THT - Bassoradiossa

THT ry:n puheenjohtaja Kari Laurila oli Bassoradiossa 29.6.2012 AIHEENA TYÖ - KUUNTELE TALLENNUS TÄSTÄ
, Truths & Rights oli Riku Rantalan ja Tuomas "Tunna" Milonoffin juontama ohjelma Basson iltapäivässä joka oli perjantaina klo 15–18.
"Ei Suomessa ole pula työvoimasta(=valhe) vaan halpatyövoimasta ja orjista". Olen antanut itsestäni sen kuvan, että olen köyhien ja syrjäytyneiden puolestapuhuja. Pakko myöntää, että enemmänkin voisin tehdä. Jaan myös toisten kirjoituksia luvalla yms. Katso blogi listaani jossa paljon apuja. Totuus koskee.

tiistai 12. elokuuta 2014

Tuettu palkka-ale --- Miettikää mihin on tultu sekä miksi !

Mainosta taas kerran : Ja mitää tekee ammattiliitot, ei hevonpaskaa, ja mitä tekee työministeri, ei hevonpaskaa. Kirveellä olisi eniten töitä maassa nimeltä Suomi Soviet Union Finland.

Stubbilaisella narsismilla peitetään ongelmat. Pahimmillaan narsismi on jopa vaikea sairaus, josta kärsivät eniten läheiset henkilöt. Monien vanhemmat kärsii tästä koko elämän sekä monet muutkin jo monien murrosiästä asti :-/


- KSML: Palkkatuen ohjeet muuttuvat – yt-neuvottelut eivät enää estä maksamista


Työ- ja elinkeinoministeriö antoi kesäkuun alussa lähes huomaamatta uudet ohjeet palkkatuen myöntämisestä. Ohjeiden mukaan yrityksen yt-neuvottelut eivät enää estä palkkatuen saamista työttömän työnhakijan palkkaukseen. Työnantajan on kuitenkin tarjottava kyseistä työtehtävää lomautetuille, osa-aikaisille ja irtisanotuille työntekijöille irtisanomisaikana.

Jos työntekijät kieltäytyvät ottamasta työtehtävää vastaan, niin palkkatukea voidaan myöntää työttömän palkkaamiseen. Uudistus mahdollistaa palkkatuen maksamisen myös alle 700 euron palkkakustannuksiin.

Äkkiä katsoen tämä vaikuttaa hyvältä ajatukselta, koska työttömien pääsy palkkatukityöhön helpottuu. Irtisanomiset, lomautukset tai osa-aikaisen työntekijän alhaiset palkkauskustannukset eivät enää ole este palkkatuen saamiselle.

Millainen koira tähän uudistukseen sitten voi olla haudattuna?

Palkkatuen perusteista säädetään julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 7 luvussa. Sen mukaan palkkatukea voidaan myöntää vain siinä tapauksessa, että työnantaja sitoutuu maksamaan alan yleissitovan TES:n mukaista palkkaa. Sopimuksissa on kuitenkin yleensä liukumavaraa, joten palkattaessa uusia työntekjöitä palkkatuella käytetään tietenkin TES:n alarajaa. Näin työnantajan omat kustannukset pienevät, kun tuki kattaa suuremman osan palkkamenoista.

Osa-aikaisia työntekijöitä kannattaa myös palkata, kun tukeen oikeutetun palkkasuman alaraja poistuu.

Lain 7 luvun 5 §:n mukaan palkkatukea myönnetään silloin, kun työnhakija on saanut työttömyysetuutta 500 päivää tai on ollut yhtäjaksoisesti työttömänä kuusi kuukautta ennen palkkatuen myöntämistä.

Nyt työnantajien kannataa siis aloittaa yt-neuvottelut ja tarjota työntekijöille heidän nykyistä työtään pienemmällä palkalla. Jos työntekijät eivät suostu, niin heidät voidaan irtisanoa ja korvata palkkatuetulla työvoimalla.

Näin kitkutellaan puoli vuotta, jonka jälkeen työttömiksi joutuneet irtisanotut ovat tulleet palkkatuen piiriin. Nyt heidät voidaan palkata takaisin TES:n mukaisella alimmalla palkalla ja saada suurin osa palkkakustannuksista palkkatukena. Työttömät työnhakijat eivät voi enää kieltäytyä ottamasta työtä vastaan, koska silloin he menettäisivät työttömyysetuutensa.

Näin saadaan alennettua palkkoja ja sen alennetun palkan maksaa pääosin valtio.
Myönnän maalaavani piruja seinille ja toivon olevani väärässä. Jos kuitenkin olen oikeassa, niin saanpahan sitten sanoa sanoneeni.

Lähde : http://sakutimonen.com/2014/08/tuettu-palkka-ale/


Ei kommentteja: