksikäyttämistä.

Moni miettii miten nämä ovat mahdollisia, vaaditaan tiettymäärä kusipäitä suomeksi jotka hyötyy työttömien avulla rahallisesti vaan eli saavat itse palkkaa.

Suomihan rikkoo jo nykyisellään aika ronskisti ILO:n pakkotyömääritelmiä. 


Edelleenkin kehottaisin ihmisiä seuraamaan, kuka hyötyy työttömyydestä.  
Työttömyyttä ei ole tarkoituskaan poistaa.   Tämä yhteiskunta on sairas.

Tämä järjestelmä on sairas.  

Tämä yhteiskunta sanoo taistelevansa syrjäytymistä vastaan jota se itse tuottaa.

Olen kirjoittanut kymmeniä juttuja nykyisestä työvoimapolitiikasta ja niin ovat tehneet monet muutkin. Silti valtaosalla ihmisistä ei ole aavistustakaan mistä kirjoitan. Kun ihmiset kuulevat sanan työllistäminen, niin he pitävät asiaa automaattisesti erinomaisena ajatuksena ja luulevat puhuttavan palkallisesta työstä.
Kun ihmiset kuulevat sanan työharjoittelu, niin he ymmärtävät sen tarkoittavan vähän pienemmällä palkalla tehtävää koeluontoista työtä, joka muuttuu täydellä palkalla tehtäväksi lyhyen harjoitteluajan jälkeen. Sanapari kuntouttava työtoiminta taas luo useimmille mielikuvan vajaakuntoisten kuntouttamisesta.
Ihmisten pitäisi päivittää työvoimapolitiikkaa koskeva sanavarastonsa. Työvoimapolitiikka on nykyisin synonyymi työttömien määräämiselle työntekijöiksi ilman palkkaa. Työharjoittelu ja kuntouttava työtoiminta ovat sitä palkatta tehtävää työtä. Harjoittelija oppii työn, mutta ei tule koskaan samaan yhtään palkkaa. Kuntouttavalla työtoiminnalla ei ole mitään tekemistä kuntoutuksen kanssa, vaan siihen velvoitettujen ainoa ongelma on työttömyys.
Voit lukea koko kirjoituksen tästä alta.

Ei kommentteja: