- Myötätuuli-hankkeen uusi projektipäällikkö Virpi Seppälä ja ohjaaja Jarno Niemelä sekä hankkeeseen palkatut ohjaaja Arto Vähäkangas sekä kordinaattori Pekka Saari uskovat, että uusilla aktivointitoimenpiteillä kuten klapiporukalla pitkäaikaistyöttömien tilanne paranee.
Näin kuuluu kuvateksti kaupunkilehti Kymppisanomien uutta ”työllistämisprojektia” käsittelevässä jutussa. Kuvassa mainitut henkilöt tuulettavat iloisina sitä, että viimeinkin heille on annettu reilusti orajatyövoimaa tekemään polttopuita ja lisää orjia on tilauksessa.
Tämäkin projekti työllistää oikeasti vain nämä projektista palkkansa saavat esimiehet. Varsinaisen työn tekevät palkatta metsässä rämpivät ja klapeja pilkkovat työttömät saavat vain työmarkkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Kuvatekstin mukaan juuri heidän tilanteensa pitäisi parantua. Miten se paranee?
Ainakaan he eivät saa palkkaa, se käy jutusta selvästi ilmi. Koko 40 000 euron lisärahoitus käytetään kahden esimiesasemassa olevan henkilön palkkaamiseen.
Lue tästä alta lisää
Palkattomat lumenkolaajat :
Sankat lumipyryt ja aura-autojen kasaamat lumivallit ovat monille vanhuksille talvinen riesa ja kovana rasitteena terveysriski. Osaa porilaisista vanhuksista pystyvät auttamaan mobilisoidut työllistetyt. Työllisyyden kuntakokeilussa on liikkeellä Porin alueella kaksi partiota, Mopiili ja Green Care.
Näin alkoi Satakunnan Kansan juttu, joka oli otsikoitu väärin Työllistettyjä vanhusten avuksi lumitöihin. Otsikon pitäisi kuulua Työttömät lumitöihin ilman palkkaa.
Mopiili on kaupungin tukema Porin Seudun Työttömät ry:n hanke, joka järjestää
työttömien toimintakeskuksen koulutus-, työllistämis- ja ruokalatoimintaa. Green Care -hanke pääsi viime syksynä uutisiin järjestämällä maatiloille palkattomia renkejä ja piikoja.
Työn näissä hankkeissa tekevät työttömät ilman palkkaa. Työllistettyjä he ovat vain virallisessa liturgiassa. Kaikkea palkatta tehtävää työtä sanotaan nykyisin työllistämiseksi, koska se kuulostaa hyvältä ja hämää ihmisiä.
Varsinaisen työn tekevät kolaajat eivät saa palkkaa, mutta ei apu lumitöihin silti ole täysin ilmaista. Kaupungin on katettava lumitöistä saaduilla maksuilla muun muassa polttoainekulut, sanoo lehti. Sitä lehti ei sano, että niillä maksuilla katetaan myös työttömien yhdistyksen toimintaa ja lumenkolaajia vartioimaan palkattujen työvalmentajien palkkoja. Avun hintaakaan ei kerrota, mutta yleensä näitä orjia saa kaikista työpajoista suunnilleen kympin tuntihintaan. Se lumenkolaaja saa vain työmarkkinatuen ja yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen.
Lue tästä alta lisää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti